'Tinder-achtige berichtjes op LinkedIn van vrouwen die meer willen dan alleen advies'

Kalender leverde Quintus Winkler werk op én bijzondere verzoeken
04 november 2021 Leestijd ± 3minuten
'Tinder-achtige berichtjes op LinkedIn van vrouwen die meer willen dan alleen advies'

Natuurlijk, meedoen aan een spannende kalender was vooral voor het goede doel, Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. Maar Quintus Winkler van De Hypotheker in Maarssen is er zelf ook niet slechter van geworden: “De extra aandacht leverde een aantal nieuwe klanten op.”

Op zijn eigen kantoor hangt Winkler inmiddels niet meer aan de muur. “Voor bezoekende klanten vond ik het wat veel van het goede. Niet iedereen zit te wachten op mijn zwoele blik, al kreeg ik zéér uitnodigende Tinder-achtige verzoeken via LinkedIn. Gelukkig kon het thuisfront er smakelijk om lachen.”

Het afgelopen jaar was voor Winkler behoorlijk turbulent. Collega’s hadden last van long covid en een burn-out, waardoor het nóg drukker was dan gebruikelijk. “De klanten hebben daar niets van gemerkt, maar we hebben echt hard door moeten werken.”

Minder kopers, meer oversluiters

Het waren vooral oversluiters die Winkler en zijn collega’s bezighielden. “Er waren duidelijk minder kopers bij ons, al hebben we de afgelopen twee maanden een kleine opleving gezien. Nu de rente oploopt verwacht ik dat het aantal oversluiters weer verder toeneemt. Mensen worden toch gealarmeerd en denken: ‘Nu is het moment om wat aan mijn hypotheekrente te doen.’”

Scheiden in een moeilijke markt 

De laatste tijd ziet Winkler steeds vaker schrijnende gevallen langskomen. “Stellen die nu uit elkaar gaan, doen dat in een moeilijke markt. Vaak wil één partner in het huis blijven wonen met de kinderen, maar is de woning zoveel meer waard geworden dat het onmogelijk is de ander uit te kopen.” 

Steeds meer mogelijk 

Gelukkig zijn er bij geldverstrekkers steeds meer mogelijkheden, ervaart Winkler. “Een paar jaar geleden was het nog ondenkbaar, maar als je nu kan onderbouwen dat iemand wél kan blijven wonen in de woning, dan willen sommige geldverstrekkers meebewegen. Een zacht verhaal vertellen kan iedereen natuurlijk, maar als je met bijvoorbeeld Nibud-berekeningen kan aantonen dat het financieel haalbaar is, komt er soms groen licht.” 

Psychologische rol

Dat lukt echter niet altijd, en dan volgen zware gesprekken over wat wél haalbaar is. “Een minder luxe woning in een gemeente dertig kilometer verderop, dat is een grote verandering. Als adviseur vervul je dan bijna een psychologische rol in plaats van een financiële. Je moet de klant mentaal voorbereiden op de stap uit hun vertrouwde omgeving, weg van de vertrouwde basisschool en bij opa en oma om de hoek.”
 


Lees ook
"Succes van MUNT heb ik zien aankomen"

"Succes van MUNT heb ik zien aankomen"

MUNT Hypotheken is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse hypotheekbranche. Maar wie zijn de werknemers achter MUNT? We laten de komende tijd zeven MUNT-werknemers aan het woord. Van ‘pioniers’ tot werknemers die het afgelopen jaar in dienst zijn gekomen. Als eerste aan de beurt: relatiemanager Jet Wesseling.

Hogere inkomens kunnen volgend jaar iets minder lenen
Cijfers & onderzoeken

Hogere inkomens kunnen volgend jaar iets minder lenen

Wie een inkomen heeft van meer dan €50.000 kan volgend jaar minder lenen. Dat blijkt uit de nieuwe hypotheeknormen die Nibud adviseert en die het kabinet overneemt.

Vergrijzende sector baart Martin Hagedoorn zorgen: "Het wordt een uitdaging om jongeren naar de branche te krijgen"
De Koplopers

Vergrijzende sector baart Martin Hagedoorn zorgen: "Het wordt een uitdaging om jongeren naar de branche te krijgen"

De hypotheekbranche is volop in beweging. In onze nieuwe serie Koplopers belichten we de kopstukken in deze enerverende sector. Wat beweegt hen en wat is hun achtergrond? Deze keer: Martin Hagedoorn, productmanager bij CMIS Franchise van de ketens De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypokeur.

Van Bruggen: Signalen wijzen op stijgende rente
Trends

Van Bruggen: Signalen wijzen op stijgende rente

Na een periode van dalingen veert de hypotheekrente nu weer op. Het zijn kleine stapjes, maar Oscar Noorlag van Van Bruggen Adviesgroep verwacht dat die binnenkort groter zullen worden. “De trend van de hypotheekrentes is duidelijk gedraaid van dalend naar stijgend”, stelt Noorlag.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.