‘Verduurzaming is ons adviseurs in de schoot geworpen’

10 november 2021 Leestijd ± 3minuten
‘Verduurzaming is ons adviseurs in de schoot geworpen’

Elke maand beantwoordt een hypotheekadviseur een vraag van een collega, waarna de adviseur zelf een vraag stelt aan een andere vakgenoot. Voorwaarde: ze mogen geen directe collega’s zijn. Frank Roggen uit Eindhoven stelt de volgende vraag aan vakgenoot Jan van de Wijdeven uit Hapert:

Is duurzaam verbouwen onderdeel van je adviesgesprek?

“Er wordt over gesproken omdat erover gesproken móét worden. Er komt niet heel vaak iets uit. Verduurzaming is een vast onderdeel in mijn gesprekken. Het is net iets als overlijden of arbeidsongeschiktheid, dat soort zaken. Of er iets mee gedaan wordt, dat is een ander verhaal.”

Verduurzamen klinkt bij jou niet als een heel vruchtbaar onderwerp?

“We hebben het als adviseurs een beetje in de schoot geworpen gekregen. Door een gebrek aan motivatie heb ik het idee dat het merendeel van de adviseurs het eigenlijk links laat liggen. Pas als de overtuiging er is bij de adviseur kan er wellicht diepgaand over gesproken worden. Maar dat het in onze gesprekken amper tot iets leidt kan ook komen door de regio waar wij zitten.” 

Je denkt dat het thema verduurzamen per regio verschilt? 

“Nou, negen van die tien keer wordt het hier gefinancierd met eigen middelen, mede omdat er veel schenkingen zijn. Ze zeggen dan vaak: we zoeken het zelf wel uit. Om heel eerlijk te zijn kop ik hem dan ook wel graag in, dan ga ik er verder niet meer over door.”

Zie jij wel verandering in het bewustzijn van mensen wat betreft verduurzamen?

“Je ziet dat er steeds meer gelet wordt op de belasting van een huis op het milieu. Hoeveel energie is nodig om een huis bewoonbaar te krijgen? Kijk bijvoorbeeld naar de energielabels van huizen. Straks willen adviseurs alleen nog maar A- en B-labels in hun portefeuille, dan zitten we niet meer te wachten op niet-geïsoleerde woningen. We moeten simpelweg naar minder energiekosten. Wij hebben daarin een rol, maar niet dé rol. Ik denk dat de overheid, bouw- en installatiebedrijven die klanten daarvan bewust moeten maken.”

Tot slot: wat zijn in jouw ogen de makkelijkste tips om te geven?

“Spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie en zonnepanelen. Warmtepompen? Nee, de afweging of dat rendabel is, is moeilijk te maken. Dat is voor mij een te technisch verhaal. Ik denk niet dat het aan ons is om in die problematiek te stappen. Bij de andere voorbeelden is het makkelijker om te adviseren.”

Wat wil jij weten en van wie?

“Ik heb een vraag voor Roel van Meeuwen van het kantoor Geerts & Van Meeuwen. Aan hem zou ik willen vragen wat hij vindt van de wederopstanding van de aflossingsvrije hypotheek.”
 


Lees ook
Vergrijzende sector baart Martin Hagedoorn zorgen: "Het wordt een uitdaging om jongeren naar de branche te krijgen"
De Koplopers

Vergrijzende sector baart Martin Hagedoorn zorgen: "Het wordt een uitdaging om jongeren naar de branche te krijgen"

De hypotheekbranche is volop in beweging. In onze nieuwe serie Koplopers belichten we de kopstukken in deze enerverende sector. Wat beweegt hen en wat is hun achtergrond? Deze keer: Martin Hagedoorn, productmanager bij CMIS Franchise van de ketens De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypokeur.

Advieswijzer moet bewustwording consumenten stimuleren

Advieswijzer moet bewustwording consumenten stimuleren

Hoe herkent een consument een adviseur die écht onafhankelijk is? De vier grootste onafhankelijke hypotheekadviesketens van Nederland (Hypotheek Visie, De Hypotheekshop, De Hypotheker en Van Bruggen Adviesgroep) hebben daarvoor in samenwerking met de OvFD als hulpmiddel de Advieswijzer gelanceerd. Die geeft volgens hen inzicht in de onafhankelijkheid van de adviseur en helpt zo consumenten een goede keuze voor een adviseur te maken.

Door cijfermatige onderbouwing kon stel met krappe financiën tóch hun droomhuis kopen
Dat ene advies

Door cijfermatige onderbouwing kon stel met krappe financiën tóch hun droomhuis kopen

In deze rubriek reflecteren adviseurs op het advies dat ze het meest is bijgebleven, zelfs na vele honderden trajecten. Vandaag vertelt André Poortinga over dat ene advies…

Luisterend oor voor LHBTI+-gemeenschap met QueerCare
Als ik niet werk

Luisterend oor voor LHBTI+-gemeenschap met QueerCare

  Gelukregisseur, zo bestempelt Jeff van den Berg zichzelf. De veertigjarige senior financieel adviseur van beuken’essers Financieel Fit probeert zijn klanten te helpen om de keuzes te maken waar ze écht gelukkig van worden. “Oprecht luisteren naar klanten is een van onze speerpunten. Bij ons komen de emoties op tafel.”

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.