Webinar: Is oversluiten het nieuwe verhuizen?

Interactief webinar op 30 september
06 september 2021 Leestijd ± 2minuten
Webinar: Is oversluiten het nieuwe verhuizen?

De vraag naar oversluiten blijft ook dit jaar groeien. 1 op de 4 hypotheken wordt op dit moment afgesloten door oversluiters. Weet u hoe u uw oversluitende klanten het beste kunt bijstaan? Woon het interactieve webinar 'Is oversluiten het nieuwe verhuizen?' bij en blijft volledig op de hoogte. 

De mogelijkheden voor oversluiters worden op donderdag 30 september in drie kwartier belicht. Het door MUNT Hypotheken georganiseerde webinar begint om 12 uur. Aanmelden voor het Webinar kan op deze link.

Deelnemers krijgen alle ruimte om hun mening te geven en vragen te stellen. De vragen worden zoveel mogelijk live beantwoord tijdens het webinar. Het webinar wordt geleid door algemeen directeur van MUNT, Ellen Hensbergen, terwijl relatiemanagers Jet Wesseling en Chris Oosterling als panelleden vragen zullen beantwoorden. 

Historisch lage rente

Een van de belangrijkste redenen voor de groei van de oversluitmarkt is de historisch lage rente. Ook zorgt de krapte op de huizenmarkt ervoor dat mensen kiezen om in hun huis te blijven wonen. Er is simpelweg geen andere woning voor hen beschikbaar. 

Blijft dat zo? En wat kan MUNT betekenen voor adviseurs en hun klanten? In het webinar kunnen deelnemers met de experts van MUNT in gesprek. De mogelijkheden, handige tips en trics en belangrijkste aspecten van het oversluiten van een hypotheek zullen worden uitgelegd. Ook zal worden besproken hoe adviseurs hun klanten kunt helpen en welke situaties bij MUNT kunnen worden voorgelegd. 

 


Lees ook
Is het een drukke zomer voor de adviseurs geweest?
Vraag het Chris

Is het een drukke zomer voor de adviseurs geweest?

  De HDN-cijfers laten al enige tijd een dalende trend zien. Heeft dat in de maanden juli en augustus geleid tot een flinke zomerdip bij de hypotheekadviseurs, of was er toch sprake van drukte? We vragen het Chris Oosterling, senior relatiemanager bij MUNT Hypotheken.

“Best bijzonder dat beheer nu af en toe via Facebook gaat”
De Kettingvraag

“Best bijzonder dat beheer nu af en toe via Facebook gaat”

Elke maand beantwoordt een hypotheekadviseur een vraag van een collega, waarna de adviseur zelf een vraag stelt aan een andere vakgenoot. Voorwaarde: ze mogen geen directe collega’s zijn. Roger Mordang, eigenaar van Roger Mordang advies (Zuid-Limburg), stelt de volgende vraag aan vakgenoot en provinciegenoot Danny Seegers die zetelt in Maastricht:

“Niets mis met de aflossingsvrije hypotheek”
Opinie

“Niets mis met de aflossingsvrije hypotheek”

  De laatste tijd staat hij weer meer in de belangstelling: de aflossingsvrije hypotheek. Sinds 2013 kunnen huizenkopers geen fiscaal voordeel meer krijgen, als ze een aflossingsvrije hypotheek afsluiten en leek hij langzaam uit beeld te verdwijnen. Maar door de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt wordt deze hypotheekvorm weer ‘actueler’, zegt adviseur Ruud van Est. Zijn collega Wilbert Streefkerk vindt dat er ‘niets mis’ is met de aflossingsvrije hypotheek, al is de vraag bij hem niet groot.

“De relatievorm doet er niet toe, alleen duidelijke afspraken zijn belangrijk”

“De relatievorm doet er niet toe, alleen duidelijke afspraken zijn belangrijk”

Hypotheekondernemer Franca Snoeijs (gespecialiseerd in vrouwelijke ondernemers en managers) heeft gemerkt hoe de hypotheekwereld de afgelopen decennia is veranderd op het gebied van gendergelijkheid en diversiteit. Volgens haar is de tijd voorbij dat hypotheekverstrekkers er automatisch vanuit gaan dat een man de hypotheekaanvraag doet.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.