MUNT verwerkt 250ste Simpel Overstap Hypotheek

26 februari 2018 Leestijd ± 2minuten
MUNT verwerkt 250ste Simpel Overstap Hypotheek

MUNT Hypotheken heeft de 250ste Simpel Overstap Hypotheek (SOH) verwerkt. Dit is de eerste hypotheek in Nederland waarvoor het UWV-verzekeringsbericht of recente pensioenopgave voldoende is. De mijlpaal werd bereikt met de Financiële Makelaar, met wie MUNT sinds kort samenwerkt. De serviceprovider wist binnen nog geen week na de bekendmaking van de samenwerking de eerste SOH te laten passeren.

Sneller proces
De Simpel Overstap Hypotheek is door MUNT geïntroduceerd om het aanvraagproces voor oversluiters eenvoudiger te maken. Als een consument zijn hypotheek wil oversluiten, moet hij vaak veel documenten over het onderpand en het inkomen opnieuw aanleveren. Ook krijgen huizenbezitters te maken met kosten voor advies, taxatie en notaris. Bij de SOH is het aantal aan te leveren documenten fors teruggebracht. Daarnaast is een taxatie tot 90 procent van de marktwaarde niet meer nodig, maar wordt uitgegaan van een automatisch gegenereerde modelwaarde. Dat versnelt het proces enorm. “Het bewijs daarvan is wel dat wij binnen nog geen week nadat we zijn gaan samenwerken al de eerste hypotheekakte hebben laten passeren”, zegt Harrie-Jan van Nunen, directeur van de Financiële Makelaar. “Normaal gesproken duurt zo’n proces veel langer, omdat er een werkgeversverklaring en een taxatie nodig is.”

Grootste bottleneck
Bij de SOH zijn de werkgeversverklaring en de loonstrook vervangen door het SV-loon uit het UWV-verzekeringsbericht. MUNT rekent met het SV-loon van de laatste twaalf maanden. 

Hierdoor is de grootste bottleneck in het aanvraagproces van een hypotheek verholpen. De werkgeversverklaring moet bij iedere geldverstrekker weer op een andere manier worden aangeleverd. Digitaal, of niet digitaal, met stempels, of iets anders. Gemiddeld genomen wordt een werkgeversverklaring hierdoor 2,4 maal afgekeurd, dit frustreert het proces enorm. “Dit zorgt voor veel frustratie bij tussenpersonen en bij klanten. Die willen maar één ding: zo snel mogelijk zekerheid”, zegt Menno Luiten, directeur bij MUNT Hypotheken.  


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

Welke invloed heeft ouderschapsverlof op de hypotheek?

28 februari 2018 Elke werknemer met kinderen onder de acht heeft recht op ...

'MUNT is een trendsetter'

28 februari 2018 Erik Teunisse is al 22 jaar franchisenemer van de Hypotheker, ...

Neem een ING-biertje

23 februari 2018 Wat is de overeenkomst tussen de horeca en de financiële ...

Een huizenkoper is net een parkiet

02 maart 2018 Hoe kun je het gedrag van mensen beïnvloeden? Het antwoord ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.