“Dat hij de bal bij ons liet, vond ik eerst juist irritant”

31 augustus 2016 Leestijd ± 3minuten
“Dat hij de bal bij ons liet, vond ik eerst juist irritant”

Ze kenden elkaar al ruim vijf jaar toen adviseur Robert Koppe (Koppe Hypotheken en Verzekeringen) en Daniël van Bruggen opnieuw zaken met elkaar besloten te doen. Dit keer werd gezocht naar een geschikte hypotheek. Uiteindelijk werd het er een van MUNT Hypotheken. Hoe verliep de samenwerking bij dit traject?

Robert Koppe over Daniël van Bruggen

Bevalt dus goed, die zakelijke relatie?
“Zeker. Daniël is een ideale klant. Hij is bijvoorbeeld heel snel met het aanleveren van de benodigde documenten, dat werkt erg prettig. Wij kennen elkaar via een gezamenlijke kennis. En Daniël heeft ons op zijn beurt ook weer aanbevolen aan eigen vrienden. Zelf reclame maken doe ik eigenlijk nooit, Koppe wordt meestal ‘viaviavia’ gevonden.”

Dat doe je goed! Wat is je geheim?
“Eigenlijk heb ik dat in een foto op onze site samengevat. Daarop geef ik mezelf een hand, waarmee ik wil zeggen dat ik mijn klanten adviseer zoals ik zelf geadviseerd zou willen worden.

Hoe zijn jullie uiteindelijk bij MUNT beland?
“MUNT had niet bij aanvang de laagste rente. In dit advies maakten de voorwaarden het verschil. Dagrente, boetevrij aflossen indien aantoonbaar uit eigen middelen en automatische renteaanpassing bij het bereiken van een lagere risicoklasse. En zo heeft MUNT in korte tijd alsnog de laagste rente. Als ik terugkijk op het hele traject is er eigenlijk ook niets dat anders zou moeten in mijn ogen, een fijne samenwerking, via DAK Hypotheken, tussen KOPPE en MUNT.”

Daniël van Bruggen over Robert Koppe

Wat maakt Robert een fijne adviseur om mee te werken?
“Hij heeft altijd een helder verhaal. Hij vertelt het zoals het is en is goudeerlijk. Soms kan iets niet zoals ik het zou willen en dat wil je dan eigenlijk niet horen, maar duidelijkheid is wel wat je zoekt in een adviseur, naast transparantie. Daarbij is Robert supergoed bereikbaar. Nooit te beroerd even langs te komen of tussendoor een gaatje voor ons vrij te maken. Ook buiten werktijden. En hij laat de bal echt bij ons. Dat vond ik in het begin best irritant, want het is soms makkelijker als iemand anders de keus voor jou maakt. Maar achteraf ben ik wel blij dat Robert open was over welke keuze welke consequenties zou hebben, en dat wij zelf onze eigen keuze hebben gemaakt.”

Wat bracht jullie uiteindelijk bij MUNT?
“Ongeveer alle mogelijke opties zijn de revue gepasseerd. Van banken tot Nationale-Nederlanden naar uiteindelijk MUNT. Het feit dat bij MUNT de rente pas vastgelegd wordt bij het passeren van de akte sprak ons aan, evenals de mogelijkheid boetevrij af te lossen en het feit dat bij voldoende tussendoor aflossen de kans bestaat dat je in een lagere renteklasse terecht komt. Dat scheelt dan toch weer in de maandlasten.”

Heb je nog een tip voor Robert?
“Tja, zoals gezegd is het gewoon heel prettig samenwerken met hem. Hij denkt met je mee en maakt een stappenplan, waarbij hij niet alleen kijkt naar je huidige leven, maar ook naar hoe dat er over zo’n twintig á dertig jaar uit zou kunnen zien. Overall zou ik tegen iedereen die ‘m niet kent willen zeggen: ‘Bel Robert eens. Wie weet wat hij voor je kan betekenen’.


Lees ook
Verlenging doorlooptijd: noodzakelijk of zwaktebod?

Verlenging doorlooptijd: noodzakelijk of zwaktebod?

De Consumentenbond deed gisteren een opvallende oproep: consumenten moeten twee weken extra tijd krijgen om het aanvraagproces rond te krijgen. De zes weken die er nu voor staan, blijken vaak niet voldoende. Drukte op de huizenmarkt, strengere normen en onderbezetting bij de hypotheekverstrekkers zouden daar debet aan zijn. Een aantal reacties uit de markt.

Veel huizenbezitters laten geld liggen door niet over te sluiten
Opinie

Veel huizenbezitters laten geld liggen door niet over te sluiten

Zo’n 60 procent van de huizenbezitters ondertekent direct de brief van hun hypotheekverstrekker na het aflopen van de rentevaste periode, zonder te checken of ze elders goedkoper uit zijn. Daardoor lopen ze behoorlijk wat geld mis. “Terwijl het aflopen van de rentevaste periode juist een mooi moment is om boetevrij over te sluiten”,  licht Thomas de Leeuw van Ikbenfrits.nl toe. Hij geeft zijn kijk op de oversluitmarkt.

De opvallendste verschillen tussen de internationale hypotheekmarkten
Over de grens

De opvallendste verschillen tussen de internationale hypotheekmarkten

De afgelopen maanden namen we de hypotheekmarkten in verschillende landen onder de loep. Wat waren de opmerkelijkste verschillen? In dit artikel zetten we de meest bijzondere zaken op een rijtje.

Halal hypotheek moet vicieuze cirkel stoppen

Halal hypotheek moet vicieuze cirkel stoppen

Spraken we eerder met Sharif Soliman over de voorwaarden waar een islamvriendelijk financieel product aan zou moeten voldoen, deze keer is het de beurt aan een organisatie die inmiddels al enkele jaren bezig is een islamvriendelijke hypotheek op de markt te brengen. Mohamed el Bakali, oprichter van Albarakah Real Estate, praat ons bij over de mogelijkheden van dit hypotheektype. 

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.