61% intermediair meldt omzetstijging in 2016

13 januari 2017 Leestijd ± 1minuut

Het intermediair heeft financieel gezien een goed jaar achter de rug. Bij 61% is de omzet in 2016 gestegen, bij 23% daalde deze. Over 2017 zijn de verwachtingen ongeveer gelijk: 58% verwacht dan een omzetstijging.

Dat blijkt uit de Nieuwjaarspeiling van Adfiz. De behaalde omzetstijging in 2016 is voor veel ondernemers een vooruitgang: in 2015 meldden nog een stuk minder Adfiz-leden een positief resultaat.

De omzetstijging vond in 2016 vaak plaats over de volle breedte van het bedrijf, met als uitschieter de dienstverlening rondom hypotheken: 83% meldde hierin een stijging van de omzet te zien. Ook bij Schade en Leven zakelijk (71%) en Schade en Leven particulier (55%) werden veel stijgingen genoteerd.

Voor 2017 lijken de verwachtingen ongeveer gelijk aan die van vorig jaar: 58% verwacht een omzetstijging en slechts 16% verwacht een daling van de omzet. De topprioriteit van 2017 lijkt vooral om groei te zoeken binnen het bestaande klantenbestand. Daarin zijn nieuwe medewerkers kennelijk hard nodig: 30% van de Adfiz-leden heeft of verwacht vacatures in 2017.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.