MUNT Hypotheken lanceert kennisplatform voor consumenten

11 februari 2019 Leestijd ± 2minuten
MUNT Hypotheken lanceert kennisplatform voor consumenten

MUNT Hypotheken lanceert vandaag het kennisplatform Hypotheekleek.nu. De (online) behoefte van consumenten aan toegankelijke en begrijpelijke hypotheekinformatie is groot, terwijl de markt voornamelijk commerciële informatie verstrekt. Met de lancering van het platform komt de Haagse hypotheekaanbieder tegemoet aan deze consumentenbehoefte. Britt Dekker is als ‘sympathieke leek’ het boegbeeld van het nieuwe initiatief.

MUNT Hypotheken maakt vanaf de introductie op de Nederlandse markt hypotheken zo eenvoudig mogelijk. “De basis voor ons succes is altijd geweest dat we heel scherp luisteren naar de behoefte van zowel de consument als de adviseur. Vanuit dit perspectief ligt er een schat aan informatie op het internet”, verklaart Ellen Hensbergen, directeur van MUNT Hypotheken. “Door openbare informatie op onder andere social media te monitoren en te analyseren weten we dat er een grote mismatch is tussen de informatiebehoefte van de consument en de informatie die wordt gegeven door de geldverstrekkers. Met Hypotheekleek willen we dit patroon definitief doorbreken.”

Lifetime product
Op Hypotheekleek vindt de bezoeker allerlei video’s en artikelen, die per fase zijn ingedeeld. Consumenten die zich nog aan het oriënteren zijn, krijgen uitgelegd waar op wordt gelet bij het aanvragen van een hypotheek en hoe de berekening van de hypotheek tot stand komt. In de tweede fase wordt de consument begeleid in zijn zoektocht naar een huis. De derde fase richt zich op consumenten die een hypotheek willen afsluiten en daarvoor een adviseur zoeken of naar extra informatie op zoek zijn.

“We willen Hypotheekleek in de toekomst neerzetten als kennisportaal dat relevant is voor iedereen die iets met een hypotheek van doen heeft”, licht Hensbergen toe. “Consumenten kunnen zich hier alvast inlezen, bijvoorbeeld als voorbereiding op het gesprek met de hypotheekadviseur.”


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

Laat je (niet) verrassen

14 februari 2019 Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op verrassingen. Maar ...

Winnaar kennistest 2018: “Het levert je sowieso wat op, ook al win je niet”

12 februari 2019 Ook dit jaar ging het er weer heet aan toe ...

Dylan Dresens (FlexFront): ‘Automatiseer en verbeter het beheerproces’

04 februari 2019 Meer vraag naar maatwerk en meer aandacht voor bestaande klanten. ...

Aflossingsvrije hypotheek? ‘Maak je niet druk’

06 februari 2019 Twee miljoen Nederlanders hebben een aflossingsvrije hypotheek. Een deel verwacht ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.