Zo adviseren deze hypotheekadviseurs op veilige afstand

16 april 2020 Leestijd ± 4minuten
Zo adviseren deze hypotheekadviseurs op veilige afstand

Een golf aan oversluiters, maar ook veel mensen die in deze onzekere tijden gedegen financieel advies nodig hebben. Hoe doet u dat allemaal terwijl social distancing en de ‘intelligente lockdown’ nog gelden? We vragen het aan drie hypotheekadviseurs én ze delen hun beste tips met u.

“Genoeg te doen, maar investeer ook in de toekomst”

Het loopt allemaal lekker door bij Susan van der Graaf van de Hypotheekacademie. “Nou ben ik sowieso het ‘glas halfvol’ type, maar we zijn gezond en ik kan lekker doorwerken. Wel heb ik een voorlichting voor senioren moeten afzeggen, maar dat doen we dan gewoon op een later tijdstip.”

Niet alleen oversluiters, maar ook overwaardehypotheken en verhuurhypotheken zijn bij Van der Graaf aan de orde van de dag. “Heerlijk dat het druk is hoor, maar ik realiseer me ook dat er straks waarschijnlijk wel een klap gaat komen. Het is belangrijk om je daarop voor te bereiden.” Besteed de huidige tijd dan ook nuttig, vindt Van der Graaf. “Door al het afstandswerken maken veel adviseurs samen met hun klanten een digitaliseringsslag. Misschien kun je deze tijd dan ook direct gebruiken om je digitale omgeving goed in te richten.”

En het allerbelangrijkste is volgens Van der Graaf om contact te houden met klanten. “Deze tijd is natuurlijk bij uitstek geschikt om een stukje nazorg op te pakken.”

 

“Niet de sterkste of de slimste, maar degene die zich het beste kan aanpassen overleeft”

Het leven van René Kuiper, van Kuiper ACT is van ‘veel onderweg’ veranderd in ‘veel online’. Hij traint hypotheekadviseurs door het hele land en de nieuwe situatie heeft wat hem betreft ook voordelen. “Het gaat allemaal goed hier. Het was natuurlijk wel even schakelen. Al in de week vóór de landelijke maatregelen van kracht waren, heb ik een training moeten afzeggen in Eindhoven. Niet zo erg, dacht ik toen nog. En toen de maatregelen eenmaal in gingen, heb ik direct wat trainingen verzet naar juni. Dat gaat nog niet lukken waarschijnlijk, maar gelukkig zijn er online oplossingen.”

Kuiper heeft zichzelf en zijn zaak digitaal opnieuw uitgevonden. “Ik doe alles van Zoom, tot Teams, tot Hangouts. En het bevalt eigenlijk hartstikke goed. Natuurlijk is ‘echt contact’ prettiger voor de interactie, maar dit is helemaal niet verkeerd. Ik denk zelfs dat ik gebruik blijf maken van deze techniek voor bijvoorbeeld korte webinars en vergaderingen, als we straks weer ‘gewoon de straat op mogen’, ”

De gouden tip van Kuiper? “Zorg dat je flexibel bent en blijft met je hypotheek-adviespraktijk. Het is niet de snelste, of de slimste die het overleeft in tijden van verandering, maar degene die zich het beste aanpast. En vergeet ook niet om de hulp van anderen daarbij in te roepen, of het nou gaat om oplossingen voor beeldbellen, of voor specifieke vragen over de noodmaatregelen: blijf vragen stellen en help elkaar zoveel mogelijk door kennis te delen.”

 

“Blijf vooral niet stil zitten”

Met zijn kantoor Gewoon lekker leven, ondersteunt Pieter Bolle vooral veel ondernemers met financieel en hypotheekadvies. “Daar zitten natuurlijk veel mensen tussen die flinke klappen te verduren krijgen. We ondersteunen onze klanten waar we kunnen.”

Sowieso stuurt Bolle zijn klanten wekelijks een update van alle maatregelen. “Daar help je mensen echt mee. Het zijn onzekere tijden, dat maakt mensen angstig. Een stuk overzicht en informatie kan dan iets van rust brengen.” Die rust is volgens Bolle belangrijk, want dat geeft mensen weer tijd en ruimte om na te denken over andere opties.

“Ik ken een taxateur die zijn werk kan blijven doen, doordat hij heel goed overlegt met de bewoners over hoe dit veilig kan. Hij zorgt zelf voor een mondkapje en handschoenen, de bewoners mogen zelf weten of ze thuis blijven of dat er binnen voldoende afstand gehouden kan worden.” Dit soort creatieve oplossingen zijn belangrijk volgens Bolle. “Het allerergste wat je nu kunt doen is stil blijven zitten.”

Bolle’s beste tip voor hypotheekadviseurs en sowieso iedere ondernemer? “Dit is juist het moment om te investeren in jezelf. Het is zaak om straks weer met volle kracht aan de slag te kunnen. Maak echt ruimte, om na te denken een opleiding te volgen, of lees gewoon een boek, zolang je maar in beweging blijft.”

 


Geschreven door

Redactie
Redactie

Vond u het artikel interessant?

Bedankt voor uw stem!

5 stemmen (gemiddeld 4,6 van 5).

Anderen bekeken ook

Zo reageerden de huizenprijzen op de recessie na de kredietcrisis

16 april 2020 We staan ineens aan de vooravond van een recessie. De ...

EHBO bij (flex-)werk tijdens de coronacrisis

16 april 2020 De coronacrisis maakt dat veel mensen zoals zzp’ers en flexwerkers ...

Enorme toename oversluiters door coronacrisis - wat zijn de consequenties?

09 april 2020 Al in de eerste ‘thuiswerkweek’ wordt een massaal aantal oversluiters ...

Deze hypotheekadviseur maakt klanten juist blij met aflossingsvrij (waar mogelijk natuurlijk)

23 april 2020 De hypotheekadviseur van de maand april is Marco Vonk (33) ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.