MUNT verwerkt 250ste Simpel Overstap Hypotheek

26 februari 2018 Leestijd ± 2minuten
MUNT verwerkt 250ste Simpel Overstap Hypotheek

MUNT Hypotheken heeft de 250ste Simpel Overstap Hypotheek (SOH) verwerkt. Dit is de eerste hypotheek in Nederland waarvoor het UWV-verzekeringsbericht of recente pensioenopgave voldoende is. De mijlpaal werd bereikt met de Financiële Makelaar, met wie MUNT sinds kort samenwerkt. De serviceprovider wist binnen nog geen week na de bekendmaking van de samenwerking de eerste SOH te laten passeren.

Sneller proces
De Simpel Overstap Hypotheek is door MUNT geïntroduceerd om het aanvraagproces voor oversluiters eenvoudiger te maken. Als een consument zijn hypotheek wil oversluiten, moet hij vaak veel documenten over het onderpand en het inkomen opnieuw aanleveren. Ook krijgen huizenbezitters te maken met kosten voor advies, taxatie en notaris. Bij de SOH is het aantal aan te leveren documenten fors teruggebracht. Daarnaast is een taxatie tot 90 procent van de marktwaarde niet meer nodig, maar wordt uitgegaan van een automatisch gegenereerde modelwaarde. Dat versnelt het proces enorm. “Het bewijs daarvan is wel dat wij binnen nog geen week nadat we zijn gaan samenwerken al de eerste hypotheekakte hebben laten passeren”, zegt Harrie-Jan van Nunen, directeur van de Financiële Makelaar. “Normaal gesproken duurt zo’n proces veel langer, omdat er een werkgeversverklaring en een taxatie nodig is.”

Grootste bottleneck
Bij de SOH zijn de werkgeversverklaring en de loonstrook vervangen door het SV-loon uit het UWV-verzekeringsbericht. MUNT rekent met het SV-loon van de laatste twaalf maanden. 

Hierdoor is de grootste bottleneck in het aanvraagproces van een hypotheek verholpen. De werkgeversverklaring moet bij iedere geldverstrekker weer op een andere manier worden aangeleverd. Digitaal, of niet digitaal, met stempels, of iets anders. Gemiddeld genomen wordt een werkgeversverklaring hierdoor 2,4 maal afgekeurd, dit frustreert het proces enorm. “Dit zorgt voor veel frustratie bij tussenpersonen en bij klanten. Die willen maar één ding: zo snel mogelijk zekerheid”, zegt Menno Luiten, directeur bij MUNT Hypotheken.  


Lees ook
Ouderschapsverlof beïnvloedt leencapaciteit
Opinie

Ouderschapsverlof beïnvloedt leencapaciteit

Na de geboorte van je kind kun je tijdelijk minder gaan werken en zo gebruik maken van het ouderschapsverlof. Dit is nu nog meestal onbetaald verlof. Toch is het een interessante regeling voor ouders omdat ze recht houden op het aantal uren werk dat ze hadden voor het verlof in ging. Bij het kopen van een huis kan het alleen wel een aandachtspunt zijn. Adviseurs kunnen namelijk niet zomaar rekenen met het inkomen van voor het verlof. Hierdoor kunnen consumenten mogelijk een lagere hypotheek afsluiten.

'MUNT is een trendsetter'
Opinie

'MUNT is een trendsetter'

Erik Teunisse is al 22 jaar franchisenemer van de Hypotheker, met twee vestigingen: in Harderwijk en in Dronten. Zijn klantenbestand bestaat voor een groot deel uit doorstromers en overstappers. MUNT Hypotheken scoort goed bij de laatste doelgroep. “MUNT heeft het proces voor het oversluiten van hypotheken makkelijker gemaakt. Daar hebben ze een gat in de markt gezien. Je ziet dat andere hypotheekaanbieders dit voorbeeld nu volgen.”

Neem een ING-biertje
Column

Neem een ING-biertje

Wat is de overeenkomst tussen de horeca en de financiële sector? En, nee, dit is geen mop. Die gelijkenis is er echt. Kijk naar de overname van Makelaarsland door ING vorige week. Dat is een bekende constructie in de horeca, waar veel cafés zijn gefinancierd door bierbrouwers.

Een huizenkoper is net een parkiet
Column

Een huizenkoper is net een parkiet

Hoe kun je het gedrag van mensen beïnvloeden? Het antwoord op deze vraag is niet zo ingewikkeld. Goed gedrag moet je belonen en slecht gedrag negeren. Dat blijkt onder andere uit het proefschrift ‘Organisaties conditioneren. De invloed van beloning en straf op werkprestaties’ van Marius Rietdijk, tegenwoordig wetenschappelijk directeur van het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis (ADRIBA) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Rietdijk baseert zijn conclusie mede op een tweetal experimenten, met een parkiet en werknemers van een printplatenfabriek. Voor zowel mens als dier geldt: een compliment geven, heeft meer resultaat dan een tik op de vingers. Je zou denken dat dit principe dan ook opgaat voor huizenkopers. Niet iedereen denkt er echter zo over.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.