Aegon versterkt positie in Duits kredietplatform

30 januari 2017 Leestijd ± 2minuten

Met een extra belegging van 15 miljoen euro en een plaats in de Board versterkt Aegon zijn samenwerking met het peer-to-peer platform auxmoney. Het Duitse kredietplatform waar klanten elkaar geld lenen loopt voorop in de technologie voor kredietbeoordeling.

Auxmoney heeft in Duitsland een marktaandeel van ruim 60 procent. Meer dan 50.000 particulieren hebben 60.000 kredieten gefinancierd voor een totaalbedrag van bijna 400 miljoen euro. De risico-analyse van auxmoney is gebaseerd op honderden digitale data die klanten hebben verstrekt. In deze data zitten ook gedragskarakteristieken en webgegevens. Met deze complexe analyse kan het bedrijf leningen verstrekken aan miljoenen mensen die normaal gesproken worden uitgesloten in simpeler, meer traditionele processen voor kredietbeoordeling.

Risicogewogen rendement

Via www.auxmoney.com investeren particuliere spaarders en institutionele beleggers direct in consumenten met een goedgekeurde lening met verschillende scores voor kredietwaardigheid. Auxmoney kan hierdoor meer leningen met gunstige voorwaarden verstrekken aan een bredere groep consumenten en tegelijkertijd beleggers een aantrekkelijk, risicogewogen rendement bieden.

Aegon neemt deel in een financieringsronde van auxmoney met een belegging van 15 miljoen euro. Daarnaast financiert Aegon de komende drie jaar de leningen die auxmoney verstrekt. In 2015 werd door Aegon Bank al een toezegging gedaan aan het Duitse digitale leenplatform voor een investering van 150 miljoen euro aan kredietverlening.

Member of the Board

Eric Rutten, directielid Aegon Nederland, neemt plaats in de Board van auxmoney. In een toelichting op zijn benoeming zegt hij dat auxmoney een financiële innovatie biedt waar de samenleving wat aan heeft. “Aegon wil die innovatie graag stimuleren en ervan leren. Door deze samenwerking en doordat duizenden particulieren elke maand via het platform geld uitlenen, ontwikkelt auxmoney zich in hoog tempo tot de meest complete marktplaats voor consumentenkrediet. Auxmoney zorgt voor snelle, duidelijke en concurrerende leningen aan zowel consumenten met de hoogste kredietwaardigheid als aan studenten, zzp’ers en werknemers in hun proeftijd.”

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.