Zó worden adviseurs spannend op de foto gezet

Opbrengst kalender naar Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis
19 mei 2021 Leestijd ± 2minuten
Zó worden adviseurs spannend op de foto gezet

Ben Biesbrouck van de Hypotheekshop in Haarlem Centrum geniet zichtbaar van de aandacht die hij krijgt. Zijn make-up wordt nog even bijgewerkt terwijl een muntgroene stropdas om zijn schouders wordt gedrapeerd. De fotografe klikt op exact het juiste moment en maakt een topfoto voor de spannende adviseurskalender.

Met de kalender wordt geld opgehaald voor Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis, waardoor innovatieve behandelingen voor ernstig zieke kinderen kunnen worden ontwikkeld. Twee weken lang komen hypotheekadviseurs daarom naar het kantoor van MUNT Hypotheken om zich spannend op de foto te laten zetten. 

Art director Joost Janszen heeft van te voren een draaiboek en plan opgesteld met ideëen. “Een kalender van New Yorkse taxichauffeurs is een goede inspiratiebron geweest: je wil het beste in iemand naar boven halen op een spannende maar stijlvolle manier.”

Spanning zie je in schouders en ogen

Dat blijkt soms nog hard werken. “Sommige adviseurs zijn zo gespannen als ze net beginnen met de shoot”, ziet fotografe Maaike Hek. Dat zie je in de schouders en in de ogen. “Pas na een tijdje komen ze los. Dan is er ook ruimte om iets spontaans te doen, daar komen vaak de leukste foto’s uit.”

De visie die Janszen nastreeft is ‘nonchalant en speels’, zegt hij. “Het mag ook best uitdagend zijn, maar altijd stijlvol. We maken geen naaktkalender, deze moet gewoon op kantoor kunnen hangen.”

Toen Ben Biesbrouck zich opgaf voor de spannende adviseurskalender van MUNT Hypotheken dacht hij dat het bij een 1 april-grap zou blijven. “Maar wie A zegt, moet B zeggen. MUNT is spannend en brutaal, daar hou ik wel van. En zo’n kalender past daar goed bij.”

Veel respect voor modellen

Voor Biesbrouck was het begin van de shoot best ongemakkelijk. “Je moet toch even wennen aan de camera. En ik heb wel veel respect voor modellen nu: het vraagt veel om ontspannen te knipogen terwijl je op een rijdende bureaustoel balanceert en tegelijkertijd je stropdas afdoet!” 

Ook voor visagiste Ginny Griët is het spitsuur. Normaalgesproken maakt ze professionele fotomodellen op. “Die worden ervoor betaald om een perfecte huid te hebben en hebben vaak een symmetrisch gezicht. Hypotheekadviseurs zijn natuurlijk gewone mensen, net als jij en ik. Dat maakt deze fotoshoot veel echter.” De mannen worden gepoederd om het glimmen tegen te gaan. De vrouwen dragen vaak al hun eigen make-up. “Ik zorg ervoor dat hun eigen stijl goed overkomt op beeld.”

Hou de kanalen in de gaten: de hypotheekverstrekker maakt binnenkort bekend hoe de kalender kan worden besteld.


 


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

Wordt het rustiger bij de hypotheekadviseur?

20 mei 2021 Voor de meeste hypotheekadviseurs waren de afgelopen maanden gigantisch druk. ...

“Mijn generatie doet steeds meer online, maar persoonlijk advies heeft meerwaarde”

21 mei 2021 Charlene Backx (30) is hypotheekadviseur en vestigingsmanager bij Veldsink van ...

Adviseurskalender wordt spannend: ‘Nu zijn wij het die stralen’

17 mei 2021 “Loop maar naar de camera toe hoor, we gaan nu ...

“Laat mensen zelf bepalen wat ze met hun pensioengeld doen”

17 mei 2021 De aflossingseis voor hypotheekrenteaftrek moet gehalveerd worden, vinden onderzoekers van ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.