"Weer iets anders dan het adviseren van klanten over hypotheken"

Donata van Dijk is kalendermodel van de maand augustus
13 augustus 2021 Leestijd ± 2minuten
Adviseurskalender augustus

 

Het was begonnen als grapje, maar na enige bedenktijd vond Donata van Dijk het eigenlijk wel een heel leuk idee om mee te doen aan de adviseurskalender. “Interessant om zo’n fotoshoot mee te maken!”

“De kalender ligt nog op mijn bureau, maar de kalenderfoto prijkt hier wel op groot formaat op een soort van schildersezel. Heel leuk, maar ik vind het ook wel een beetje ongemakkelijk om mijzelf zo groot te zien. Deze poster heb ik, samen met de kalender, van MUNT relatiemanager Koen Hoveling gekregen. Prachtig gebaar, al weet ik niet zo goed wat ik met deze poster ga doen. De kalender ga ik zeker nog ergens een plekje geven”, zegt de adviseur uit De Meern. Donata is eigenaar van Van Dijk-Kervezee Assurantiën en is het model van de maand augustus.

Vrouwenkalender

Donata heeft gereageerd op een bericht van LinkedIn. “Een aantal adviseurs in het land zei op LinkedIn: laten we er een vrouwenkalender van maken. Daar moest ik om lachen en schreef dat ik mee zou doen. Later werd aan mij gevraagd of ik echt mee wilde doen, of dat het alleen maar een grapje was. Ik dacht toen: dat is inderdaad leuk en weer iets anders dan het adviseren van klanten over hypotheken, verzekeren en pensioenen. Maar het is geboren uit een grapje.”

Volgens Donata zijn vrouwen in de financiële wereld nog steeds duidelijk in de minderheid. “Op congressen zijn er nog steeds veel mannen. Dat verandert nog niet echt. We wilden met het idee van een vrouwenkalender dit doorbreken. Dat is niet gelukt, want er zijn ook mannen op de kalender te vinden. Ik heb zelf een aantal kalenders besteld om die aan mijn klanten uit te delen. Zo kunnen ze ook aan mij denken na het moment van het afsluiten van de hypotheek. Je blijft wat langer op het netvlies hangen. Naast nieuwsbrieven is dit een mooi marketinginstrument.”

Donata is ook jarig in augustus. “Ik krijg altijd een warm gevoel bij deze maand. Het weer viel tot nu tegen, maar ik ben pas tegen het eind van de maand jarig en wie weet is het dan beter. Al die regen vind ik niks.”

Met de adviseurskalender wordt geld opgehaald voor Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. Bestel de kalender op deze link.


Lees ook
Wooncrisis in Griekenland
Over de grens

Wooncrisis in Griekenland

Het woningtekort is niet een uniek Nederlands probleem. Ook elders rijzen de prijzen uit de pan en zitten grote groepen met de handen in het haar. We nemen een kijkje over de grens: hoe gaat het er aan toe in Griekenland?

Luisterend oor voor LHBTI+-gemeenschap met QueerCare
Als ik niet werk

Luisterend oor voor LHBTI+-gemeenschap met QueerCare

 Gelukregisseur, zo bestempelt Jeff van den Berg zichzelf. De veertigjarige senior financieel adviseur van beuken’essers Financieel Fit probeert zijn klanten te helpen om de keuzes te maken waar ze écht gelukkig van worden. “Oprecht luisteren naar klanten is een van onze speerpunten. Bij ons komen de emoties op tafel.”

'Ik ben behoorlijk tekeer gegaan!'

'Ik ben behoorlijk tekeer gegaan!'

Toen de kalender als 1 aprilgrap werd aangekondigd, stuurde Marco Anjema alvast wat grappige foto’s van zichzelf naar MUNT relatiemanager Koen Hoveling. “Toen hij zei dat het doorging, moest ik natuurlijk wel meedoen!”

“Door de coronacrisis zijn we nu in het hele land actief”
Adviseur van de maand

“Door de coronacrisis zijn we nu in het hele land actief”

Het contact met uiteenlopende mensen en het luisteren naar hun verhalen. Dat is voor Jeroen van Lunen het mooiste aspect aan zijn vak als financieel adviseur. Van Lunen is sinds 24 jaar eigenaar van DGA Financieel Adviseurs in Den Haag en voorziet particulieren, expats en met name zelfstandigen uit de hele regio Haaglanden van advies. “Wij komen ondernemers uit de meest uiteenlopende branches tegen.”

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.