Nieuws

VEH vraagt Ollongren lagere NHG-premie

17 augustus 2018

Dat Vereniging Eigen Huis de premie die kopers betalen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te hoog vindt is geen geheim. Op basis van de gisteren gepubliceerde NHG-cijfers heeft VEH per brief bij minister Ollongren aangedrongen op een verlaging van de NHG-premie op...

Lees meer

Fors meer NHG oversluitingen

17 augustus 2018

Sinds 1 januari 2018 is het mogelijk om een hypotheek met NHG over te sluiten, mits daardoor de individuele klantsituatie verbetert. Dat bleek in veel gevallen zo te zijn, want het aantal afgesloten NHG-hypotheken in deze categorie steeg fors in het afgelopen half jaar...

Lees meer

ABN Amro en Florius rekken leenbedrag 56-plusser op

16 augustus 2018

Een groeiende groep 56-plussers met een eigen woning wil verhuizen, maar kan vaak geen hypotheek krijgen voor het nieuwe huis. Om deze groep tegemoet te komen kijken Florius en ABN Amro voortaan naar de werkelijke woonlasten van deze klanten. 

Ook 56-plussers die niet...

Lees meer

Raboklanten blijven inlossen op hypotheek

16 augustus 2018

Mede doordat klanten extra bleven aflossen op hun hypotheken daalde de totale hypothekenportefeuille van Rabobank in de eerste zes maanden van 2018 van 193 miljard tot 191,8 miljard euro. Het marktaandeel op de markt voor nieuwe hypotheken neemt met 2,0% af naar 20%.

Het...

Lees meer

Gevolgen asbestverbod voor verzekeringsdekking

15 augustus 2018

Onderzoek door Bureau DFO geeft aan dat in toenemende mate problemen ontstaan bij het afhandelen van asbestschades. Om die reden heeft zij in samenwerking met asbestspecialisten van expertisebedrijf Lengkeek een workshop Asbest ontwikkeld voor de financieel adviseur.

Deze...

Lees meer

Gemiddelde woning kost in 2019 drie ton

15 augustus 2018

De economen van de Rabobank hebben opnieuw hun verwachting voor de woningmarkt bijgesteld. Zij gaan nu uit van 225.000 woningverkopen voor dit jaar. Dat is een stevige daling ten opzichte van de bijna 242.000 transacties in 2017. Voor 2019 verwachten de economen circa 220.000...

Lees meer

Huizenkoper schiet zichzelf in de voet

14 augustus 2018

Over de koopprijs van een woning valt nog maar weinig te onderhandelen. Gemiddeld genomen lag de betaalde koopprijs in het tweede kwartaal van 2018 met 0,1% nog maar net onder de vraagprijs. Kopers betalen op steeds meer plekken in Nederland meer dan de vraagprijs.

Deze...

Lees meer

Munt over-the-top housewarming

14 augustus 2018

Lydia Westhovens uit Gemert kan straks niet meer stuk bij haar vrienden en buren. Op kosten van Munt Hypotheken geeft zij binnenkort samen met haar vriend Mickey een spectaculaire over-the-top housewarming. De prijs is onderdeel van de Brit Dekker campagne van de...

Lees meer

'Hypotheekverstrekker is uitvoeringskantoor van de overheid'

13 augustus 2018

“De AFM moet hypotheekverstrekkers controleren op dossiers en kijken of ze die op een goede manier onderbouwen. Zo komt er meer verantwoordelijkheid te liggen bij de hypotheekverstrekker die nu een beetje zijn verworden tot uitvoeringskantoren van de overheid.”

Dat...

Lees meer

Miljoenenclaim Rabo na intrekking krediet

13 augustus 2018

Na de Oad-claim wacht de Rabobank opnieuw een miljoenenclaim voor het veroorzaken van een faillissement als gevolg van het beëindigen van een zakelijk krediet. De eigenaar van Hobo Hifi stapt naar de rechter omdat de bank iedere aansprakelijkheid afwijst.

Inzet is een in...

Lees meer
Kennistest

Kennistest Juli 2018