Het dagboek van

Dagboek van een acceptant: Susanne Notten (DAK)

18 maart 2016 Leestijd ± 3 minuten

Woensdagmiddag 12.15 uur. Meteen na het middaguur is het tijd voor de dossiers die nog niet compleet zijn. Ik ga aan de slag met een paar van de aanvragen waarbij het nog schort aan juiste informatie.

Zoals vaker liggen er ook vandaag wat dossiers op mijn bureau waaruit blijkt dat adviseurs niet goed op de hoogte zijn van het acceptatiebeleid van MUNT Hypotheken. Met name het administratieve deel luistert nauw. Ik begin met het dossier dat bovenop de stapel ligt en zie dat bepaalde stukken nog ontbreken, zoals een werkgeversverklaring en bewijs van bezit van eigen middelen. Vervelend. Dat laatste kan zo geregeld zijn, maar voor de werkgeversverklaring zijn we afhankelijk van de werkgever van de klant.

Zoals altijd neem ik meteen telefonisch contact op met de betreffende adviseur. “Dat is nou jammer”, reageert hij teleurgesteld op mijn nieuws dat de aanvraag voorlopig is afgekeurd. Slechtnieuwsgesprekken zijn nooit leuk, maar gelukkig bewijst ook deze adviseur dat snel schakelen werkt. Daarbij leggen we bij DAK onze adviseurs uit waaróm aanvragen precies worden afgekeurd. En waarom MUNT zoveel waarde hecht aan bepaalde juiste documenten. Hij bedankt me voor mijn uitgebreide toelichting en zegt toe ervoor te zorgen dat alles nog voor het weekend in orde wordt gemaakt.

16.50 uur. Blij verrast. Zojuist werd er aangebeld bij DAK. “Het is voor jou”, liet een collega mij weten. Bezoek verwachtte ik niet en dus was ik extra nieuwsgierig. Wat bleek? Eén van de adviseurs met wie wij samenwerken, was gestuurd door één van zijn klanten. Ik herinner me dat dossier goed. De betreffende klant deed onlangs een aanvraag voor een vrij groot hypotheekbedrag. De termijn voor ontbindende voorwaarden was al verstreken. Door het dossier snel te beoordelen en snel te schakelen met MUNT Hypotheken hebben we dit dossier binnen een dag af kunnen ronden zodat de klant zekerheid had.
Blijkbaar was de klant zó tevreden over de snelle afhandeling en goede service, dat hij zijn adviseur op pad had gestuurd met een paar flessen wijn. “Of ik die even langs kon brengen bij jullie”, aldus de adviseur die vandaag bij ons op de stoep stond. Ik bedankte hem en de klant hartelijk en beloofde hun tijdens de volgende vrijdagmiddagborrel te proosten op een goede afloop.

Donderdagochtend 9.15 uur. Om onze adviseurs zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, beginnen de acceptanten de dag altijd met dossiers die nagenoeg compleet zijn. En dat zijn er dagelijks nogal wat, want adviseurs handelen over het algemeen snel nadat we ze gebeld hebben over een afgekeurde aanvraag. Erg fijn, want daardoor vinden we de juiste documenten vaak al de volgende ochtend in onze mailbox en kunnen wij ze dus weer doorspelen naar MUNT. Daar waar er vaak vijf werkdagen overheen gaan voordat een hypotheekaanvraag is goedgekeurd, handelen wij dat dankzij onze soepele samenwerking met MUNT vaak al binnen één dag af. En dat zorgt ervoor dat adviseurs bij ons terugkomen. Als ik zeven nagenoeg complete dossiers heb afgehandeld, kijk ik op de klok. Die verklaart dat gerommel in mijn maag. Lunchtijd!