Kijk terug: Het Kop-Munt woondebat

11 maart 2021 Leestijd ± 1minuut
Kijk terug: Het Kop-Munt woondebat

Zijn het “onrealistische plannen”, “natte dromen” en “luchtballonnen” of juist het nieuwe beleid voor de komende vier jaar? In het interactieve Kop-Munt woondebat, het enige politieke debat speciaal voor hypotheekadviseurs, kruisten politici Daniel Koerhuis (VVD), Paul Smeulders (GroenLinks) en Faissal Boulakjar (D66) de degens. Het ging er af en toe fel aan toe, maar de partijen vonden ook veel raakvlakken. Opvallend detail: terwijl de politici tegen strengere controle op hypotheekadvies zijn, pleit het merendeel van de lezers van Kop-Munt juist vóór.

Het volledige debat is hier terug te kijken.

De drie politici beantwoordden vragen van hypotheekadviseurs over onder andere de woningmarkt, complexe fiscale regelingen en voorzieningen voor ouderen en starters. De heren waren verbaasd over het voorbeeld dat hypotheekadviseur Roland Aarts gaf: een verpleegkundige die €900 aan huur betaalt, krijgt geen hypotheek voor hetzelfde bedrag. Allen beloofden ze volmondig ervoor te zorgen dat dit probleem in de komende kabinetsperiode wordt verholpen.


Geschreven door

Redactie
Redactie

Vond u het artikel interessant?

Bedankt voor uw stem!

4 stemmen (gemiddeld 2,3 van 5).

Anderen bekeken ook

Waar moeten we op letten deze maand?

10 maart 2021 Elke maand leggen we Chris Oosterling, commercieel directeur bij MUNT ...

Verkiezingen 2021: alles draait om wonen

10 maart 2021 Nu de woningnood hoger is dan ooit, is wonen hét ...

Wat betekent de verkiezingsuitslag voor de woningmarkt?

18 maart 2021 Met de meeste stemmen geteld, is het duidelijk dat VVD ...

Starters met een deel aflossingsvrij: verstandig of niet?

18 maart 2021 Van Independer tot de AFM en MUNT Hypotheken, ze krijgen ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.