MUNT ziet marktaandeel flink stijgen

05 februari 2018 Leestijd ± 1minuut
MUNT ziet marktaandeel flink stijgen

MUNT Hypotheken was in het vierde kwartaal van 2017 de grootste stijger op de hypotheekmarkt. Dat blijkt uit de Hypotheekupdate van IG&H. MUNT zag zijn marktaandeel in deze periode met 1,4 procent toenemen. Dat resulteert in een zevende plek op de Nederlandse hypotheekmarkt. De grootbanken hebben nog altijd het grootste deel van de hypotheekmarkt in handen. Rabobank, ING en ABN Amro hebben samen een marktaandeel van 63 procent. Dat is een flinke stijging ten opzichte van het marktaandeel van 55 procent dat de grootbanken in het derde kwartaal hadden. 

Na MUNT zijn Argenta en ING Bank (beide +1 procent) de andere grote stijgers van het vierde kwartaal van 2017. Grootste daler is Obvion met 1,89 procent. AEGON zag zijn marktaandeel met ruim 1,5 procent dalen in deze periode.

Groei hypotheekomzet versnelt
Het aantal verstrekte hypotheken nam toe met 13 procent, terwijl ook de gemiddelde hypotheeksom steeg. Dit resulteerde in een groei van de hypotheekomzet van 16 procent tot 29 miljard euro. Hierbij is de markt bijna weer terug op het niveau van 2007.  Het aantal afgesloten hypotheken bedroeg 99.000, dat is het hoogste aantal sinds 2008. De gemiddelde hypotheeksom kwam uit op 294.000 euro.

 


Geschreven door

Redactie
Redactie

Vond u het artikel interessant?

Bedankt voor uw stem!

35 stemmen (gemiddeld 3,3 van 5).

Anderen bekeken ook

MUNT stopt met papieren post

06 februari 2018 MUNT Hypotheken stopt met het versturen van brieven naar zijn ...

Eerst huis kopen, dan verkopen

02 februari 2018 Eerst je nieuwe schoenen kopen, dan pas je oude paar ...

MUNT Hypotheken rekent op extra miljarden vanuit pensioenfondsen

31 januari 2018 Hypotheekaanbieders die namens pensioenfondsen hypotheken verstrekken hebben op dit moment ...

Erfpacht in Amsterdam en Utrecht: een vergelijking

07 februari 2018 Demonstrerende huiseigenaren, roep om een referendum en een storm van ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.