Nuttige apps om aan te raden aan verhuizende klanten

10 juni 2021 Leestijd ± 3minuten
Nuttige apps om aan te raden aan verhuizende klanten

Huizenkopers hebben veel aan hun hoofd. Gelukkig bestaan er apps die hen het leven eenvoudiger maken. Wat zijn nuttige apps om aan te raden aan verhuizende klanten?

Als hypotheekadviseur word je vaak om raad gevraagd, ook over zaken die niets met woningfinanciering te maken hebben. Vragen over de buurt, het huisvuil of zelfs klustips. Hieronder een aantal apps die je kan aanraden om het leven in en om (een nieuw) huis makkelijker maken.

De nieuwe omgeving leren kennen 

Open Huis: Wil een klant meer weten over zijn nieuwe huis? Op de Iphone app Open Huis kan de nieuwe buurt worden bekijken: winkels, restaurants en scholen bijvoorbeeld. Als je klikt op een gebouw zie je welke bestemming het heeft, maar ook hoe oud het gebouw is. En je vindt heel veel gegevens over de mensen in de buurt. Zoals de gemiddelde grootte van de huishoudens, bevolkingsdichtheid en gemiddelde leeftijd.

Nextdoor: De app om nieuwe buurtgenoten te leren kennen. Gebruikers kunnen met iedereen die in hun buurt die deze app heeft in contact komen. En bijvoorbeeld tips vragen voor de loodgieter of een leuk restaurant, een initiatief starten of helpen zoeken naar een vermiste kat. Een leuke manier om snel te weten wat er speelt in de buurt.  

OmgevingsAlert: Deze app laat precies zien welke vergunningen er in de buurt worden aangevraagd: wil de buurman een nieuwe dakkapel bouwen, worden er bomen gekapt? Je kunt aangeven welke info je wilt ontvangen, bijvoorbeeld alles binnen 1 kilometer, maar je kunt ook zoeken op de kaart. Voorwaarde is wel dat jouw gemeente meedoet.

AfvalWijzer: Vul postcode en huisnummer in en deze app vertelt wanneer welke soort vuilnis wordt opgehaald. Zo kan de avond ervoor of op dezelfde ochtend het vuilnis langs de weg worden gezet. Ook geeft de app handige tips en kun je zelf tips delen over hoe afval kan worden gescheiden.

Buitenbeter: Een kapotte lantaarnpaal, missende stoeptegels? Meld het via de Buitenbeter app: maak een foto, geef de locatie door en de gemeente pakt het op. Nog niet alle gemeenten doen mee, maar dat worden er steeds meer.

Woningcheck: Deze app is ontwikkeld door de Brandweer en de Nederlandse Brandwondenstichting en maakt woningen brandveiliger. Elke ruimte in huis wordt doorgelopen, aan de hand van vragen en video’s krijgen gebruikers tips om per ruimte de kans op brand te verkleinen.

Klussen in het nieuwe huis 

Skil DIY: In een nieuw huis is altijd wat te doen, maar niet iedereen durft het aan. De app SKIL DIY geeft alle info voor klussen voor beginners: welk gereedschap gebruik je waarvoor, stappenplannen en handige tips. Een fijne gids voor de startende doe-het-zelver.

Peerby: Goed gereedschap is onmisbaar voor wie in huis gaat klussen. En om alles nou meteen aan te schaffen… Met de Peerby app zie je of iemand in de buurt misschien uitleent, al dan niet tegen een vergoeding, wat je nodig hebt. En zo leer je meteen je buren kennen. Hartstikke handig!

Geldzaken

Huishoudboekje: Nieuw huis, nieuwe kosten. Wil je een goed overzicht hebben van alle vast te lasten en andere kosten? Verschillende banken bieden de mogelijkheid je geldzaken online te ordenen zodat je een goed overzicht hebt van je inkomsten en uitgaven. Rabobank en SNS hebben beiden bijvoorbeeld een online Huishoudboekje en ABN AMRO heeft de Grip app. Daarnaast zijn er verschillende apps te vinden die niet gelieerd zijn aan een bank, maar ook heel veel mogelijkheden bieden. Het MijnGeldzaken Huishoudboekje krijgt bijvoorbeeld goede beoordelingen.


Lees ook
Strijd in taxatieland nog niet gestreden
Opinie

Strijd in taxatieland nog niet gestreden

Per 1 juli veranderen de regels rondom taxaties. Maar wat er gaat gebeuren is nog steeds onduidelijk: de Tweede Kamer wil de regering dwingen tot het uitstellen van de invoering van de nieuwe regels.

Hypotheekbedrag hoger, aantal aanvragen iets lager
Cijfers & onderzoeken

Hypotheekbedrag hoger, aantal aanvragen iets lager

Afgelopen maand zijn er 36.803 hypotheken gepasseerd, iets minder dan in mei 2020 toen er 37.517 hypotheken werden afgesloten. Dat blijkt uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN). 

Slechts 11% staat stil bij scheiding - moet de adviseur ingrijpen?
Dilemma

Slechts 11% staat stil bij scheiding - moet de adviseur ingrijpen?

Samen een hypotheek afsluiten lijkt zo gepiept, maar wat gebeurt er in het geval van een scheiding? Steeds minder mensen maken hierover afspraken als ze een hypotheek afsluiten. Hoe kunnen hypotheekadviseurs ervoor zorgen dat hun klanten toch beter voorbereid zijn op een scheiding?

De Hypotheker: Aantal aanvragen daalt ‘extreem’
Cijfers & onderzoeken

De Hypotheker: Aantal aanvragen daalt ‘extreem’

In het tweede kwartaal is het aantal hypotheekaanvragen voor een woningaankoop „extreem gedaald”, zo stelt De Hypotheker. De trend - weinig te koop, en wat er is is te duur - wordt stevig voortgezet.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.