10 maart 2021: Het Kop-Munt Verkiezingsdebat

Stel zelf een vraag aan politici
25 februari 2021 Leestijd ± 2minuten
10 maart 2021: Het Kop-Munt  Verkiezingsdebat

Nederland maakt zich op voor een gang naar de stembus. Met een gigantisch woningtekort en steeds verder stijgende huizenprijzen is wonen, na corona, hét thema van deze verkiezingen. MUNT organiseert daarom een debat tussen Daniel Koerhuis (VVD), Paul Smeulders (GroenLinks) en Faissal Boulakjar (D66). 

Onder leiding van Dave Cohen debatteren de politici over alles wat het werk van hypotheekadviseurs raakt: van financieringsvoorwaarden tot de milieutransitie, van overdrachtsbelasting tot huizenprijzen. Het debat vindt plaats op 10 maart in Amsterdam en is voor iedereen live te volgen via een stream tussen 12 en 13 uur. Aanmelden kan via deze link.

Stel zelf vragen

Heb je een prangende vraag voor de deelnemende politici? Stuur deze dan naar  redactie@kop-munt.nl. Tijdens het debat kunnen kijkers ook hun stem laten horen door te reageren op verschillende stellingen. 

Politieke clash

Grotere tegenpolen dan Daniel Koerhuis (VVD) en Paul Smeulders (GL) zijn er niet te vinden. In dagblad Trouw raakten zij in een verhit debat. De krant schreef toen: “Ze zijn het over niets eens!” Smeulders verwijt Koerhuis dat de markt teveel zijn gang heeft kunnen gaan terwijl Koerhuis op zijn beurt meent dat linkse partijen, zoals GroenLinks, een vertragende rol spelen bij het aanwijzen van nieuwe bouwlocaties voor woningen. Weet D66 de twee bij elkaar te brengen en een coalitie over links te smeden?

“Dit is een belangrijk debat, ‘wonen’ is een thema dat iedereen raakt. Stemwijzers zijn vaak heel algemeen maar dit debat gaat specifiek over ons vakgebied en dat is best uniek”, vertelt Ellen Hensbergen, directeur bij MUNT Hypotheken. “Wij hopen dat de kijkers na afloop weer een stukje verder zijn met het maken van hun keuze voor een bepaalde politieke partij.”

Politieke serie op Kop-Munt

Alle gevestigde politieke partijen zijn gevraagd hun visie op de hypotheek- en woningmarkt te geven op Kop-Munt. De interviews met woordvoerders van verschillende partijen zijn hier terug te lezen. De SP en Denk hebben nooit willen meewerken aan interviews; zij vinden hypotheekadviseurs (en huizenkopers) blijkbaar geen relevant publiek.


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

Roelof Bisschop (SGP): “Voor echtscheidingen als oorzaak woningnood weinig oog”

24 februari 2021 Kantoren als studentenwoningen, Gemiddelde WOZ-waarde over 5 jaar moet stabiliteit ...

Alexander Kops (PVV): “Geen windturbines, maar woningen”

22 februari 2021 In aanloop naar de verkiezingen spreekt Kop/Munt met politieke partijen ...

Daniel Koerhuis (VVD): “Tekort aan bouwlocaties blijft grootste drempel”

08 februari 2021 In aanloop naar de verkiezingen spreekt Kop-Munt met politieke partijen ...

Speel mee met de kennistest!

02 maart 2021 Na een kleine pauze is de Kop-Munt Hypothekennistest weer terug! ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.