Simpel Overstap Hypotheek: tot en met 90% marktwaarde geen taxatierapport

19 januari 2018 Leestijd ± 2minuten
Simpel Overstap Hypotheek: tot en met 90% marktwaarde geen taxatierapport

Twee maanden geleden berichtten we al over de eerste Simpel Overstap Hypotheek, geïntroduceerd door MUNT Hypotheken, die het voor de consument een stuk eenvoudiger maakt om van hypotheekaanbieder te wisselen. Nu maakt MUNT Hypotheken bekend dat deze hypotheekvorm verder wordt uitgebreid, zodat tot en met 90% van de marktwaarde een modeltaxatie van Calcasa volstaat.

In november werd al groots aangekondigd dat MUNT Hypotheken per direct de eerste overstaphypotheek op de Nederlandse markt zou gaan brengen. Wat de hypotheekmarkt op dat moment nog niet wist, is dat op de achtergrond al meteen voorzichtig werd gewerkt aan een uitbreiding van deze Simpel Overstap Hypotheek. “De uitkomsten van de verschillende testen die de afgelopen maanden zijn uitgevoerd, bleken vervolgens zó positief dat we uiteindelijk geen belemmeringen zien om dit beleid volledig door te voeren wat betreft onze Simpel Overstap Hypotheek”, schetst Menno Luiten, verantwoordelijk voor de marketing en distributie binnen MUNT Hypotheken, de situatie.

De uitbreiding is goed nieuws voor zowel de hypotheekadviseur als de hypotheekbezitter zelf. Luiten: “Tot en met 90% van de marktwaarde van de woning hoeft er geen volledig taxatierapport opgemaakt te worden, maar volstaat een modeltaxatie vanuit Calcasa.” Wat voor de adviseur het proces weer verder versnelt. Luiten: “Doordat ook dit stuk niet langer nodig is hebben we de kortste stukkenlijst van heel Nederland.” De adviseur kan zich op deze manier nog meer focussen op het daadwerkelijk adviseren en zo van toegevoegde waarde zijn voor de hypotheekbezitter.

Uitbreiding
Ook de klant profiteert van deze uitbreiding, aangezien nu nóg meer overstappers in aanmerking komen voor een modeltaxatie. “Ga maar na, bij mensen met een rentevaste periode van 10 of 15 jaar zal de hypotheek nu meestal minder dan 90% van de marktwaarde zijn. Dus voor al die klanten hoeft geen duur taxatierapport meer opgesteld te worden, maar voldoet een geautomatiseerde waardering vanuit Calcasa”, zet Luiten uiteen.

Deze uitbreiding komt vrij snel na de introductie van de Simpel Overstap Hypotheek. Met het verder optrekken van de grens, naar 90% van de marktwaarde, is MUNT Hypotheken ervan overtuigd dat ze het belang van de consument optimaal dienen. Luiten: “We zijn één van de weinige partijen die het besluit hebben genomen de lat op 90% te leggen. De meeste hypotheekaanbieders blijven toch de gebruikelijke grens van 80% van de marktwaarde hanteren. Dat we daarbij tegelijkertijd geen werkgeversverklaring en loonstrook meer opvragen maakt onze Simpel Overstap Hypotheek uniek in de markt.”


Lees ook
Vernieuwde Figlo Hypotheken biedt adviseurs sneller cijfers en inzicht

Vernieuwde Figlo Hypotheken biedt adviseurs sneller cijfers en inzicht

Deze maand komt Figlo met een verbeterde versie van de vorig jaar uitgebrachte adviesapplicatie Figlo Hypotheken. Snellere risico-inventarisaties en tekort-berekeningen voor de hypotheekadviseur moeten er volgens Marcel Slokkers van Figlo voor zorgen dat het advieswerk voor de hypotheekspecialisten verder wordt gestroomlijnd.

De hypotheekmarkt in 2018 volgens Carlo van Kemenade (Obvion)
Opinie

De hypotheekmarkt in 2018 volgens Carlo van Kemenade (Obvion)

De redactie van Kop-Munt vraagt een aantal bekende personen uit de hypotheekwereld om hun vooruitblik te geven op de ontwikkelingen in 2018. Carlo van Kemenade, sinds 1 januari de nieuwe directievoorzitter van Obvion, geeft zijn visie op het aankomende jaar.

MUNT Hypotheken introduceert eerste overstaphypotheek

MUNT Hypotheken introduceert eerste overstaphypotheek

MUNT Hypotheken lanceert per direct de eerste overstaphypotheek van Nederland, de MUNT Simpel Overstap Hypotheek. Deze service maakt het mogelijk om gemakkelijk over te stappen van hypotheekaanbieder. Honderdduizenden hypotheekklanten betalen te veel voor hun hypotheek, zo bleek vorige week uit onderzoek van de Nationale Hypotheekbond. De complexiteit van de wet- en regelgeving en de veelvoud aan gevraagde documenten bij het overstappen, zorgen ervoor dat veel hypotheekeigenaren vastzitten bij hun huidige hypotheekaanbieder.

Stijgen de huizenprijzen echt zo hard?
Column

Stijgen de huizenprijzen echt zo hard?

De huizenprijzen rijzen de pan uit in Nederland. De gouden jaren zijn terug en de tijd dat mensen met hun hypotheek ‘onder water’ stonden lijkt lang geleden. Maar ja, als de geschiedenis een ding heeft geleerd, is het dat we snel vergeten.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.