MUNT Hypotheken voor derde keer op rij de beste hypotheekaanbieder

29 mei 2018 Leestijd ± 2minuten
MUNT Hypotheken voor derde keer op rij de beste hypotheekaanbieder

MUNT Hypotheken heeft vanochtend tijdens de uitreiking van de Gouden Lotus Awards op HypoVak de prijs voor beste hypotheekverstrekker in ontvangst mogen nemen. Ook had MUNT met de Simpel Overstap Hypotheek het beste hypotheekproduct van afgelopen jaar.

Er is weer massaal gestemd door onafhankelijke hypotheekadviseurs voor de Gouden Lotus Awards, een initiatief van vakmedium Infinance. Net zoals voorgaande jaren sprong MUNT er uit wat betreft innovatie, snelheid en duidelijkheid. Ondanks de toegenomen concurrentie weet MUNT zich hiermee nog steeds te onderscheiden. “Samen met mijn collega’s en onze servicepartners zijn we er weer in geslaagd om ons hypotheekproces nog sneller en vooral ook simpeler te maken”, zegt Menno Luiten, directeur bij MUNT. “De erkenning vorige twee jaren was al fantastisch, maar dat we dit voor de derde keer winnen is ongelooflijk.”

Beste hypotheekproduct
Voor de tweede keer heeft MUNT ook de prijs voor het beste hypotheekproduct gewonnen. Het gaat om de Simpel Overstap Hypotheek, die is geïntroduceerd om het aanvraagproces voor oversluiters eenvoudiger te maken. Het aantal aan te leveren documenten is fors teruggebracht en een taxatie tot 90 procent van de marktwaarde is niet meer nodig. In plaats daarvan wordt uitgegaan van een automatisch gegenereerde modelwaarde. Daarnaast zijn de werkgeversverklaring en de loonstrook vervangen door het SV-loon uit het UWV-verzekeringsbericht. MUNT rekent met het SV-loon van de laatste twaalf maanden. Hierdoor is de grootste bottleneck in het aanvraagproces van een hypotheek verholpen. “Met de Simpel Overstap Hypotheek maken we het eerste echte alternatief beschikbaar voor het zetten van het kruisje op het verlengingsvoorstel van de huidige bank en dat wordt gezien”, zegt Luiten.

Zevende hypotheekaanbieder van Nederland
Sinds de lancering in september 2014 is MUNT goed ontvangen. In korte tijd meldden diverse pensioenfondsen zich om via het hypotheeklabel te investeren in particuliere Nederlandse woninghypotheken. Inmiddels is er door pensioenfondsen ruim 12 miljard euro aan kapitaal toegezegd, waarvan meer dan 10 miljard als hypotheek is verstrekt. MUNT is hiermee de zevende hypotheekaanbieder van Nederland. Afgelopen jaar kwam er een aantal nieuwe concurrenten bij. Luiten: “Als je het goed doet dan word je ook gekopieerd. Dat zien we als een groot compliment.”


Lees ook
Hoe de NPS van MUNT Hypotheken in de buurt komt van die van Nederlands’ populairste webwinkel

Trends

Hoe de NPS van MUNT Hypotheken in de buurt komt van die van Nederlands’ populairste webwinkel


De Net Promoter Score (NPS) is voor veel bedrijven de manier om hun klanttevredenheid te meten. De scores verschillen enorm per sector. Logisch, want sommige sectoren kampen met een negatief imago, waardoor een hoge NPS lastig te behalen valt. Daarnaast is er nog het verwachtingsniveau van de consument. Als hij heel veel service verwacht, maar weinig krijgt, geeft hij een lager cijfer dan wanneer zijn verwachtingen laag zijn en de service meevalt. Ook behalen merken met een wow-factor hogere NPS-scores dan saaie bedrijven. Niet toevallig dus dat Tesla Motors een NPS heeft van 97 en Starbucks een van 77. In Nederland heeft Coolblue een NPS-score van 66 (2017) De financiële sector kwam in 2016 niet verder dan een gemiddelde NPS van 21.

Leve de concurrentie!
Column

Leve de concurrentie!

Het is u vast niet ontgaan. Deze week wonnen we voor de derde achtereenvolgende keer de Gouden Lotus als beste hypotheekverstrekker van Nederland. Deze prijs komt tot stand op basis van een enquête onder onafhankelijke hypotheekadviseurs. Daarom hechten wij er veel waarde aan en zijn we erg trots dat we weer als beste uit de bus zijn gekomen. Wij danken iedereen die op ons heeft gestemd. Een mooi moment om eens terug te kijken op afgelopen vier jaar.

Is het nou een adviseur of een verkoper?
Column

Is het nou een adviseur of een verkoper?

Stel je wilt een auto kopen. Niet zomaar een auto, maar de allerbeste. Je hebt een budget van 35.000 euro en stapt de dichtstbijzijnde autodealer binnen. Deze adviseert je de Renault Clio R.S. te kopen, want die auto past helemaal bij je. Fantastisch, deze man heeft er verstand van, dus je koopt de auto. Je loopt naar buiten en kijkt nog even naar de gevel van de dealer. Daar hangt een bord met heel groot de letters ‘Renault’. Heeft hij mij echt de beste auto voor mijn budget verkocht?

Gaat de hypotheekrente stijgen? Zeg het maar…
Column

Gaat de hypotheekrente stijgen? Zeg het maar…

Groot nieuws afgelopen week: de Europese Centrale Bank (ECB) draait over niet al te lange tijd de geldkraan dicht. Ook aan de lage rente komt spoedig een einde. Tot medio 2019 wil de centrale bank deze laag houden, maar daarna zullen de tarieven geleidelijk worden verhoogd. Dit zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, want de stortvloed aan goedkoop geld kon niet eeuwig duren. Grote vraag: wat heeft dit tot gevolg voor de hypotheekrente? Zal deze stijgen en wat voor gevolgen heeft dit?

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.