Zo komen deze hypotheekadviseurs de zomer door

13 augustus 2020 Leestijd ± 3minuten
Zo komen deze hypotheekadviseurs de zomer door

Op z’n zachtst gezegd is 2020 niet het meest eenvoudige jaar geweest. Van coronastress tot oversluitgolf, het kostte nogal wat energie. Maar nu is de zomer daar.

Wat doet trotse franchisenemer Frank van Eijk, van Hypotheek Visie Zwolle om bij te tanken (of bij te werken?).
 

Heeft u het ook zo druk gehad?

“Zeker! 2020 was op z’n zachtst gezegd dynamisch. We gingen in de hoogste versnelling bijvoorbeeld van ‘traditioneel’ live advies, naar webcamadvies. Het advies blijft natuurlijk hetzelfde via de camera, maar toch is het anders in de uitvoering.

Overigens viel het me reuze mee hoe ‘anders’ het advies op afstand was. Mensen vinden het eigenlijk prima. Het voordeel van advies op kantoor is wel dat ik aan tafel de non-verbale communicatie wat beter kan inschatten. Maar toch, de andere werkwijze is heel goed te doen.

Ik ben sinds 4 augustus exact 27 jaar franchisenemer en zit al 30 jaar met ontzettend veel lol in het vak. 2020 is dan wel bijzonder, maar de zaak draait nog steeds op volle toeren.”
 

Wat wordt het deze zomer: werken, op vakantie, of niks doen?

“We zijn al twee weken in Frankrijk, geweest. Eigenlijk op het moment dat de lockdown daar nét was opgeheven, dus het was heerlijk rustig. Helemaal bijgetankt zijn we en nu klaar om te knallen tot het eind van het jaar.

En tussendoor trek ik er op dagen dat het mooi weer is lekker op uit met de sloep naar Belt-Schutsloot. Dat is hier vlakbij en kan prima op een doordeweekse zomeravond.”
 

Over uitjes gesproken, wat is uw leukste tip voor een dagtrip?

“Doe een dagje Zwolle, er is hier zoveel leuks te doen. We hebben museum de Fundatie natuurlijk en de prachtige boekhandel Waanders in de Broeren, daar kun je je ogen uitkijken. Je kunt hier ook fantastisch eten bij de Librije, maar er zijn nog veel meer hele goede restaurants in Zwolle. Dat verwachten mensen soms niet, maar de kwaliteit van de Librije straalt af op de rest van de horeca - die trekken zich graag op aan de Librije.

Sowieso is Zwolle een stad die veel bruisender is dan mensen soms denken. We zitten maar een uur en een kwartier rijden vanaf Amsterdam. En er zijn grote werkgevers als de Isala Klinieken, Scania, Wehkamp en Van Wijhe verf.”
 

Zijn er nog workshops, seminars, of summerschools, die u gaat volgen (of kunt aanbevelen)?

“Wij gaan aan de slag met duurzaam wonen: al onze collega’s in Zwolle volgen deze training. We dragen natuurlijk graag een steentje bij aan de energietransitie en verduurzaming. Daarnaast is het gewoon kicken om geld te besparen.

Verduurzaming neem ik sowieso standaard mee in het hypotheekadvies. Ook al doen mensen het niet, dan hebben we het in ieder geval besproken.”
 

Wat zijn uw plannen voor de tweede helft van 2020?

“Hard doorwerken, zoals nu. Dat betekent overigens niet dat we achterover gaan leunen en wachten tot de klanten binnenlopen. Juist in drukke tijden is het ook goed dat je nog laat zien dat je er bent. Dat doen wij graag met ludieke acties, die in het oog springen. Letterlijk. Vorige week heb ik op een badeend door de Zwolse grachten gevaren. Die eend sluit namelijk aan bij onze slogan voor hypotheken: ‘wilt u er ook zo een(d/t)je, met de beste rente en voorwaarden.

Het is zo belangrijk om te investeren in bestaande en nieuwe klanten, daarin moet je niet verslappen. Trouwens, ik heb er ook altijd enorm veel lol in om dit soort acties te bedenken. En als je leuke dingen geeft, krijg je ook leuke dingen terug.”

 


Lees ook
Binnenkort tokens in plaats van een hypotheek?
Trends

Binnenkort tokens in plaats van een hypotheek?

Het motto ‘Disrupt, or be disrupted’ blijkt maar al te vaak waar. Ondertussen worden er steeds meer nieuwe technologieën ontwikkeld op financieel gebied. Zijn er al partijen die de hypotheekmarkt met hun slimme technologie gaan overnemen? En hoe gaat dat dan in zijn werk?

De fitte financial: Ties Kruize
Column

De fitte financial: Ties Kruize

In deze zomerse rubriek vertellen mensen uit de financiële wereld wat ze doen om fit te blijven. Deze week voormalig hockeyinternational en ondernemer Ties Kruize.

De fitte financial: Christa van Dijke

De fitte financial: Christa van Dijke

In deze zomerse rubriek vertellen mensen uit de financiële wereld wat ze doen om fit te blijven. Deze week Service Manager bij MUNT Hypotheken en fanatiek sportster Christa van Dijke.

Gekkenhuis voor hypotheekadviseurs - en dat zal nog wel even zo blijven

Gekkenhuis voor hypotheekadviseurs - en dat zal nog wel even zo blijven

Op z’n zachtst gezegd is 2020 niet het meest eenvoudige jaar geweest. Van coronastress tot oversluitgolf, het kostte nogal wat energie. Maar nu is de zomer daar...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.