MUNT Hypotheken helpt consument zijn woning verduurzamen

16 mei 2018 Leestijd ± 2minuten
MUNT Hypotheken helpt consument zijn woning verduurzamen

Veel consumenten willen hun huis graag verduurzamen, maar weten nog niet hoe ze dat moeten aanpakken. Om dat probleem op te lossen, faciliteert MUNT Hypotheken vanaf nu energiebesparende maatregelen voor nieuwe, maar ook bestaande klanten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat woningeigenaren pas na anderhalf jaar hun woning willen verduurzamen

“Uit onderzoek onder onze klanten blijkt dat consumenten hun woning graag willen verduurzamen, maar dat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Daarom rollen we de komende maanden ons nieuwe beleid voor energiebesparende maatregelen uit. Vandaag beginnen wij met het aanbod voor nieuwe klanten en binnen enkele maanden stellen we dit ook beschikbaar voor onze bestaande klanten. Zo hopen we een steentje bij te dragen aan de verduurzaming van Nederlandse koopwoningen”, aldus Menno Luiten, commercieel directeur bij MUNT.

Luiten stelt dat woningeigenaren dikwijls pas wat later nadenken over het verduurzamen van hun woning. “Bij het regelen van de hypotheek of tijdens de verhuizing hebben consumenten immers vaak al genoeg aan hun hoofd. Na gemiddeld anderhalf jaar is er wel ruimte om eens goed na te denken over manieren waarop de woning energiebesparender kan worden.”

Stappenplan voor verduurzaming woning

Vanaf 16 mei 2018 kunnen klanten van MUNT voor de verduurzaming van hun nieuwe woning niet alleen tot 106 procent van de koopwaarde van hun huis lenen. Ook krijgen zowel klant als adviseur een overzichtelijk stappenplan, zodat ze gestructureerd aan de slag kunnen met energiebesparende maatregelen. “Belangrijk is dat de klant weet dat hij niet direct hoeft te beslissen over hoe hij wil verduurzamen: die beslissing kan ook over bijvoorbeeld 18 maanden genomen worden.”

Ook voor consumenten die al een hypotheek bij MUNT hebben afgesloten, stelt Luiten een oplossing te hebben. “Leent de klant al maximaal bij MUNT? Dan wordt er, net als bij nieuwe klanten, tot 9.000 euro buiten de inkomenstoets gehouden. Dit bedrag kunnen onze klanten in elk geval ‘extra’ lenen, zolang het maar besteed wordt aan energiebesparende maatregelen in en rondom de koopwoning.”


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

'Geen hypotheek is de beste hypotheek'

07 juni 2018 Een veelgehoord alternatief voor een spaarrekening is om extra af ...

De starter heeft het goed gezien

18 mei 2018   Beste adviseur, U zult wel blij zijn ...

Nieuwe tool MVA: je betaalt nog steeds de hoofdprijs, maar dan wel transparant

12 juni 2018 Door de overspannen woningmarkt werken makelaars in grote steden vaak ...

Energiebespaarbudget verlaagt drempel, maar maakt keuze toch ingewikkelder

30 oktober 2018 Met het energiebespaarbudget is vooraf geen gedetailleerde kostenspecificatie meer nodig. ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.