Zo komt deze hypotheekadviseur uit het Oosten de zomer door

30 juli 2020 Leestijd ± 3minuten
Zo komt deze hypotheekadviseur uit het Oosten de zomer door

Op z’n zachtst gezegd is 2020 niet het meest eenvoudige jaar. Van coronastress tot oversluitgolf, het kostte nogal wat energie. Maar nu is de zomer daar, wat doen hypotheekadviseurs om bij te tanken (of bij te werken?).

We vragen het deze week aan Harmen Kuipers (Hypotheekvisie Enschede, en Hengelo) - die al ruim 30 jaar in het vak zit - en graag vertelt over hoe hij deze bijzondere zomer ervaart. Met extra tips voor andere hypotheekadviseurs.
 

Heeft u het ook zo druk gehad?

“Ja zeker, we hebben het echt boven verwachting druk gehad. In maart dacht ik nog: ‘daar gaan we, weer een crisis’. Maar, toen waren er ineens de renteontwikkelingen en wilden mensen graag hun zaken op orde krijgen. Daar kwamen enthousiaste kopers bij en het werd hartstikke druk. Dit is echt ongekend. In de achtentwintig jaar dat wij bestaan, is dit misschien wel het beste halfjaar geweest.

Het was extra spannend, want ik had in januari een nieuwe Hypotheek Visie vestiging geopend, - naast mijn 2 hoofdvestigingen Enschede & Hengelo nog een 2e shop-in-shop in Haaksbergen. Maar we zitten dus helemaal volgeboekt, nog steeds.”
 

Wat wordt het deze zomer: werken, op vakantie of thuis niks doen?

“Sowieso nog wel even werken, want alles draait door. Op verschillende plekken. We laten het nu aan de klant over of ze bij ons op kantoor willen komen (alles is corona-proof gemaakt) of digitaal met ons willen praten. Ik werk nog even lekker door tot de anderen terug zijn van vakantie. Daarna gaan mijn vrouw en ik lekker een paar weken weg met de zeilboot. We vertrekken vanuit Monnikendam en volgen daarna de Nederlandse kust. Even aanleggen in Scheveningen, Rotterdam en dan ook nog bij de Zeeuwse eilanden langs.”
 

Wat is uw leukste tip voor een dagtrip?

“Ja, vraag dat maar aan een watersporter als ik: ga het water op. Je bent buiten en eigenlijk alle plekken waar je naartoe vaart zijn leuk.

Persoonlijk vind ik het dan ook nog erg leuk om wat te klussen aan de boot. Ik heb onlangs mijn zeilschip helemaal gerenoveerd. Dat kost veel tijd, maar het is voor mij wel pure ontspanning - ik kan het iedereen aanraden om zo’n hobby te nemen.”
 

Zijn er nog workshops, seminars of summerschools die u gaat volgen (of kunt aanbevelen)?

“Binnenkort gaan we een e-learning traject doen over duurzaam wonen. Ik merk in onze klantgesprekken dat daar veel vraag naar is - en veel vragen óver zijn. Het gaat dan niet alleen over nieuwe woningen, maar ook wat je allemaal kunt doen bij bestaande bouw.

“Sowieso is blijven leren belangrijk voor hypotheekadviseurs. Ik zeg altijd maar ‘als je in de champions league speelt, moet je ook elke dag trainen.”
 

Wat zijn uw plannen voor de tweede helft van 2020?

“Dat het na de zomer direct terugloopt verwacht ik niet. Maar er komen natuurlijk ontslagrondes aan - anderzijds zijn er ook branches waar het goed doorloopt. We moeten elkaar niet voorbarig een probleem aanpraten denk ik.

Het blijft hectisch op de woningmarkt. Niet alleen in Amsterdam of Haarlem, maar ook hier in Enschede, Hengelo, maar ook in kleinere plaatsen wordt nog (flink) tegen elkaar op geboden. De markt zal vast voorlopig niet instorten. Er is in ieder geval nog meer dan genoeg beweging op de woningmarkt.”

 


Geschreven door

Redactie
Redactie

Vond u het artikel interessant?

Bedankt voor uw stem!

8 stemmen (gemiddeld 4,5 van 5).

Anderen bekeken ook

“Klanten begrijpen helemaal niets van het Jaarlijks Kostenpercentage”

30 juli 2020 De hypotheekwereld zit behoorlijk vol met vakjargon. Moeilijke termen die ...

Zo komt hypotheekadviseur Leen Winter de zomer door

23 juli 2020 Op z’n zachtst gezegd is 2020 niet het meest eenvoudige ...

“Hopelijk beseffen we door het nieuwe pensioenstelsel dat we zelf actie moeten ondernemen”

30 juli 2020 10 jaar na invoering van het huidige pensioenstelsel, ligt er ...

Deze hypotheekadviseur wil géén adviseur van de maand worden

06 augustus 2020 Het afgelopen jaar zet Kop-Munt.nl regelmatig hypotheekadviseurs in de spotlight, ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.