Woning in Waalre; hypotheek in Hilversum

21 juni 2017 Leestijd ± 5minuten
Woning in Waalre; hypotheek in Hilversum

Heel logisch klinkt het niet: een nieuwbouwwoning kopen in Waalre, maar kiezen voor een hypotheekadviseur in Hilversum. Toch was dat exact wat Hans en Jenny Muusze deden. Ze kozen voor Sabine Bomhof van Hypotheek Visie in Hilversum vanwege de goede klik. En namen in de ‘slipstream’ ook nog twee andere kavelhouders uit het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) als klant mee.

Sabine Bomhof over Hans Muusze

Hoe kwamen Hans en Jenny bij jullie terecht?
Hans was een bekende van een bekende uit de privésfeer. Vaak worden klanten naar ons doorverwezen door familie of vrienden. Hij kocht zijn woning als een van de achttien deelnemers aan een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De kopers zijn dan betrokken bij de ontwikkeling en maken in onderlinge samenspraak hun keuzes, uiteraard wel in overeenstemming met het Bouwbesluit, een soort vereniging van eigenaren.

Waarom werd er gekozen voor een MUNT-hypotheek?
Niet iedere hypotheekverstrekker doet aan zelfbouw, dat was een eerste criterium voor de keuze voor MUNT Hypotheken. De klant wilde graag een rentevastperiode van 20 jaar. Kijkend naar de rentes, kwam MUNT Hypotheken daar goed naar voren. En de voorwaarden sloten aan bij de wensen van Hans en Jenny. Die willen graag kunnen aflossen; bij MUNT Hypotheken is dat natuurlijk 100 procent. En ze bieden ook een bouwdepot. Over al die voorwaarden had Hans een duidelijke mening. Bij het vergelijken van de partijen die lage rentes boden en zelfbouw deden, gaf hij aan MUNT de sterkste voorkeur. De voorkeur was zo duidelijk dat hij zichzelf voortaan Hans Munt noemde. Het traject is inmiddels helemaal afgerond: in maart gingen ze naar de notaris. Ook na afloop heb ik met Hans nog wel een paar keer telefonisch en over de mail contact gehad.

Hoe is de samenwerking bevallen?
Hans was echt een voorbeeldige klant. Hij leverde zijn stukken netjes op tijd aan. Als hij vragen had, belde hij me en namen we het dossier nog eens rustig door. We hebben veel gesproken, het was een fijn adviestraject. Het dossier ‘liep ook lekker’ bij MUNT Hypotheken. Vlekkeloos dus. Door zijn enthousiasme was Hans ook de lead generator voor de andere twee kavelhouders uit de CPO.

Heb je een leuke anekdote?
Wat ik leuk vond was dat het eerste gesprek bij hen thuis plaatsvond. Dat doe ik echt niet bij iedereen, maar doordat veel van onze klanten via-via binnenkomen, komt het vaker voor dat klanten dat vragen. Het is toch heel anders om met een schaaltje borrelnootjes op de bank te zitten dan met een kop koffie op kantoor.

Wat voor kantoor hebben jullie?
Sinds september vorig jaar zijn Sonja den Blanken en ik samen als franchisenemer van Hypotheek Visie van start gegaan in Hilversum. We hebben allebei lange tijd bij Rabobank gewerkt. We keken ook bij andere labels, maar de sfeer bij Hypotheek Visie voelde het best. Klanten komen toch af op een label. Als je googlet op hypotheek en Hilversum staan we op de eerste plek. We scoren een 9,8 op Advieskeuze.

Hans Muusze over Sabine Bomhof

Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?
We waren gestart met het CPO-project. In ons geval was dat een CPO 55+ project: de leeftijd van de meeste deelnemers lag in dit geval tussen de 60 en 80 jaar. Diverse kavelhouders uit de groep kwamen in de problemen, omdat hun bank hen niet wilde helpen vanwege de CPO-constructie. Ook wij. Wij zijn achter in de 60 en bankieren al jaren bij ING, maar werden toch door hen afgewezen. Wij vonden dat uiterst onvriendelijk; je voelt je een paria. Dan zit je 40 of 50 jaar bij dezelfde bank en helpen ze je niet. Toen ik mijn nood hierover beklaagde, raadde een vriend ons Hypotheek Visie in Hilversum aan. Op dinsdag, begin december, belde ik voor het eerst met ze en op donderdagavond zat Sabine al bij ons op de bank in Waalre. Ook de andere twee kavelhouders waren daarbij. “Ik denk dat ik u kan helpen”, zei ze. Dat was heel bijzonder. Het werd een gezellige avond.

Hoe verliep het traject verder?
Sabine is aan het werk gegaan en heeft ons door het traject geloodst. We zijn alle drie echtparen die richting de 70 jaar gaan en moesten zo’n drie maanden later onze hypotheek rond hebben. Met de nodige flexibiliteit van MUNT Hypotheken is dat ook gelukt. Wij hadden wel grond gekocht van de gemeente, maar moesten nog individueel een overeenkomst sluiten met de aannemer. Aangezien die pas vrij laat was gekozen, kon hij niet direct achttien aannemersovereenkomsten opleveren. Sabine en MUNT Hypotheken accepteerden dat wij eerst de raamovereenkomst tussen de vereniging en de aannemer overhandigden, waarin alle kavelhouders apart genoemd werden met de prijs die zij betaalden voor het aannemerswerk. Dat was een goede zet. Daardoor konden alle andere voorbereidingen doorgaan. De keuze voor MUNT Hypotheken bleek nog goedkoper ook: het bespaarde ons 0,5 procent aan rente. Alle drie de kavelhouders zijn in zee gegaan met MUNT Hypotheken en alle drie hadden we de hypotheek voor half maart rond.

Op uw leeftijd nog een CPO?
CPO is een fenomeen dat al jaren bestaat, maar meestal wordt toegepast op starters. Wij waren een van de eersten, zo niet de eerste met een CPO 55+ project. De woningen worden vrij casco opgeleverd en samen bestel je zaken als badkamers en keukens. Zo behaal je financieel voordeel. We zijn er dankbaar voor dat dat op onze leeftijd nog kon. Alhoewel: eigenlijk zou zo’n hypotheek ook niet zo moeilijk moeten zijn; we hebben allemaal al een huis gehad en daar winst op gemaakt.

Hoe beviel de samenwerking met Sabine?
Heel goed. In het bijzonder de snelheid van werken – we hadden altijd direct antwoord op onze vragen – en ze hield het tijdsplan scherp in de gaten. Daarbij is het een hele prettige vrouw. Wij vonden het prachtig dat ze hier naar toe kwam en waren nog bezorgd over haar avondmaaltijd. De laatste keer dat we een hypotheek afsloten was dertig jaar geleden. Het was een ingewikkeld traject, dan is het belangrijk dat iemand aan de knoppen blijft zitten en je bij de hand neemt. Ze had al ervaring met CPO-projecten, ook dat was fijn.


Lees ook
De stap van bankadviseur naar onafhankelijk intermediair: Sonja den Blanken

De stap van bankadviseur naar onafhankelijk intermediair: Sonja den Blanken

Van bankkantoor naar onafhankelijk intermediair. Veel adviseurs hebben deze overstap gemaakt. Wat zijn hun bevindingen? Wat is er veranderd in hun werk? En wat zijn de voordelen voor klanten van de keuze voor een bank of een onafhankelijk intermediair? We duiken erin met Sonja den Blanken FFP, financieel adviseur bij Hypotheek Visie Hilversum.

Veel huizenbezitters laten geld liggen door niet over te sluiten
Opinie

Veel huizenbezitters laten geld liggen door niet over te sluiten

Zo’n 60 procent van de huizenbezitters ondertekent direct de brief van hun hypotheekverstrekker na het aflopen van de rentevaste periode, zonder te checken of ze elders goedkoper uit zijn. Daardoor lopen ze behoorlijk wat geld mis. “Terwijl het aflopen van de rentevaste periode juist een mooi moment is om boetevrij over te sluiten”,  licht Thomas de Leeuw van Ikbenfrits.nl toe. Hij geeft zijn kijk op de oversluitmarkt.

MUNT Hypotheken introduceert gecertificeerde inkomensverklaring voor ondernemers

MUNT Hypotheken introduceert gecertificeerde inkomensverklaring voor ondernemers

MUNT Hypotheken gaat samenwerken met Raadhuys Tax Legal Accounting voor het afgeven van gecertificeerde inkomensverklaringen voor ondernemers. Adviseurs kunnen de benodigde jaarcijfers en aangiftes inkomstenbelasting aanleveren, waarna de Raadhuys-medewerkers binnen vijf werkdagen een gecertificeerde inkomensverklaring aanleveren. MUNT Hypotheken neemt het vastgestelde toetsinkomen één-op-één over. “Ondernemers weten dan met zekerheid van welk inkomen zij uit kunnen gaan bij hun hypotheekaanvraag,” verklaart mr Bas Aartsen van Raadhuys.

Wat leeft er online onder consumenten?

Wat leeft er online onder consumenten?

Welke gespreksonderwerpen leven er online onder consumenten als het gaat om het proces van hypotheken en de rol van de hypotheekadviseur? MUNT Hypotheken liet het onderzoeken door marktonderzoeksbureau MWM2, dat niet alleen de kwantitatieve data maar ook de sentimenten analyseerde achter ruim 10.000 reacties en berichten op fora, blogs en social media platforms. Onderzoekster Aniek Schmal licht er de belangrijkste conclusies uit.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.