MUNT Hypotheken in 2020 wederom beste geldverstrekker

05 januari 2021 Leestijd ± 3minuten
Jeroen Oversteegen, directeur de Nationale Hypotheekbond rijkt de schaal voor beste geldverstrekker 2020 uit aan, Ellen Hensbergen, algemeen directeur MUNT Hypotheken en Chis Oosterling, commercieel directeur bij MUNT.

MUNT Hypotheken is in 2020 door onafhankelijke financiële intermediairs opnieuw uitgeroepen tot beste geldverstrekker van het jaar. 

Voor de vierde keer in vijf jaar tijd is MUNT Hypotheken de beste geldverstrekker van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale Hypotheekbond onder onafhankelijke intermediairs. Florius neemt net als vorig jaar de tweede plek in en a.s.r. stoomt op naar de derde plaats. 

Alle geldverstrekkers zijn beoordeeld door onafhankelijke adviseurs op aspecten als beheer, nazorg en innovatie. “De partijen in de top drie springen eruit omdat ze de consument veel voordelen bieden”, vertelt Jeroen Oversteegen, directeur van de Nationale Hypotheekbond. “Het zijn partijen die goed met mutaties en tussentijdse aanpassingen omgaan. Niets is immers vervelender dan een door jou aangeraden hypotheek die bij een aanpassing een paar jaar later problematisch wordt.”

Focus op intermediair

Net als MUNT hebben Florius en a.s.r. een stevige focus op het intermediair. “Tussenpersonen waarderen de goede relatie met geldverstrekkers. Bij bijvoorbeeld grootbanken is er minder aandacht voor het intermediair.” Een andere opvallende overeenkomst tussen de drie beste geldverstrekkers is dat ze een deel van hun proces hebben uitbesteed bij Stater. 

De (her)verkiezing tot beste geldverstrekker ziet Ellen Hensbergen, directeur MUNT Hypotheken, als een bijzonder compliment in turbulente tijden: “Het was voor iedereen een heel apart jaar. Uit het niets moest iedereen afgelopen maart vanuit huis werken. Dat wij ondanks die ontwikkeling volgens deze groep adviseurs niet op kwaliteit hebben ingeboet, vind ik heel mooi nieuws. Het is een dikke pluim voor MUNT maar vooral voor de mensen die keihard werken om de adviseur waar nodig te ondersteunen.”

Zorgeloos en simpel

MUNT wordt door de intermediairs vooral gewaardeerd om het aanvraag- en acceptatieproces, hun mogelijkheden op het gebied van rente en aflossen en vanwege hun duidelijke communicatie. “Wij werken er ontzettend hard aan om de communicatie voor zowel adviseur als consument zorgeloos en simpel te maken. Het is ons doel om snel een lening voor een huis te verstrekken. Niet meer en niets minder. Daar hoort omslachtige en ingewikkelde communicatie niet bij. Het is mooi om terug te krijgen uit de markt dat onze tone of voice bevalt. Dat houden we erin”, zegt Hensbergen.

Verbeterpunten voor geldverstrekkers

Behalve naar hun waardering, vroeg de Nationale Hypotheekbond de onafhankelijke adviseurs ook naar aspecten waarop geldverstrekkers verbetering kunnen laten zien. Belangrijkste daarvan zijn kortere doorlooptijden van de dossiers, de bereikbaarheid en de mogelijkheden voor maatwerk. Op het gebied van nazorg zien adviseurs vooral ruimte voor een betere informatievoorziening vanuit de geldverstrekkers. Zij willen een breder inzicht in de klantportefeuilles en actiever op de hoogte worden gehouden van recente wijzigingen bij klanten. Voor beide aspecten kwam een online portal als oplossing naar voren.

Meer aandacht voor duurzaamheid en vertrouwen in de toekomst

De meerderheid van de adviseurs neemt inmiddels verduurzaming mee in het hypotheekadvies. Toch geeft 30% nog steeds aan dit ‘soms’ te doen en 9% ‘meestal niet of nooit’. Over het algemeen zijn de adviseurs optimistisch over de toekomst. Een ruime meerderheid verwacht dat de omzet uit hypotheekadvies in 2021 stijgt of ten minste gelijk blijft.  Slechts 15% tot 20% van de adviseurs verwacht dat de omzet uit oversluitingen en woningaankoop voor het komende jaar zal dalen. Daar staat tegenover dat 60% tot 70% van de adviseurs een omzetstijging verwacht uit adviezen gerelateerd aan verbouwen en verduurzamen. 


Lees ook
2021 wordt opnieuw spannend voor de hypotheekwereld

2021 wordt opnieuw spannend voor de hypotheekwereld

Op de valreep van 2020 kijkt Ellen Hensbergen in haar column vooruit naar een nieuw jaar dat alles behalve saai wordt.

“Met goed contact krijg je meer voor elkaar”
Adviseur van de maand

“Met goed contact krijg je meer voor elkaar”

Van horeca-manager naar hypotheekadviseur lijkt geen logische stap. Maar bij adviseur van de maand Quintus Winkler viel alles op z’n plaats bij het adviseurschap. “Ik ga elke dag fluitend naar kantoor.”

Als ik niet werk… maak ik achterwaartse salto’s
Als ik niet werk

Als ik niet werk… maak ik achterwaartse salto’s

Als ik niet werk… maak ik achterwaartse salto’s

Seinen op groen bij start 2021
Cijfers & onderzoeken

Seinen op groen bij start 2021

Alle seinen staan op groen voor een goede start van 2021. Uit verschillende data blijkt dat vorig jaar, op het gebied van hypotheken, positief is afgesloten.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.