Wat wil jij later worden? Hypotheekadviseur!

20 januari 2022 Leestijd ± 2minuten
Wat wil jij later worden? Hypotheekadviseur!

Kan jij je nog herinneren wat je vroeger wilde worden? Ik heb geen idee wat ik allemaal heb opgeschreven toentertijd. Daar stond in ieder geval zeker niet het beroep hypotheekadviseur tussen.  

Beroepen als politieagent, brandweerman, arts of voetballer. Iets stoers en uitdagend. Een beroep waar je als kind tegen op keek.  
 
Toen ik 5,5 jaar geleden druk bezig was een nieuwe carrière te zoeken, werd ik door een vriend benaderd om hypotheekadviseur te worden. Toen ik mijn omgeving vertelde dat een carrièreswitch ging maken ben ik vaak genoeg even apart genomen. “Weet je dat wel zeker? Je hebt wel meer in je mars dan dan dat, je kunt toch wel wat anders gaan doen?”  
 
Diezelfde mensen adviseer ik nu. Niet alleen hen, maar ook hun vrienden. Anno 2022 is het vak hypotheekadviseur hot! Zodra je nu ergens laat vallen dat je adviseur bent hangen ze aan je lippen. Jouw mening telt. Waar je als kind vragen kon stellen aan de brandweerman over vuur, rook, brandweerwagen en sirenes, vragen de volwassenen nu wat te doen met hun hypotheek: “Is het verstandig om te verhuizen? Hoe zit het met de rente? Wat moeten we met de schaarste op de woningmarkt?”
 
Schaarste is er trouwens niet alleen op de woningmarkt. Ook op het gebied van hypotheekadviseurs is er een tekort. Wij hebben net iemand aangenomen die aan de start staat van een mooie carrière als hypotheekadviseur. Iemand zoals ik 5,5 jaar geleden. Iemand die op een verantwoordelijke manier op het juiste moment in het leven van de klant het verschil kan maken, namelijk bij de aankoop van een huis. Het is complexe materie geworden. De dynamiek van de markt, de continue beweging van de regels en wij als adviseurs de spin in het web.  
 
Wie weet antwoorden de kinderen van nu wel op de vraag ‘wat wil jij later worden?  
Hypotheekadviseur, #Jazeker!  

Quintus Winkler is hypotheekadviseur bij De Hypotheker in Maarssen.
 


Lees ook
EIB: “Afschaffen renteaftrek raakt vooral jongeren”

EIB: “Afschaffen renteaftrek raakt vooral jongeren”

Het belasten van de eigen woning in box 3 is vooral nadelig voor de groep 65-plussers. Zij moeten hierdoor fors inleveren. Daarnaast raakt het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek met name jongeren. Dit blijkt uit een rapport van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). “Het idee dat de hypotheekrenteaftrek een enorme verstoring voor de woningmarkt is, is achterhaald”, stelt EIB-directeur Taco van Hoek.

Adviseur in het huis van Cruquius: “Ik noem het de West Wing”

Adviseur in het huis van Cruquius: “Ik noem het de West Wing”

Elke hypotheekadviseur werkt zo nu en dan aan de financiering van een buitengewone woning. Maar waar werken de intermediairs zelf? In deze rubriek gaan we op zoek naar bijzondere locaties. We trappen af met Jacques Hendriks van Helder Huis uit Spaarndam. 

Gemeenteraadsverkiezingen: "Die schep moet de grond in"

Gemeenteraadsverkiezingen: "Die schep moet de grond in"

De gemeente Alphen aan den Rijn is met ruim 112.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten van Nederland. Ook hier is de huizenmarkt krap. Wethouder Wonen Gerard van As (Nieuw Elan) waarschuwt voor tweedeling en pleit voor forse investeringen in woningbouw. Adviseur Roy van Dreumel van de Hypotheekshop is het eens: “Die schep moet in de grond.”

Stater voorspelt: “Aantal transacties neemt af, markt voor oversluitingen droogt op”
De Koplopers

Stater voorspelt: “Aantal transacties neemt af, markt voor oversluitingen droogt op”

De inflatie stijgt, de huizenmarkt zit op slot en de markt voor oversluitingen staat op het punt om op te drogen. Het aantal transacties zal afnemen. Dat stelt Mario Menheere, sinds februari 2021 Managing Director Nederland bij hypotheekdienstverlener Stater.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.