Topdrukte: “Door rentestijgingen komen twijfelaars in beeld”

Het zou best eens rustig kunnen worden, denkt Ruben Steen
05 april 2022 Leestijd ± 6minuten
Topdrukte: “Door rentestijgingen komen twijfelaars in beeld”

Topdrukte zijn ze bij Ruben Steen op kantoor wel gewend. Geregeld komt er een hele bak met nieuwbouwaanvragen langs bij Q Financieel. “Dan draaien we onder grote druk enorme productie. Net als nu.”

De afgelopen anderhalf jaar hebben veel mensen om zich heen gekeken, weet Steen. “Ze twijfelen over verduurzaming, verbouwingen, oversluitingen. Nu de rente aan het stijgen is, komen al die twijfelaars in beeld.”

De extra drukte betekent dat collega’s overwerken, in de avonden en weekeindes. “We hebben gelukkig een goede binnendienst, daardoor kunnen we de vraag aan en merken klanten er nauwelijks iets van.”

Hoe hoog de werkdruk ook is, het kan van tijdelijke aard zijn, denkt Steen. “Ik dacht vorig jaar al dat we het enorm druk zouden krijgen als de rente zou stijgen en dat is gebleken ook. Over drie tot zes maanden kan deze golf aan aanvragen voorbij zijn.

Toekomst

Steen bereid zich daarom goed voor op de toekomst. “We zijn onze socials op orde aan het brengen, de website wordt vernieuwd en we zorgen dat onze marketing altijd een ‘call to action’ bevat. We enthousiasmeren klanten om te gaan verduurzamen of oversluiten en maken korte filmpjes met uitleg. En natuurlijk zijn we bezig met SEO.”

Dat zet zoden aan de dijk, ervaart Steen. “Wij hypotheekadviseurs zijn oudsher van het koud bellen, maar dat werkt niet altijd met millenials en jongeren. Die moet je op andere manieren bereiken, met automation en goede online aanwezigheid.”

Andere bronnen

Als tussenpersoon moet je ook andere bronnen aanboren, adviseert Steen. “We zijn bijvoorbeeld een samenwerking aangegaan met een grote partij die duurzaamheidsberekeningen verricht voor consumenten.” Op de website van Q Financieel komt binnenkort een tool waarmee klanten een check kunnen doen. 

“Binnen 48 uur wordt je teruggebeld om zaken door te spreken en indien nodig komt een expert langs. Mensen krijgen dan gratis een volledig adviesrapport over onder meer zonnepanelen, isolatie, warmtepompen en kozijnen. Zo zorgen we ervoor dat klanten ondanks een investering toch maandelijks meer zullen overhouden. De energierekening moet omlaag, dat wordt voor vele huishoudens essentieel.

Dat soort initiatieven zijn hard nodig, voorspelt Steen. “Het gaat echt rustig worden later dit jaar en daar moeten we proactief op anticiperen.”

Steen is deze maand het gezicht is van de adviseurskalender waarmee geld wordt opgehaald voor het Emma Kinderziekenhuis. 


Lees ook
Op jacht naar frauduleuze hypotheken

Op jacht naar frauduleuze hypotheken

Door hypotheekfraude wordt naar schatting tientallen miljoenen euro’s financiële en maatschappelijke schade aangericht. Stichting Fraudebestrijding Hypotheken (SFH) probeert deze fraude te voorkomen. “Het komt niet vaak voor dat adviseurs de zaak bedonderen”, vertelt Puck van der Laan, adviseur Veiligheidszaken.

Jonge koppels stellen kinderwens uit door krapte op woningmarkt
Cijfers & onderzoeken

Jonge koppels stellen kinderwens uit door krapte op woningmarkt

De oververhitte woningmarkt is momenteel voor veel jonge koppels een reden om te twijfelen over gezinsuitbreiding. Ruim één derde van de stellen onder de 35 jaar stelt het krijgen van (meer) kinderen uit door het gebrek aan kansen op de huizenmarkt. Dit blijkt uit onderzoek van MUNT Hypotheken onder duizend Nederlanders die met hun partner samenwonen in een koophuis.

Wel of geen ORV? De kracht van de adviseur
Column

Wel of geen ORV? De kracht van de adviseur

Sinds het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering (ORV) niet langer verplicht is bij een hypotheek met NHG, krijgen wij regelmatig de vraag of NHG een ORV overbodig vindt. Dat is zeker niet het geval. Een ORV heeft in veel gevallen een meerwaarde. Tegelijkertijd is het afsluiten ervan niet voor iedereen wenselijk of nuttig. Dit is afhankelijk van de individuele situatie. Het is de kracht van een adviseur om, samen met de consument, te beoordelen of de ORV meerwaarde biedt op basis van de persoonlijke financiële situatie van de consument.

De 10 meest opvallende hypotheekadviseurs van dit moment
Adviseur van de maand

De 10 meest opvallende hypotheekadviseurs van dit moment

Hypotheekadviseur is en blijft een speciaal beroep. Het afgelopen jaar zette Kop-Munt elke maand een andere hypotheekadviseur in de spotlight. Lees hier hun bijzondere verhalen…

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.