Wat is er veranderd in 6 jaar MUNT?

17 september 2020 Leestijd ± 3minuten
Wat is er veranderd in 6 jaar MUNT?

MUNT Hypotheken bestaat alweer zes jaar deze week. Hoe was het ook alweer in het begin - en hoe is het nu? We leggen deze vraag voor aan een drietal hypotheekadviseurs van het eerste uur.

Tags

We waren heel erg nieuwsgierig


Hans Schram, van Bakker Hypotheken was direct enthousiast toen hij hoorde dat er een nieuwe geldverstrekker op de hypotheekmarkt zou komen. “We zijn direct aan de slag gegaan om een aanstelling te krijgen.” Onder andere via FlexFront werd hypotheekadviseurs verteld over de nieuwe hypotheekverstrekker die ‘iets met pensioengeld’ zou doen. “Ik weet nog dat het een spannende aankondiging was,” vertelt Schram. “Vanuit de markt was al eerder aangegeven dat pensioengeld bij uitstek geschikt is om te investeren in hypotheken. Dan gebeurt er tenminste wat met dat geld.” Achteraf hadden Schram en zijn klanten nog een extra link met de propositie van MUNT. “Ook het pensioenfonds van Hoogovens, nu Tata Steel, investeerde in MUNT Hypotheken. Tata Steel zit hier letterlijk om de hoek en is een van de grootste werkgevers uit de omgeving.” 

Maar heeft MUNT de hoge verwachtingen ook waargemaakt? “Ja zeker, we hadden op dat moment echt behoefte aan iets nieuws en MUNT bood dat. De voorwaarden waren goed en die zijn later natuurlijk ook door banken overgenomen. Een hele mooie ontwikkeling en wat mij betreft een belangrijke verandering die onder andere te danken is aan MUNT.”


Spontane complimenten - dan zit het wel goed


Mark van Dam, van het Assense Partners in Planning is ook een van de hypotheekadviseurs van het eerste uur. Toen MUNT begon was hij onder de indruk van de voorwaarden, maar het was nog wel even afwachten of ze dit ook zouden volhouden. Zes jaar later heeft MUNT dat, wat Van Dam betreft, zeker laten zien. “Vorige week fietste ik naar de voetbaltraining en een van mijn klanten schoot mij aan. Die heeft net een nieuw huis en daarbij een MUNT hypotheek. Vanuit zichzelf begon hij over hoe blij hij is met zijn hypotheek en dat hij ook alles bijhoudt in de app. Zo handig, dat hij het er samen met de buurman verderop over had. Toen bleek dat die buurman dezelfde hypotheek bij mij had afgesloten.” Nu is het niet zo dat Van Dam alleen maar MUNT hypotheken afsluit. “Ik kijk natuurlijk naar wat het beste past bij de klant. Maar de voorwaarden van MUNT passen vaak heel goed. Daarbij is het goed om te zien dat MUNT ondertussen echt volwassen is geworden, ook als het gaat om acceptatievoorwaarden. Sowieso, als klanten spontaan met complimenten komen, dan zit het wel goed.”


Deze partij staat aan de kant van de klant


Mark van Ginkel sloot de allereerste MUNT hypotheek ooit af. In zijn adviespraktijk bij Van Bruggen Adviesgroep Het Gooi had hij al veel voorbij zien komen. “Maar toen ik de voorwaarden las van MUNT Hypotheken, zag ik direct dat dit een partij is die handelt in het belang van de klant, niet van de bank. Dat was zes jaar geleden een unieke propositie. Inmiddels is MUNT niet meer zo uniek, want bijna alle banken zijn er ook op vooruit gegaan op dat vlak. Ik durf wel te stellen dat MUNT daar een soort van trendsetter in is geweest.” Desondanks is Van Ginkel ook nu nog erg tevreden over de mogelijkheden die MUNT biedt. “Vooruit, de acceptatievoorwaarden mogen wat mij betreft nog wel wat breder, maar het belang van de klant staat nog steeds voorop. Eerder dit jaar had ik een klant waarbij de inkomenstoets heel onhandig uitviel, omdat een van de partners €200 teveel verdiende op jaarbasis. Ja echt, teveel. Nu snap ik dat regels nageleefd moeten worden, maar dit was een heel uitzonderlijk geval. Samen met MUNT hebben we toch een oplossing gevonden waarbij de regels juist in het voordeel van de klant werkten. Dit soort service is wat mij betreft belangrijk. Ik hoop dan ook dat MUNT dat de aankomende zes jaar goed vasthoudt.”


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

Chris, waarom al die aandacht voor looptijdrente?

17 september 2020 Het is misschien niet het meest sexy onderwerp voor uw ...

Prinsjesdag: met welke veranderingen krijgt de hypotheekadviseur in 2021 te maken?

15 september 2020 Op Prinsjesdag heeft de overheid een flink pakket nieuwe maatregelen ...

Deze hypotheekadviseur heeft het ‘niet druk’

10 september 2020 De hypotheekadviseur van de maand augustus heeft het niet druk. ...

‘Standaard nodig vóór digitale handtekening definitief vlucht kan nemen’

10 september 2020 Toen de coronacrisis toesloeg moesten adviseurs over op digitaal werken. ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.