De 5 beste podcasts voor elke hypotheekadviseur

23 juli 2020 Leestijd ± 3minuten
De 5 beste podcasts voor elke hypotheekadviseur

Podcasts zijn hot. Veel mensen zijn fan van de rustige manier waarop ze - wanneer het hen uitkomt - informatie tot zich kunnen nemen. Het nieuwe medium leent zich perfect voor specifieke kennisoverdracht, maar ook om spannende verhalen te vertellen. We zetten de beste podcasts over economie en financiën voor je op een rij. 

POEN - NOS

Economisch nieuws is er altijd en het gaat iedereen aan. Toch is het vaak niet helemaal duidelijk hoe iets precies zit. NOS-verslaggevers Charlotte Waaijers en Nik Wouters analyseren de grote economische vraagstukken die nu in de wereld spelen. Vragen als ‘Waarom moet de economie altijd maar blijven groeien?’ ‘Welke effecten zien we wanneer de ECB de geldkraan opendraait?’ en ‘Wanneer komt de volgende crisis?’ De uitzendingen zijn laagdrempelig, vrolijk en vooral erg informatief.

 

Kwestie van Centen - De Financiële Telegraaf

Presentator Herman Stam bespreekt samen met Martin Visser en wisselende gasten, de actuele thema’s uit de financiële wereld. De ervaren journalist, columnist en econoom Visser weet waar hij over praat. Hij werkte 15 jaar voor het FD en was vooral tijdens de banken- en de eurocrisis een toonaangevende commentator en analist. Nu brengt hij je wekelijks in een half uur up-to-date over de meest actuele financiële topics, zoals de coronacrisis, het nieuwe pensioenstelsel of de status van onze huizenmarkt.

 

PorteRenee Podcast

Praten over geld kan wat saai en droog zijn, maar niet bij PorteRenee. Ze noemen zichzelf het leukste money-blog van Nederland. Journalist en financieel blogger Renée Lamboo ging in een paar jaar van tienduizenden euro’s schuld, naar een positief saldo van ruim een ton. Samen met haar man praat ze in deze podcast openlijk over geld. Ze inspireren de luisteraars wekelijks met voorbeelden, verhalen en tips om zelf met zijn of haar financiën aan de slag gaan. Het echtpaar heeft succes; elke maand boeien ze ruim 200.000 luisteraars.

 

Vandaag - NRC

Een dagelijkse podcast over hét verhaal van de dag vanaf de redactie van het NRC. Journalist Thomas Rueb won in 2017 De Tegel-publieksprijs, de belangrijkste journalistieke onderscheiding in Nederland. In deze - kwalitatief sterk opgenomen - podcast, bespreekt hij met de beste journalisten in 20 minuten één verhaal. De onderwerpen gaan meestal over binnen- of buitenlandse economie of politiek. Maar kijk ook niet vreemd op als je in 20 minuten wordt meegevoerd naar een Japans bergmeer om de gevolgen van klimaatverandering te beluisteren.

 

De brand in het landhuis - Radio 1/NTR

In een lijstje over goede Nederlandse podcast, mag deze niet ontbreken. Al maanden staat dit spannende, waargebeurde verhaal bovenaan de lijstjes. In 2003 overlijdt de markante Ewald Marggraff op raadselachtige wijze tijdens een brand in zijn landhuis in Vught. Zijn schilderijencollectie en al zijn geld blijken verdwenen. Podcastmaker Simon Heijmans gaat in zes afleveringen op zoek naar antwoorden op de vele vragen die er jaren na de brand nog zijn. Dit is geen podcast over economie, financiën of over de huizenmarkt, maar wel een hele spannende die je niet makkelijk loslaat.  

 


Geschreven door

Redactie
Redactie

Vond u het artikel interessant?

Bedankt voor uw stem!

10 stemmen (gemiddeld 2,1 van 5).

Anderen bekeken ook

Zo komt hypotheekadviseur Leen Winter de zomer door

23 juli 2020 Op z’n zachtst gezegd is 2020 niet het meest eenvoudige ...

Kantoren en winkels ombouwen naar woningen is niet (altijd) de oplossing

23 juli 2020 De woningtekorten nemen enkel toe. Zoveel, dat het met enkel ...

7 boeken die iedere hypotheekadviseur gelezen moet hebben

16 juli 2020 Lekker ontspannen met een goed boek en dan ook nog ...

Dit is de adviseur waar u naar moet luisteren

30 juli 2019 Heeft u al gehoord wat Arjé Pappie te vertellen heeft? ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.