Waarom hypotheken, taart en Nijntje een hele goede combinatie zijn

14 november 2019 Leestijd ± 2 minuten

MUNT Hypotheken sponsort het Nijntje Museum. We nodigen daarom adviseurs en hun gezin uit om daar eens rond te kijken. Deze week vertelt Nihal Vogels over haar bezoek aan Nijntje.

Naam: Nihal Vogels

Leeftijd: 35

Is hier met: dochters Elena (6) en Sophia (3) en echtgenoot Mark

 

Hoe lang zit je in het vak?

“Ik ben al meer dan tien jaar hypotheekadviseur en heb sinds 2017 mijn eigen kantoor ‘Taart by Nihal’.”

 

Wat vindt je partner ervan dat je dit werk doet?

“Mark is gewoon super trots op mij. Omdat ik een eigen zaak heb opgezet en dat die ook nog eens goed loopt. Hij zal mij ook nooit in de weg staan daarbij en steunt mij letterlijk in alles. Als ik veel weg ben, runt hij het huishouden en regelt de dingen met de kinderen. Zonder te zeuren. Had ik al verteld dat ik eigenlijk de ideale partner heb?”

 

Als een van je kinderen hypotheekadviseur wil worden, wat zeg je dan?

“Heb je even? Je zou me namelijk niet trotser kunnen krijgen. Mijn dochters, zeker de oudste, kregen dat financiële DNA van hun moeder er schijnbaar gratis bij. Ondertussen pikken ze her en der ook van alles op. Elena kan al precies vertellen wat het werk van mama inhoudt. Dat doet ze zelfs zo goed dat ik haar wel eens vraag om het voor mijn klanten uit te leggen. Kijk dan, hoe knap

 

Wat kunnen hypotheekadviseurs leren van Dick Bruna, de maker van Nijntje?

“Heel veel. Mijn laatste nieuwsbrief ging hier zelfs over. De simpliciteit van Nijntje vind ik formidabel. Alles is duidelijk weergegeven en het biedt daarnaast (of daardoor) juist ruimte voor creativiteit. Volgens mij werkt deze aanpak ook als het over financiën gaat. Met een duidelijke uitleg en ruimte om zaken beeldend weer te geven.”