MUNT stopt met papieren post

06 februari 2018 Leestijd ± 2minuten
MUNT stopt met papieren post

MUNT Hypotheken stopt met het versturen van brieven naar zijn klanten. Uit onderzoek van MUNT blijkt dat het overgrote deel van de 45.000 klanten dit een goed idee vindt. Slechts vijf procent wil wel graag papieren post ontvangen. Deze klanten kunnen hun hypotheekpost nog in de brievenbus verwachten. MUNT is de eerste hypotheekaanbieder in Nederland die volledig digitaal gaat communiceren. Hiermee bespaart het jaarlijks een enorme berg papier.
 

Lange geschiedenis
Nog steeds worden er in Nederland miljarden brieven verstuurd. Het grootste deel hiervan komt voor rekening van zakelijke afzenders. MUNT zelf verstuurt er per jaar zo’n 300.000. Dat vindt de hypotheekaanbieder niet meer van deze tijd.  
De brief is een van de oudste communicatiemiddelen ter wereld. De eerste brieven werden in de vorm van kleitabletten als zo’n 3000 jaar voor Christus verstuurd. Later kwamen de Egyptenaren met brieven van papyrus.

MUNT bespaart 37 bomen
Er is inmiddels een goed en solide alternatief. MUNT zet de post voor zijn klanten klaar in hun eigen MijnHypotheekOnline-account. De klant ontvangt een e-mail, zodra er post voor hem is. Vervolgen kan hij de betreffende brief downloaden in het klantportal. Met deze maatregel versterkt MUNT zijn positie als duurzame hypotheekaanbieder. Door te stoppen met het versturen van papieren brieven bespaart het jaarlijks ruim 37 bomen, als je ervan uitgaat dat je van één boomstam van tien meter lang en dertig centimeter dik ongeveer achtduizend A4’tjes kunt maken.

                                              


Geschreven door

Redactie
Redactie

Vond u het artikel interessant?

Bedankt voor uw stem!

93 stemmen (gemiddeld 3,0 van 5).

Anderen bekeken ook

MUNT ziet marktaandeel flink stijgen

05 februari 2018 MUNT Hypotheken was in het vierde kwartaal van 2017 de ...

Eerst huis kopen, dan verkopen

02 februari 2018 Eerst je nieuwe schoenen kopen, dan pas je oude paar ...

Erfpacht in Amsterdam en Utrecht: een vergelijking

07 februari 2018 Demonstrerende huiseigenaren, roep om een referendum en een storm van ...

Een echtscheiding, daar praat je niet over

09 februari 2018 Je wilt er niet bij stilstaan als je trouwt, maar ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.