Micro wonen, de nieuwe trend

12 februari 2018 Leestijd ± 2minuten
Micro wonen, de nieuwe trend

Wonen op een heel klein oppervlakte. Het is een trend. Steeds meer mensen doen het, zo meldt onderzoeksbureau Stec Groep. Het bureau zocht voor het Rijk uit hoe groot nieuwbouwwoningen zijn. Reden dat micro-wonen populair wordt, is dat er steeds meer kleine huishoudens zijn en meer mensen liever in de stad wonen.

Wonen op acht vierkante meter

Een micro-woning heeft een oppervlakte van maximaal zo’n veertig vierkante meter. In Hongkong zijn zelfs huisjes op de markt van drie vierkante meter. In Nederland zijn de micro-appartementen wat groter. Zo bewoont de Amsterdamse student Pim de Vos in Amsterdam een appartement van acht vierkante meter. Volgens hem zou alleen zijn douche wat kleiner kunnen.

De nieuwe generatie

Dat micro-woningen vooral populair zijn bij jongeren, bewijst Change. In de Randstad verhuurt de organisatie zelfstandige woonunits van dertig vierkante meter aan jonge, flexibele mensen. In de woorden van Change: “De nieuwe generatie van werkende jongvolwassenen zijn opgegroeid in een wereld waarin het niet bestaan van internet ondenkbaar is en waarin het meer gaat over delen dan over hebben en meer over gebruiken dan over bezitten.”

Gemeenschappelijke voorzieningen

Change zorgt ervoor dat de woningen altijd in de buurt zijn van openbaar vervoer en dat er voldoende gemeenschappelijke voorzieningen zijn. Juist dat is volgens het rapport Smart Living belangrijk bij kleine appartementen. Klein wonen is alleen mogelijk met het van gemeenschappelijk gebruik van voorzieningen. 


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

Los je hypotheek af, of toch niet?

16 februari 2018 Heb je geld over, los je hypotheek af. Dat was ...

Een echtscheiding, daar praat je niet over

09 februari 2018 Je wilt er niet bij stilstaan als je trouwt, maar ...

MUNT breidt distributienetwerk uit

14 februari 2018 MUNT Hypotheken ligt vanaf nu op de schappen van serviceprovider ...

'Adviseurs kunnen meer doen om consument te helpen met risico-opslagen'

08 februari 2018 Door het (verplicht) aflossen daalt de verhouding tussen woningwaarde en ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.