Column

Doorzetten, aanpakken en soms even ruzie maken: de zussen Hensbergen

11 juni 2019 Leestijd ± 1 minuut

Misschien heeft u de rubriek ‘Persoonlijk’ van het Financiële Dagblad (FD) gemist vorige week? Ellen Hensbergen, algemeen directeur van MUNT Hypotheken, werd daar onder de loep genomen door haar zus Babette Hensbergen.

Dat Ellen Hensbergen afkomstig is uit een heuse Finance Family, vertelden zij en haar moeder al eerder hier op Kop-Munt. Bij het FD doet zus Babette Hensbergen haar kant van het verhaal uit de doeken.
 

Zelfde achtergrond, toch verschillend

Toevallig, of niet: ook Babette is werkzaam in de financiële sector als culture & change manager bij ABN Amro. Babette en Ellen komen uit hetzelfde nest, studeerden in dezelfde stad, werken in dezelfde sector, maar verschillen ook op een aantal punten.

Die verschillen leverden vroeger nog wel eens ruzies op. Tegenwoordig vooral voordelen. De zussen bellen zo’n een, of twee keer per week vertelt Babette:

Dan maak ik de dingen voor Ellen wat minder zwaar door ze in perspectief te plaatsen: ‘Hoe erg is het nu werkelijk?’ En zij spoort mij aan om door te pakken en waar nodig mijn tanden te laten zien.

Lees meer over deze ‘Finance Sisters’ bij het FD.