Vallende blaadjes en rijdende treinen

28 november 2022 Leestijd ± 2minuten
Vallende blaadjes en rijdende treinen

Het is herfst in hypothekenland! En we weten niet precies wat we moeten verwachten: gaan we een lange en koude winter in of gloort er na een kwakkelend wintertje weer een mooie lentezon?

Om je heen zie je al dat de vallende blaadjes tot stress, vertragingen en zelfs ontsporingen leiden. Adviseurs die zich niet hebben voorbereid op mindere tijden met een lager aantal nieuwe klanten. Hoe kan je het verschil maken voor klanten als er minder mogelijkheden zijn om een nieuwe woning te kopen? We hebben te lang in die koplampen zitten staren en komen daardoor nu pas in actie. 
 
De afgelopen tweeënhalf jaar waren ongewone jaren met een enorme piek aan hypotheekaanvragen. En nu lijkt de markt weer te normaliseren naar volumes gelijk aan een jaar als 2018. Daar moeten we aan wennen en onze organisaties en dienstverlening weer aan aanpassen. Maar juist in deze periode zijn er nog voldoende kansen om toegevoegde waarde te leveren voor je bestaande klanten. Klanten aan wie je afgelopen jaren financieel- en hypotheekadvies hebt gegeven. Met een goed actief-beheer-beleid kan je het verschil maken voor jouw klanten en voor je eigen portemonnee. Houd daarvoor ook het initiatief van Stichting Actief Klantbeheer in de gaten om tips en tools te krijgen.

Op de rails 

Er zijn natuurlijk veel adviseurs en organisaties die ook bij vallende blaadjes volop in beweging zijn en alles op de rails houden. Zo ben ik recent op een rijdende, zeg gerust voortrazende, trein gestapt. Een organisatie met adviseurs die hebben geanticipeerd op mindere tijden en kansen zien en de focus leggen op zaken waar je wél invloed op hebt. Met veel enthousiasme investeren we in digitalisering, verduurzaming, werkplezier en een nog betere klantbediening. Een nieuw hoofdkantoor met een inspirerende werkomgeving, een ‘365’ werkplek voor het hybride werken, volle aandacht voor de bestaande klanten en gerichte campagnes om woonwensen te realiseren voor nieuwe klanten. Want ook in deze markt zijn er voldoende kansen voor consumenten om te verhuizen, een woning te kopen en hun eigen woning te verduurzamen. 
 
Ik zie het lentezonnetje al aan de horizon!
 


Lees ook
Nieuwbouw steeds moeizamer verkocht: “Andere factoren wegen zwaarder dan energierekening”

Nieuwbouw steeds moeizamer verkocht: “Andere factoren wegen zwaarder dan energierekening”

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur door hem of haar een aantal stellingen voor te leggen. Deze week Romany Staring van Visie op Hypotheken & Verzekeringen, over dalende huizenprijzen, nieuwbouw en extra aflossen.  

“Aflossen was voor dit stel minder belangrijk”
Dat ene advies

“Aflossen was voor dit stel minder belangrijk”

In deze rubriek reflecteren adviseurs op het advies dat ze het meest is bijgebleven, zelfs na vele honderden trajecten. Vandaag vertelt Jeffrey Littel over dat ene advies…

Koplampen? Wegkijken!
Column

Koplampen? Wegkijken!

Van herten is het algemeen bekend. Als er in het donker een auto aan komt rijden met natuurlijk de koplampen aan, kan het voorkomen dat het hert in die koplampen blijft kijken, als verstijfd blijft staan en dan…

Marisa Lodewijks: "Advies op basis van kunstmatige intelligentie kannibaliseert adviseurskanaal niet"
De Koplopers

Marisa Lodewijks: "Advies op basis van kunstmatige intelligentie kannibaliseert adviseurskanaal niet"

Het afgelopen jaar is ‘heel welvarend’ geweest voor menig adviseur. Nu gaan we echter een onzekere tijd tegemoet. Marisa Lodewijks, directeur van Ingage Franchise, waar de 260 vestigingen van De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur onder vallen, voorspelt dat de markt dertig procent krimpt. “We gaan uitdagende tijden tijd tegemoet, maar ik zie volop kansen.”

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.