Leve de concurrentie!

31 mei 2018 Leestijd ± 2minuten
Leve de concurrentie!

Het is u vast niet ontgaan. Deze week wonnen we voor de derde achtereenvolgende keer de Gouden Lotus als beste hypotheekverstrekker van Nederland. Deze prijs komt tot stand op basis van een enquête onder onafhankelijke hypotheekadviseurs. Daarom hechten wij er veel waarde aan en zijn we erg trots dat we weer als beste uit de bus zijn gekomen. Wij danken iedereen die op ons heeft gestemd. Een mooi moment om eens terug te kijken op afgelopen vier jaar.

In de afgelopen vier jaar is het hypothekenlandschap in Nederland ingrijpend veranderd. Toen MUNT Hypotheken in september 2014 op de markt kwam, bestond de top-10 hypotheekaanbieders uit de grootbanken, verzekeraars en hun sub-labels. Het marktaandeel van de grootbanken was in de jaren daarvoor afgenomen van 70 procent in 2011 tot ongeveer de helft in 2014, tegelijkertijd nam het aantal hypotheekaanbieders toe. We startten dus in een onstuimige markt en die markt is sindsdien alleen nog maar meer veranderd. Diverse nieuwe hypotheekaanbieders beproeven hun geluk. Aan de andere kant zien we ook het hypotheekproduct zelf veranderen.

Op het gebied van hypotheekvoorwaarden en -proces is er veel gebeurd. Er vonden noodzakelijke innovaties plaats in een traditionele markt, die niet altijd het belang van de consument voorop stellen. Het feit dat de hypotheekmarkt altijd bestond uit een klein aantal grote banken heeft niet bijgedragen aan de noodzaak om te innoveren. Daarom is het mooi om te zien dat deze innovatie van kleine partijen zoals MUNT is gekomen. Zo laten wij vanaf het begin van ons bestaan de rente-opslagen automatisch vallen als er is afgelost. Daarnaast kun je bij MUNT altijd boetevrij aflossen uit eigen middelen. Wij zijn erg trots dat we hier op veel plekken in de markt navolging van zien.

Zijn we er nu? Nee natuurlijk niet, er valt nog zoveel te verbeteren, zowel in product als proces. Kijken we bijvoorbeeld naar het aantal overstappers, dan is dit nog bijzonder laag. Maar liefst 60 procent van de hypotheekbezitters overweegt niet eens over te stappen en tekent het nieuwe rentevoorstel van zijn geldverstrekker bij het kruisje en laat daarmee veel rentevoordeel liggen. Wij leveren met de Simpel Overstap Hypotheek een bescheiden bijdrage aan het stimuleren van overstappen. Hopelijk krijgt ook dit initiatief grote navolging in de markt. Laten we met zijn allen de markt nog transparanter maken en het hypotheekproduct nog vriendelijker voor de consument. Dit kan het beste in een markt met veel concurrentie, waarin we elkaar tot grote hoogte drijven.


Lees ook
MUNT Hypotheken voor derde keer op rij de beste hypotheekaanbieder
Trends

MUNT Hypotheken voor derde keer op rij de beste hypotheekaanbieder

MUNT Hypotheken heeft vanochtend tijdens de uitreiking van de Gouden Lotus Awards op HypoVak de prijs voor beste hypotheekverstrekker in ontvangst mogen nemen. Ook had MUNT met de Simpel Overstap Hypotheek het beste hypotheekproduct van afgelopen jaar.

Is het nou een adviseur of een verkoper?
Column

Is het nou een adviseur of een verkoper?

Stel je wilt een auto kopen. Niet zomaar een auto, maar de allerbeste. Je hebt een budget van 35.000 euro en stapt de dichtstbijzijnde autodealer binnen. Deze adviseert je de Renault Clio R.S. te kopen, want die auto past helemaal bij je. Fantastisch, deze man heeft er verstand van, dus je koopt de auto. Je loopt naar buiten en kijkt nog even naar de gevel van de dealer. Daar hangt een bord met heel groot de letters ‘Renault’. Heeft hij mij echt de beste auto voor mijn budget verkocht?

Gaat de hypotheekrente stijgen? Zeg het maar…
Column

Gaat de hypotheekrente stijgen? Zeg het maar…

Groot nieuws afgelopen week: de Europese Centrale Bank (ECB) draait over niet al te lange tijd de geldkraan dicht. Ook aan de lage rente komt spoedig een einde. Tot medio 2019 wil de centrale bank deze laag houden, maar daarna zullen de tarieven geleidelijk worden verhoogd. Dit zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, want de stortvloed aan goedkoop geld kon niet eeuwig duren. Grote vraag: wat heeft dit tot gevolg voor de hypotheekrente? Zal deze stijgen en wat voor gevolgen heeft dit?

Bouwkundige keuring graag vóór uitbrengen bod
Column

Bouwkundige keuring graag vóór uitbrengen bod

VBO Makelaars riep onlangs op tot het verplicht stellen van de bouwkundige keuring bij het afsluiten van een hypotheek. De makelaar stelt voor dat hypotheekaanbieders dit onderdeel maken van de documenten die de huizenkoper moet aanleveren als hij een hypotheek aanvraagt.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.