“Je moet een adviseur kunnen vertrouwen”

14 maart 2016 Leestijd ± 3minuten
“Je moet een adviseur kunnen vertrouwen”

Toen de 38-jarige Arno Hamoen en zijn vrouw een nieuwe hypotheek zochten, namen ze Jacco Bergman van Bergman Finance in de arm als adviseur. Voor de derde keer. Wat zijn de ingrediënten van deze duurzame relatie?

Jacco Bergman over Arno en Laura Hamoen

Hoe hebben jullie elkaar gevonden?
“Ik zit nu zeventien jaar in het vak en ken Arno en Laura al heel lang. Zo’n tien jaar geleden deden we al zaken op financieel gebied, dus we hebben inmiddels al een vrij lange relatie. Toen het stel opnieuw op zoek was naar hypotheekadvies, klopte het wederom bij mij aan.”

Het overleg vond vooral plaats op kantoor. Waarom niet telefonisch bijvoorbeeld?
“Negen van de tien overleggen doen we bij ons op kantoor, met name vanwege de toegenomen werkdruk. En waarom ook niet? We hebben diverse locaties met mooie gespreksruimtes. Daarbij hebben we op kantoor alles bij de hand om goed hypotheekoverleg te kunnen voeren.”

Waarom hebben jullie uiteindelijk voor een MUNT-hypotheek gekozen?
“Bij MUNT hebben ze een strenge selectie aan de poort, maar als je dan eenmaal binnen bent, bieden ze je fijne voorwaarden. Zo worden risicolasten aangepast tijdens een rentevrije periode. Arno hecht veel waarde aan boetevrij aflossen. Aan die eis voldoet MUNT Hypotheken, waar we sinds het begin van haar bestaan mee samenwerken.”

Hoe verliep het traject?
“Dat was binnen een week of vier, vijf geregeld. Mede dankzij de medewerking van de klanten, die alles snel en goed aanleverden. Dat scheelt al veel tijd. Maar eigenlijk duren al onze trajecten niet meer dan een paar weken, van het eerste gesprek tot het definitieve akkoord voor de hypotheek.”

Arno en Laura Hamoen over Jacco Bergman

Jullie hebben vaker voor Jacco als hypotheekadviseur gekozen. Waarom?
“Klopt, en hij is ook wel eens bij ons thuis geweest. We hebben al tien jaar goede ervaringen met Jacco. Vandaar dat we ook deze keer voor hem kozen.”

Kenden jullie MUNT Hypotheken al?
“Nee, dat niet, maar we vertrouwden Jacco volledig. Dat vinden we ook de belangrijkste eigenschap voor een financieel adviseur naast openheid en eerlijkheid: het gevoel hebben dat je hem of haar volledig kunt vertrouwen. Deze hypotheek kwam als beste uit de bus, omdat het scherpe voorwaarden heeft waar we ons goed in konden vinden. Toen MUNT ook nog eens bij het journaal genoemd werd als één van de succesvolle nieuwe aanbieders van hypotheken, waren we overtuigd.”

Wat vinden jullie van de keuze voor face-to-face-overleg?
Heel prettig. We hebben niets met telefonisch advies. Helemaal niet als het om zulke grote bedragen gaat. We vinden het bijvoorbeeld fijner om face-to-face vragen te kunnen stellen.”

Hoe kijken jullie aan tegen de huidige hypotheekmarkt?
“Ik ben eerlijk gezegd blij dat er weer veel partijen zijn en de grote jongens weer meer concurrentie hebben. Dat zie je meteen in de hypotheekrente terug komen.”

Hoe kijken jullie terug op het gehele hypotheekadviestraject?
“We hadden ons geen betere adviseur kunnen wensen. We hebben hem daarom ook aangeraden bij vrienden. Jacco neemt alle tijd voor je, staat praktisch dag en nacht voor je klaar en reageert snel. Wat wil je nog meer?”


Lees ook
“Dit traject verliep briljant”

“Dit traject verliep briljant”

Toen Ellen Postma en haar partner een nieuwe hypotheek zochten, vroegen ze Niels Greven van MEDIOR financieel advies uit Groningen om raad. Hoe hebben beide partijen het traject ervaren?

Hoe denken klanten over hun adviseur en over het aanvraagtraject?
Cijfers & onderzoeken

Hoe denken klanten over hun adviseur en over het aanvraagtraject?

Nederlanders zijn positief over hun hypotheekadviseur: 54,1 procent zou zijn/haar adviseur aan anderen aanraden. Vooral vrouwen en jongeren tot 34 jaar zijn te spreken over hun adviseur.

Nieuwe woonvormen voor een nieuwe generatie
Opinie

Nieuwe woonvormen voor een nieuwe generatie

Welke invloed hebben demografische wijzingen op het aantal benodigde woningen en het type woningen? “Voor de lange termijn spelen er zoveel factoren mee, dat er in 2040 inderdaad de voorspelde 8,5 miljoen huishoudens kunnen zijn. Maar het kunnen er ook 8 of 9 miljoen worden. Een doorslaggevende factor wordt de omvang van de immigratie.” Dat zegt Jan Latten, hoogleraar sociale demografie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij belicht de invloed van demografische trends op de toekomstige woningvraag. “De grote variatie in leefvormen zorgt ook voor nieuwe woonvormen.”

Hoe gaat de hypotheekmarkt er in 2017 uitzien?
Opinie

Hoe gaat de hypotheekmarkt er in 2017 uitzien?

De redactie van Kop-Munt vraagt een aantal bekende personen uit de hypotheekwereld hun vooruitblik te geven op de ontwikkelingen in 2017. Menno Luiten, Manager Marketing en Distributie bij MUNT Hypotheken is de tweede deelnemer aan onze ‘kijk op 2017’.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.