100.000 actieve klanten Hypotrust

06 november 2017 Leestijd ± 1minuut

Afgelopen week werd de 100.000e klant in de portefeuille van Hypotrust bijgeschreven. Dit aantal betreft actieve klanten, ofwel het resultaat van de totale nieuwe instroom aan gepasseerde hypotheken onder aftrek van uitstromers, zoals oversluitingen en woningverkopen. De actieve hypotheekportefeuille heeft een volume van 16,5 miljard euro.

Hypotrust is opgericht in 1993. De kredietverstrekker startte destijds als eerste niet-bank met het labellen en distribueren van hypotheken met externe funding. Als onderdeel van de Blauwtrust Groep is het label verantwoordelijk voor de distributie van het eigen Hypotrust product en het vorige jaar geïntroduceerde hypotheeklabel IQwoon. Hyporust heeft met haar assortiment een marktaandeel van circa 6%. Vorig jaar distribueerden de labels 27.000 nieuwe hypotheken via het netwerk van professionele onafhankelijke hypotheekadviseurs (4,8 miljard euro).

Verder uitbouwen

De 100.000ste klant werd afgelopen week door Hypotrust gefeliciteerd en in het zonnetje gezet. Directeur Michel van den Akker: “We zijn trots op het bereiken van deze nieuwe mijlpaal die we door een goede samenwerking met professionele adviseurs hebben kunnen bereiken. We hebben de ambitie om onze portefeuille verder uit te bouwen en dat betekent dat onze totaal-propositie minstens zo aantrekkelijk moet blijven als de afgelopen jaren. Daar ligt een mooie uitdaging!”


Lees ook
Hebben Nederlanders echt zo’n goede betaalmoraal als het gaat om hun hypotheek?

Hebben Nederlanders echt zo’n goede betaalmoraal als het gaat om hun hypotheek?

Een Nederlander eet nog liever zijn brood zonder beleg, dan dat hij zijn hypotheek niet betaalt. Dat wordt in het algemeen gesteld als het gaat om de betaalmoraal van de Nederlander. Maar is dat echt zo? “Ja,” is het korte maar krachtige antwoord van Danny Rollof, Manager Credit Risk van MUNT Hypotheken.

Hypotheekverstrekking aan senioren: de knelpunten [deel 1]
Opinie

Hypotheekverstrekking aan senioren: de knelpunten [deel 1]

“Senioren lopen vast in de regels rond het verstrekken van hypotheken, zowel wanneer zij langer in hun eigen huis willen blijven wonen door de woning aan te passen, als wanneer zij willen verhuizen.” Dat stelt Martin Hagedoorn van CMIS Franchise, de moederorganisatie van De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur. Wat speelt er precies bij de senioren? Wat zijn de knelpunten? Dat belichten we in deel 1 van een tweedelige serie over hypotheekverstrekking aan senioren. Volgende week: de mogelijke oplossingen.

Oplossingen voor hypotheekverstrekking senioren [deel 2]
Opinie

Oplossingen voor hypotheekverstrekking senioren [deel 2]

“Nieuwe constructies voor hypotheekverstrekking aan senioren zijn hard nodig. De oplossing moeten we zoeken in de krediethypotheek en het gebruik van de overwaarde op de woning.” Dat stelt Martin Hagedoorn van CMIS Franchise, de moederorganisatie van De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur. Senioren lopen vast in de regels rond het verstrekken van hypotheken, zowel wanneer zij langer in hun eigen huis willen blijven wonen door de woning aan te passen, als wanneer zij willen verhuizen. In deel 1 van deze tweedelige serie belichtten we de knelpunten. Wat zouden mogelijke oplossingen kunnen zijn?

Doorstroming vereist op woningmarkt
Opinie

Doorstroming vereist op woningmarkt

De doorstroom in de woningmarkt hapert voor bepaalde groepen kopers. Zowel starters als senioren hebben moeite een passende koopwoning te vinden. Daarbij groeit het aantal eenpersoonshuishoudens de komende jaren tot boven de 40 procent. “De keuze voor betaalbare kleine appartementen lijkt dan ook een logische, maar ik zie ook ruimte voor grotere en duurdere appartementen in de stad.” Dat stelt Ger Jaarsma, voorzitter van de NVM.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.