Tijdwinst voor adviseurs

01 juli 2016 Leestijd ± 2minuten
Tijdwinst voor adviseurs

Het gebruik van Adviesbox (voorheen Hypobox en Planningbox) bij bemiddeling van een hypotheek valt bij veel adviseurs in de smaak. Dat blijkt uit onderzoek van Intersoftware. Gebruikers van Adviesbox geven het gemiddeld een 7,6.

Bijna drie kwart (71 procent) van de gebruikers geeft aan tijdwinst te ervaren via het programma. Gemiddeld besteden gebruikers 7,5 uur (exclusief adviestijd) aan de bemiddeling van een hypotheek via Adviesbox, zo blijkt. Onderzoek van Bureau D&O toonde eerder aan dat adviseurs gemiddeld 9,7 uur kwijt zijn aan bemiddeling. Een tijdwinst van bijna 25 procent. En niet alleen op dit onderdeel werd tijd bespaard. Het onderzoek van Intersoftware laat ook zien dat 56 procent binnen het uur een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluit, daar waar dat normaal gesproken zo’n 1,7 uur is (bron: Bureau D&O). Tot slot is er ook sprake van tijdwinst bij de bemiddeling van een woonlastenbeschermer (24 minuten winst), bij het aanvragen van een bankgarantie (Adviesbox-gebruikers kost dit minder dan een half uur) en bij het aanvragen van een taxatie. Dat kost adviseurs die Adviesbox gebruiken gemiddeld 33 minuten.

Dubbele invoer overbodig
“Het voordeel van Adviesbox is dat de verschillende productgroepen, zoals hypotheek, ORV, woonlastenverzekering, taxatie, en bankgarantie kunnen worden bemiddeld met Adviesbox in plaats van met diverse losse online tools”, zo vertelt een van de gebruikers. Een ander geeft aan de koppeling met Assistent te waarderen. “Na het eerste gesprek kan ik kort alle gegevens invoeren en met één druk op de knop staat de klant, inclusief de hypotheek, ook in Assistent.” Een dubbele invoer wordt daarmee overbodig.

Wat kan beter?
In het rapport (dat hier te downloaden is) noemden adviseurs ook enkele aandachtspunten voor Intersoftware. Zo doet een groot deel de suggestie meer maatschappijen aan Adviesbox te koppelen. Ook het aantal meldingen dat men ontvangt na het aanvragen van een product moet omlaag, zo vindt een aantal gebruikers. Tot slot heeft een aantal suggesties betrekking op het uploaden en aanleveren van bepaalde documenten en het toevoegen van eigen taxateurs aan het systeem.


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

Social Insights: 5 manieren waarop je jouw klant een superhypotheekervaring geeft [deel 3]

03 februari 2017 Ook de hypotheekklant is vandaag de dag een gemaksmens. Als ...

Social Insights: Consumenten uiten online hun onvrede over afsluiten hypotheek [deel 1]

27 januari 2017 Prijs benoemen consumenten online nog steeds als één van de ...

Social Insights: 5 tweaks om je meerwaarde aan je klant te laten zien [deel 2]

01 februari 2017 De concurrentie onder hypotheekadviseurs is moordend. Hoe zorg je nu ...

Hyarchis: "Financiele branche moet niet achterover leunen"

28 september 2016 Binnen de financiële dienstverlening wordt nergens zoveel online samengewerkt met ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.