Dit waren de best gelezen artikelen van 2021

29 december 2021 Leestijd ± 2minuten
Dit waren de best gelezen artikelen van 2021

Wat hield hypotheekadviseurs bezig het afgelopen jaar? Dit waren de zes best gelezen artikelen van 2021 op Kop-Munt.nl. 

6. NHG, moet die grens niet eens wat omhoog?

Met almaar stijgende huizenprijzen, vraagt menigeen zich af: wordt het niet tijd om de NHG-grens op te hogen? Arjen Gielen, voorzitter van de Raad van Bestuur van NHG, geeft uitleg over hoe de grens wordt bepaald.

5. ”De kans bestaat dat wij niet meer nodig zijn voor standaard advies”

Rot in het vak Henk Daalhuizen constateert dat online advies een vlucht heeft genomen. “Klanten gaan steeds meer zelf doen. De kans bestaat dat wij voor standaard advisering straks minder nodig zijn.” 

4. AFM zaait onnodig paniek over aflossingsvrije hypotheken

Bijna 3 miljoen aflossingsvrije hypotheken lopen af in 2035. Volgens onderzoek van de AFM lopen dan 78.000 huishoudens het risico op een gedwongen verhuizing. Christian Dijkhof van de Organisatie van Financiële Dienstverleners en Nico Stolwijk van Vereniging Eigen Huis zijn kritisch. 

3. Starters met een deel aflossingsvrij, verstandig of niet?

Starters kiezen steeds vaker voor een aflossingsvrije hypotheek. Hoewel AFM nog steeds erg kritisch is op aflossingsvrije producten, is het volgens veel mensen uit de praktijk een prima product. Ook voor starters. Marco Vonk en Marco Voskuil leggen uit.

"Veel mensen kopen nu woningen voor prijzen die wellicht te hoog liggen door de druk op de woningmarkt."

2. Paul van Wegen: “Door de hoge boete raadde ik het hele zaakje af”

Tegen het advies van Paul van Wegen in, sloot een klant zijn hypotheek over met medefinanciering van een enorme boeterente. Meer geluk dan wijsheid: door een onverwachte stijging van de rente, profiteerde de klant daar toch nog van.

1. Interview met Henri Veldsink: ‘Mag ik van jou in de categorie overnames: ziel en zaligheid?’

Veldsink Groep is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld in omvang en nam dit jaar Van Bruggen Adviesgroep over. Wat is het geheim van het familiebedrijf, waar nu de kinderen van oprichter Jan Veldsink aan het roer staan? Henri Veldsink: “We zijn in onze familie een tikje ongeduldig.”


 


Lees ook
Peter Boelhouwer: “Afschaffing jubelton heeft heel weinig effect”
Opinie

Peter Boelhouwer: “Afschaffing jubelton heeft heel weinig effect”

Er kan vanaf 2024 geen gebruik meer worden gemaakt van de schenkingsvrijstelling voor de eigen woning, zo is in het regeerakkoord afgesproken. Deze zogeheten ‘jubelton’ zou voor de woningmarkt te verstorend werken en sommige mensen teveel bevoordelen. “Als sommige starters een steuntje in de rug krijgen en andere niet, dan wordt er ongelijkheid gecreëerd”, zegt Peter Boelhouwer, hoogleraar Huisvestingssystemen in Delft. Wel vindt hij dat de afschaffing weinig zoden aan de dijk zet.  

Ouderen met tweede aflossingsvrije hypotheek en oversluiten

Ouderen met tweede aflossingsvrije hypotheek en oversluiten

Elke week blikken we terug op het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector. Klaas Ozinga van De Hypotheker Voorburg en Kees Steijger van De Hypotheker Den Haag noemen een tweede aflossingsvrije hypotheek voor senioren ‘een gezonde ontwikkeling’. 

Trots op de nieuwe offerte

Trots op de nieuwe offerte

MUNT Hypotheken is niet meer weg te denken uit de Nederlandse hypotheekbranche. Wie zijn de mensen achter MUNT? We laten enkele werknemers aan het woord. Deze keer: Maxim van den Berg, business analist.

“Mag ik van jou in de categorie overnames: ziel en zaligheid?”
Finance Families

“Mag ik van jou in de categorie overnames: ziel en zaligheid?”

Het overnamepad dat Jan Veldsink, de oprichter van Veldsink Groep, begin jaren tachtig in heeft geslagen wordt inmiddels stevig bewandeld door zijn kinderen, Henri en Jeannette Veldsink. Veldsink is sinds dat zij de dagelijkse leiding van de groep hebben overgenomen, doorgegroeid naar ruim 1300 medewerkers. Qua omvang is het bedrijf in de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld. In 2021 werd ook de Van Bruggen Adviesgroep overgenomen. 

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.