Zo komt hypotheekadviseur Leen Winter de zomer door

23 juli 2020 Leestijd ± 2minuten
Zo komt hypotheekadviseur Leen Winter de zomer door

Op z’n zachtst gezegd is 2020 niet het meest eenvoudige jaar geweest. Van coronastress tot oversluitgolf, het kostte nogal wat energie. Maar nu is de zomer daar, wat doen hypotheekadviseurs om bij te tanken (of bij te werken?).

Deze week vertelt Leen Winter, van Winter Financiële Diensten hoe hij de zomer van 2020 in gaat.
 

Heeft u het ook zo druk gehad?

“Niet alleen gehad, het is nog steeds heel druk. Vorig jaar hebben wij ons beste jaar ooit gedraaid. Begin dit jaar begon het iets rustiger en toen vertelde Mark Rutte ineens dat de boel op slot ging. Ik had toen een paar offertes uitstaan, die mensen van schrik hebben geannuleerd. Toen dacht ik dat dit ook zakelijk een rampjaar zou worden.

Tsja, wist ik veel dat het daarna drukker dan ooit zou worden. We hebben de oversluiters, de verbouwers en de woningmarkt stroomt weer hard door. Dus ja, het is druk. Bijna te druk, een vakantie plannen is best lastig.
 

Wat wordt het deze zomer: werken, op vakantie of niks doen?

“Wij gaan lekker twee weken naar Zeeland, ondanks de drukte. Het is belangrijk om in drukke tijden ook even stil te staan, samen met mijn vrouw. Lekker bijtanken, zodat we daarna weer hard aan de slag kunnen.

We doen trouwens helemaal mee met de corona-trend en zijn ook begonnen met wat aanpassingen in de woning. Het begon met een andere keuken en nu wordt de rest verbouwd, we zijn nog wel een tijdje bezig.”


Heeft u nog een dagtrip-tip voor de thuisblijvers?

“Ja zeker, Nederland heeft zoveel leuke gebieden.

Mijn favoriet is lekker uitwaaien in Zeeland. We hebben daar zelf een chalet in Renesse. Als we er even uit willen, dan gaan we daar naartoe. Ik kan het echt iedereen aanraden.”
 

Zijn er nog workshops of seminars die u gaat volgen (of kunt aanbevelen) deze zomer?

“Door alle drukte zijn wat verplichte opleidingen blijven liggen. Niet heel erg, want ik ga deze zomer gewoon de examens doen. Ik hoef me in ieder geval niet te vervelen.”
 

Wat zijn uw plannen voor de tweede helft van 2020?

“De drukte blijft denk ik nog wel even aanhouden - en er komt een nieuwe pittige taak bij denk ik. Als het aantal werklozen toeneemt, hebben die mensen ook hulp nodig bij hun financiële planning en hypotheek. Ik vermoed dat 80% van de hypotheekadviseurs daar met de huidige drukte amper tijd voor heeft, of maakt. Ondanks abonnementsvormen, zijn beheersituaties lang niet altijd kostendekkend voor de hypotheekadviseur. Ik denk dat we als sector nu alvast moeten bedenken hoe we deze mensen het beste kunnen helpen - en wie die hulp uiteindelijk gaat betalen natuurlijk.”

 


Geschreven door

Redactie
Redactie

Vond u het artikel interessant?

Bedankt voor uw stem!

10 stemmen (gemiddeld 3,9 van 5).

Anderen bekeken ook

Kantoren en winkels ombouwen naar woningen is niet (altijd) de oplossing

23 juli 2020 De woningtekorten nemen enkel toe. Zoveel, dat het met enkel ...

De 5 beste podcasts voor elke hypotheekadviseur

23 juli 2020 Podcasts zijn hot. Veel mensen zijn fan van de rustige ...

Nederlandse woningmarkt in de tweede helft van 2020: ‘De storm zal gaan liggen’

16 juli 2020 Grote krapte in de steden die zich ook in het ...

Dit is de adviseur waar u naar moet luisteren

30 juli 2019 Heeft u al gehoord wat Arjé Pappie te vertellen heeft? ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.