Ssst, deze adviseur is even aan het luisteren

18 december 2019 Leestijd ± 2minuten
Ssst, deze adviseur is even aan het luisteren

De adviseur van de maand december heeft het druk, maar u hoort hem niet. Hij is namelijk vooral bezig met luisteren naar zijn klanten.

“Het is druk inderdaad, maar ik maak graag even tijd om te praten met Kop-Munt. Tsjonge, adviseur van de maand, ik ben vereerd. Al heb ik geen idee waar ik het aan te danken heb.” Mark van Eck is in ieder geval aangenaam verrast dat hij adviseur van de maand december is. 

Het begon allemaal op een bruiloft

Van Eck zit al twintig jaar in het vak. “Maar ik begon ooit in een heel andere hoek. Ik deed de HTS en kwam terecht bij een elektrotechnische groothandel. Als accountmanager mocht ik vooral veel acquisitie doen. Op zich best aardig, maar het was wel erg gericht op sales.”

Van Eck stond open voor andere dingen. “Op de bruiloft van mijn broer kwam ik in gesprek met de toenmalige commercieel directeur van De Hypotheker. Ik vond het allemaal erg interessant en ben overgestapt naar de hypotheekbranche. Daar heb ik geen moment spijt van gehad.”

Van miljoen-plus tot kleine starter

De kantoren (of winkels) van Van Eck staan in Haarlem. “In deze omgeving hebben we een heel divers publiek. Van de Bloemendaalse ‘miljoen-plus’ hypotheken, tot de starter die zich net een kleine hypotheek kan veroorloven.” 

Hoe verschillend zijn klanten ook zijn, Van Eck doet één ding hetzelfde bij iedere klant: heel goed luisteren. “Ik vind de gesprekken met al die verschillende klanten het allerleukste van mijn werk,” vertelt Van Eck enthousiast. “Als je goed luistert kun je voor iedereen een passende oplossing vinden. Want daar gaat het uiteindelijk om. Je stelt geen hypotheek op voor de adviseur, maar voor de klant. Dat klinkt logisch, maar soms vergeten adviseurs dat en houden ze te weinig rekening met de wensen van de klant.”

Er kan nog van alles gebeuren

Hoe dan ook, het adviseren blijft de kern van Van Eck’s werk: “Ik heb nu acht mensen in dienst. Voor een deel ben ik dus ook bezig met managementzaken, maar dat beperk ik zoveel mogelijk. Ik werk veel samen met de andere adviseurs, dat is prettig en zo leren we het meeste van elkaar. Zelf noem ik dat horizontaal leidinggeven, zonder een extreme hiërarchie.”

Na twintig jaar in het vak verveelt Van Eck zich nog lang niet. “Maar je weet natuurlijk nooit wat er nog allemaal kan gebeuren. Ik ben nu net 51 geworden, misschien ga ik nog wel wat anders doen. Of iets erbij doen, mogelijkheden zat.”
 


Lees ook
Hier krijgt u misschien wel het meest vrouwelijke hypotheekadvies van Nederland
Adviseur van de maand

Hier krijgt u misschien wel het meest vrouwelijke hypotheekadvies van Nederland

Bij het kantoor van de hypotheekadviseur van de maand februari werken acht vrouwen. “En dat werkt fantastisch,” vindt Liza Smit.

Deze hypotheekadviseur maakt er een sport van om zijn tarief te verlagen
Adviseur van de maand

Deze hypotheekadviseur maakt er een sport van om zijn tarief te verlagen

Marco Anjema is de eerste hypotheekadviseur van de maand in 2020. Een doorgewinterde hypotheekadviseur, die het allerbeste wil voor zijn klanten.

Dit is het kantoor dat de klant eens goed door elkaar schudt
Adviseur van de maand

Dit is het kantoor dat de klant eens goed door elkaar schudt

De onconventionele aanpak van hypotheekadviseur Pieter Bolle leidt tot tevreden en soms positief geschrokken klanten. Hét advieskantoor van de maand juni is Gewoon Lekker Leven in het Zeeuwse Wemeldinge. Bolle vertelt wat zijn zaak zo speciaal maakt.

De 10 meest opvallende hypotheekadviseurs van dit moment
Adviseur van de maand

De 10 meest opvallende hypotheekadviseurs van dit moment

Hypotheekadviseur is en blijft een speciaal beroep. Het afgelopen jaar zette Kop-Munt elke maand een andere hypotheekadviseur in de spotlight. Lees hier hun bijzondere verhalen…

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.