De best gelezen artikelen van 2016

19 december 2016 Leestijd ± 2minuten 147 views
De best gelezen artikelen van 2016

In 2016 gebeurde er veel in hypotheekland. Het hele jaar door kon je op Kop-Munt.nl alle ontwikkelingen op de voet volgen (en zelfs testen hoe goed je op de hoogte bent). Welke onderwerpen raakten jou als hypotheekadviseur het meest? We zetten de vijf best gelezen artikelen van dit jaar voor je op een rij.

5. Rood staan en een hypotheek aanvragen
“Consumenten die wel eens rood staan en een huis willen kopen, hebben per 1 december een probleem”, aldus vele krantenkoppen naar aanleiding van de nieuwe BKR-registratie voor roodstanden. De redactie van Kop-Munt ging verhaal halen bij Peter van den Bosch, algemeen directeur van BKR. Volgens hem valt het allemaal reuze mee.

4. Misleidende aanvangsrente
Sinds jaar en dag gebruiken hypotheekadviseurs het hypotheekrenteoverzicht waarin de aanvangsrente wordt getoond. Maar de partijen die in het traditionele hypotheekrenteoverzicht als goedkoopste uit de bus komen, zijn over de gehele looptijd van de hypotheek lang niet altijd de meest voordelige. De informatie die je in het hypotheekrenteoverzicht ziet, is dus misleidend.

3. Hypotheekadviesvak binnenkort opgedoekt?
Hij is niet bepaald op zijn mondje gevallen. Veel adviseurs kennen Nico van Koesveld dan ook vanwege een petitie die hij startte of een column die hij schreef, bijvoorbeeld over het provisieverbod. Nico heeft duidelijk een visie. Zo zegt hij bijvoorbeeld dat het beroep van hypotheekadviseur over vijf jaar niet meer bestaat.

2. Digitale werkgeversverklaring
Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering van NHG, heeft de nodige verbeteringen doorgevoerd op de werkgeversverklaring. Vanaf afgelopen zomer kunnen hypotheekadviseurs gebruikmaken van een invulbare PDF. En daarmee wordt afgerekend met een grote frustratie in de sector.

1. Positie bankgebonden hypotheekadviseurs in gevaar?
Neuromarketingbureau Neurensics deed onderzoek naar emoties bij huizenkopers. En wat blijkt? Wat een consument van een adviseur verwacht en wat de adviseur denkt dat de consument verwacht, blijkt nogal van elkaar te verschillen.


Geschreven door

Redactie
Redactie

Vond u het artikel interessant?

Bedankt voor uw stem!

25 stemmen (gemiddeld 2,6 van 5).

Anderen bekeken ook

Huizenbezitter wil automatische daling risico-opslag standaard in hypotheek

29 september 2017 75 Procent van de huizenbezitters vindt dat hypotheekaanbieders verplicht moeten ...

MUNT Hypotheken uitgeroepen tot beste Hypotheekverstrekker

29 mei 2017 MUNT Hypotheken is op 30 mei 2017 tijdens de uitreiking ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.