Helft hypotheekadviseurs neemt geen extra mensen aan bij drukte

16 december 2016 Leestijd ± 1minuut
Helft hypotheekadviseurs neemt geen extra mensen aan bij drukte

Nederlandse hypotheekadviseurs voorspellen meer drukte op de hypotheekmarkt, maar willen daarvoor geen extra personeel in dienst nemen. Dat blijkt uit onderzoek van MUNT Hypotheken. De overgrote meerderheid (94 procent) verwacht met de huidige capaciteit tot het dubbele aan extra klanten aan te kunnen.

Van de ondervraagden geeft het merendeel (37 procent) aan uit een bedrijf te komen met zo’n 2 tot 5 medewerkers in dienst. Een vijfde (19 procent) werkt als zzp’er. 74 procent maakt geen gebruik van freelancers of flexwerkers. Het gros (60 procent) van de respondenten is 45 tot 60 jaar oud.

Toenemende vraag
Van de respondenten verwacht 49 procent topdrukte bij een eventuele rentestijging. 41 procent verwacht een toenemend aantal hypotheekaanvragen aan het eind van 2016.
6 procent van de deelnemers laat weten klanten bij extra drukte te moeten afwijzen. Toch zegt het merendeel (54 procent) geen extra mensen aan te kunnen of willen aannemen.

Op de vraag of de adviseurs denken dat geldverstrekkers capabel genoeg zijn het voorspelde extra werk aan te kunnen, antwoordt 60 procent ontkennend. Slechts een kwart gelooft daar wel in.


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

Social Insights: “Geef duidelijkheid over wat jouw klant te wachten staat, tot in details”

15 februari 2017 Eerder las je al op Kop-Munt.nl dat consumenten een soepel ...

Minder keuze voor huizenkoper die genoegen neemt met slecht draaiende vve

28 augustus 2018 Een slapende vve, een vve zonder onderhoudsplan of opbouwfonds, of ...

Huis in een dag voor starters, maar dan moet de grond er wel zijn

03 juli 2018 Een huis dat in de fabriek in twee weken wordt ...

Peter Boelhouwer: Minder regels, meer maatwerk

13 augustus 2018 Paul Schuiling van de AFM waarschuwt dat uitzonderingen niet de ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.