Huizenverkoop daalt in februari

19 maart 2018 Leestijd ± 1minuut
Huizenverkoop daalt in februari

Het aantal verkochte woningen is in februari dit jaar met iets meer dan 9 procent gedaald, in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. In Utrecht was de daling met bijna 13 procent het grootste. Alleen in Drenthe werden vergeleken met een jaar eerder meer huizen verkocht (+ 1,2 procent). Als we de verkopen vergelijken met januari 2018, dan is er een lichte stijging van 0,4 procent te zien. In Friesland is de stijging het grootste (11,4 procent) en in Noord-Holland zien we met 6,7 procent de grootste daling.

Tegelijkertijd werd vandaag bekend dat de Amsterdamse huizenmarkt tot de snelste groeiers ter wereld behoort. Met een prijsstijging van 15 procent over vorig jaar staat onze hoofdstad op de vierde plek van honderd wereldsteden en vakantieoorden. Het Chinese Guangzhou voert de ranglijst aan met een prijsstijging van 27 procent, gevolgd door Kaapstad en Aspen. Wie op zoek is naar koopjes kan het beste naar Nigeria. In de havenstad Lagos daalde de prijs van luxe woningen met een kwart. Ook in Moskou kun je goed zakendoen. Daar daalde de huizenprijs in 2017 met 11,3 procent.


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

Geen enkele reden voor doemverhalen woningmarkt

09 maart 2018 Het herstel van de woningmarkt is de afgelopen jaren hand ...

Het emotionele brein wil niet oversluiten

23 maart 2018 We zien onszelf het liefst als mensen die rationele beslissingen nemen. ...

Kom er maar in, Rick Engelkes!

15 maart 2018 Als je vroeger een huis kocht, hoefde je letterlijk geen ...

‘Hypotheek in een dag is mogelijk met digitaal financieel plan’

21 maart 2018 Het verzamelen en op orde krijgen van alle gegevens is ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.