Leve Nederland!

06 december 2018 Leestijd ± 3minuten
Leve Nederland!

Nederlanders zijn goed in klagen. Over het weer, over het openbaar vervoer, of over de woningmarkt. We hebben overal wel iets op aan te merken. Buitenlanders zijn heel wat positiever over ons land, zo bleek deze week maar weer.

Arabieren hebben Limburg ontdekt, zo meldde het Algemeen Dagblad. In Vaals zijn inmiddels 10 tot 20 woningen in handen van mensen uit het Midden-Oosten. Eén zin in het artikel viel vooral op: “De sjeiks komen naar Limburg voor het in hun ogen aangename klimaat.”  

Arabieren zijn niet de enigen die te spreken zijn over ons land. In het verleden werkte ik veel voor internationale klanten. Zij vonden alles in Nederland supergoed geregeld. We hebben een goed onderwijssysteem, goede ziekenhuizen, een stabiele overheid, relatief weinig corruptie, veel groen en rustige en groene steden. Ook over de woningmarkt, de kwaliteit van woningen, de beschikbaarheid ervan en de beleggingsmodelijkheden in vastgoed waren ze erg te spreken.

Ook objectief onderzoek wijst uit dat Nederland het internationaal goed doet. Amsterdam staat bijvoorbeeld altijd hoog op de lijst staat van steden met de beste kwaliteit van leven. Dit jaar prijkt onze hoofdstad op nummer 12. Ter vergelijking: Londen is terug te vinden op nummer 41, terwijl de hoogst genoteerde Amerikaanse stad San Francisco is, op plek 30. Voor millennials is Amsterdam zelfs de beste plek ter wereld om te wonen; Den Haag eindigt in deze lijst op nummer 14. Hier werd met name gelet op zaken die jongeren belangrijk vinden: werkgelegenheid, eten, internet en de kwaliteit van het nachtleven. 

Als we met internationale ogen naar de woningmarkt kijken, is het allemaal niet zo slecht als veel Nederlanders denken. Natuurlijk, de huizenprijzen zijn in de grote steden gestegen, maar op internationale schaal valt het wel mee. Zo zitten de huizenprijzen in Nederland internationaal gezien nog aan de onderkant.

En dan hebben we het nog niets eens over het interieur van onze huizen gehad. Ook dat valt zeer in de smaak bij buitenlanders. Zoals een Amerikaanse expat het verwoordt: “With big windows, fresh flowers and stylish yet practical furniture, Dutch homes often feel like cosy cocoons, safe from the unpredictable weather outside. It can come as a surprise when you return to your home country to find interiors that are cluttered or missing the feeling of gezelligheid.” Die gezelligheid is uniek in de wereld, in geen enkele andere taal bestaan een woord met dezelfde connotatie. Dit laat zien hoeveel waarde wij hechten aan onze kwaliteit van leven. Laten we daar vooral trots op zijn. 
 

 

 

 Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

Finance Families: deze vader en dochter houden het pragmatisch

07 december 2018 Is de financiële dienstverlening erfelijk, of besmettelijk? Het is in ...

‘Winkels omzetten in woningen: kansen liggen aan de rand van een winkelgebied’

03 december 2018 Door de opkomst van online retail neemt de vraag naar ...

Finance Families: deze moeder en dochter stellen het klantbelang altijd voorop

11 december 2018 Is de financiële dienstverlening erfelijk, of besmettelijk? Het is in ...

Laat het vallen

13 december 2018 Aanpassing van risico-opslagen is niet alleen klantvriendelijk, het kan ook ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.