Drie vragen aan

Angelique Bakker: kanshebber Hypothekenner 2016

10 november 2016 Leestijd ± 2 minuten

De Kennistest van Kop-Munt is een winnaar rijker. Vonden we onlangs nog Jan van de Wijdeven op nummer één, inmiddels voert Angelique Bakker (Rabobank) de lijst aan. Hoe komt het dat ze zo goed op de hoogte is van NHG?

Lees ook: Jan van de Wijdeven: kanshebber Hypothekenner 2016

We hebben hier dus te maken met een ware NHG-expert?
“Blijkbaar, haha. Superleuk dat ik bovenaan sta! Ik lees vaak Permanente Educatie 2.0 van Hoffelijk Financieel. Ik vind namelijk dat als je kennis als professional in de financiële wereld niet op peil is, je daarmee klanten benadeelt in dat wat grote impact heeft op hun (financiële) leven. Dat is een grote verantwoordelijkheid en daarom wil ik gewoon goed op de hoogte zijn van dit soort onderwerpen. Daarbij spar ik regelmatig met collega’s over verschillende onderwerpen en houd ik goed in de gaten wat de concurrentie doet. Ik denk dat ik daardoor zo hoog ben geëindigd.”

Speaking of concurrenten.. Wat vind je van het kennisniveau van je concullega’s?
“Heel wisselend. Velen hebben hun kennisniveau goed op orde, maar er zit ook een aantal ‘zwakkere broeders’ tussen. En dat terwijl ik de eisen die ten aanzien van hypotheekkennis gesteld worden absoluut niet te hoog vindt. Jammer…”

Dan nog even over de versoepeling van de Nibud-normen. Hoe kijk je daar tegenaan?
“Het is goed dat er normen zijn, maar persoonlijk vind ik het het allerbelangrijkste of ze passen bij de klant. En of je daar nu voor binnen of buiten de lijntjes kleurt is minder relevant, als je het maar op de juiste manier kunt onderbouwen.”