Drie vragen aan

Waarom MUNT Hypotheken dé geldverstrekker van 2016 werd

25 januari 2017 Leestijd ± 2 minuten

Vorige week las je op Kop-Munt.nl al dat MUNT Hypotheken is verkozen tot Beste Geldverstrekker van 2016. Op welke punten stak de hypotheekaanbieder met kop en schouders boven de rest uit? En hoe kreeg de verstrekker dat voor elkaar? Jeroen Oversteegen, directeur bij De Nationale Hypotheekbond – die de prijs uitreikte, legt uit.

Op welke aspecten blonk MUNT Hypotheken echt uit?
“MUNT Hypotheken heeft een mooie inhaalslag gemaakt: vorig jaar scoorde de hypotheekaanbieder namelijk nog onder de middenmoot. Deze knappe prestatie is mede te danken aan de snelle verwerkingstijden, goede telefonische bereikbaarheid, reactiesnelheid op e-mails en de rente- en aflosfaciliteiten. Vooral dat laatste aspect weegt voor adviseurs zwaar mee in de beoordeling.”

Hoe heeft MUNT Hypotheken deze prestatie weten te behalen?
“MUNT Hypotheken heeft een duidelijke focus: het verstrekken van hypotheken. Andere hypotheekaanbieders bieden naast hypotheken bijvoorbeeld ook verzekeringen of (spaar)rekeningen aan. Wat MUNT Hypotheken daarbij ook goed doet is het maken van ketenafspraken met uitbestedingspartners als FlexFront, DAK en Stater. Dat was een slimme, unieke zet. Door te werken met dit soort servicepartners kun je efficiënt het hypotheekproces organiseren, waardoor je snel een passende aanbieding kunt uitbrengen en de aanvraag strak kunt afhandelen.”

Hoe kan MUNT Hypotheken andere partijen op de markt inspireren?
“Andere partijen kunnen een voorbeeld aan de aanbieder nemen. Het bedrijf laat echt zien hoe snel je verandering teweeg kunt brengen. In het tweede volledige jaar op de markt kreeg MUNT Hypotheken het al voor elkaar Geldverstrekker van het Jaar te worden, en dat lijkt me op zichzelf al inspirerend voor andere spelers op de markt. Alle begin is moeilijk, zo ook in het geval van MUNT Hypotheken. Maar door echt een slag te slaan op het gebied van communicatie en state of the art performance, heeft deze partij laten zien dat they are here to stay.