Leve de concurrentie!

31 mei 2018 Leestijd ± 2minuten
Leve de concurrentie!

Het is u vast niet ontgaan. Deze week wonnen we voor de derde achtereenvolgende keer de Gouden Lotus als beste hypotheekverstrekker van Nederland. Deze prijs komt tot stand op basis van een enquête onder onafhankelijke hypotheekadviseurs. Daarom hechten wij er veel waarde aan en zijn we erg trots dat we weer als beste uit de bus zijn gekomen. Wij danken iedereen die op ons heeft gestemd. Een mooi moment om eens terug te kijken op afgelopen vier jaar.

In de afgelopen vier jaar is het hypothekenlandschap in Nederland ingrijpend veranderd. Toen MUNT Hypotheken in september 2014 op de markt kwam, bestond de top-10 hypotheekaanbieders uit de grootbanken, verzekeraars en hun sub-labels. Het marktaandeel van de grootbanken was in de jaren daarvoor afgenomen van 70 procent in 2011 tot ongeveer de helft in 2014, tegelijkertijd nam het aantal hypotheekaanbieders toe. We startten dus in een onstuimige markt en die markt is sindsdien alleen nog maar meer veranderd. Diverse nieuwe hypotheekaanbieders beproeven hun geluk. Aan de andere kant zien we ook het hypotheekproduct zelf veranderen.

Op het gebied van hypotheekvoorwaarden en -proces is er veel gebeurd. Er vonden noodzakelijke innovaties plaats in een traditionele markt, die niet altijd het belang van de consument voorop stellen. Het feit dat de hypotheekmarkt altijd bestond uit een klein aantal grote banken heeft niet bijgedragen aan de noodzaak om te innoveren. Daarom is het mooi om te zien dat deze innovatie van kleine partijen zoals MUNT is gekomen. Zo laten wij vanaf het begin van ons bestaan de rente-opslagen automatisch vallen als er is afgelost. Daarnaast kun je bij MUNT altijd boetevrij aflossen uit eigen middelen. Wij zijn erg trots dat we hier op veel plekken in de markt navolging van zien.

Zijn we er nu? Nee natuurlijk niet, er valt nog zoveel te verbeteren, zowel in product als proces. Kijken we bijvoorbeeld naar het aantal overstappers, dan is dit nog bijzonder laag. Maar liefst 60 procent van de hypotheekbezitters overweegt niet eens over te stappen en tekent het nieuwe rentevoorstel van zijn geldverstrekker bij het kruisje en laat daarmee veel rentevoordeel liggen. Wij leveren met de Simpel Overstap Hypotheek een bescheiden bijdrage aan het stimuleren van overstappen. Hopelijk krijgt ook dit initiatief grote navolging in de markt. Laten we met zijn allen de markt nog transparanter maken en het hypotheekproduct nog vriendelijker voor de consument. Dit kan het beste in een markt met veel concurrentie, waarin we elkaar tot grote hoogte drijven.


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

MUNT Hypotheken voor derde keer op rij de beste hypotheekaanbieder

29 mei 2018 MUNT Hypotheken heeft vanochtend tijdens de uitreiking van de Gouden ...

Is het nou een adviseur of een verkoper?

08 juni 2018 Stel je wilt een auto kopen. Niet zomaar een auto, ...

Gaat de hypotheekrente stijgen? Zeg het maar…

02 juli 2018 Groot nieuws afgelopen week: de Europese Centrale Bank (ECB) draait ...

Bouwkundige keuring graag vóór uitbrengen bod

22 juni 2018 VBO Makelaars riep onlangs op tot het verplicht stellen van ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.