“Soms moet je verder kijken dan je neus lang is”

19 juli 2021 Leestijd ± 2minuten
“Soms moet je verder kijken dan je neus lang is”

In deze rubriek reflecteren adviseurs op het advies dat ze het meest is bijgebleven, zelfs na vele honderden trajecten. Vandaag vertelt Apeldoorner Jochem Hasperhoven over dat ene advies…

“We losten een krediet in en sloten deze over waardoor de klant flink lagere maandlasten zou krijgen. De aanvraag paste alleen niet regulier op inkomen, dus dat was natuurlijk op voorhand al lastig. En inderdaad kregen we de aanvraag een aantal keer terug van de geldverstrekker, waarbij ik de beoordelaar helemaal niet heb gesproken. Die besloot een aantal keer ook om stukken afwisselend open of dicht te zetten waardoor het traject redelijk lang duurde.”

“Wat mij vooral is bijgebleven is het geduld van de klanten. Omdat de oversluiting voor hen een grote besparing betekenende was het niet erg dat het traject meer tijd kostte. Voor mij was dit een mooi voorbeeld van verder kijken dan je neus lang is en daarnaast heel klantgericht werken. Deze aanvraag was op voorhand al lastig en toch zag ik hier heil in. Met uiteindelijk een positief resultaat, ondanks de moeizame communicatie met de beoordelaar.”

Creativiteit biedt uitkomst 

“Ik denk dat we soms geneigd zijn om te zwart wit te denken; iets kan wel of niet. Maar vaak kan bij iets dat eerste instantie niet mogelijk lijkt, creativiteit toch uitkomst bieden. Ik probeer altijd verschillende opties te onderzoeken zodat ik een goede afweging kan maken. Dan haal ik voldoening uit mijn dienstverlening. Het is mooi als je klanten kan helpen bij het kopen van een woning en hen door zo’n proces heen kunt loodsen.”

“Wat mij nog steeds verbaast is dat ik sommige geldverstrekkers of acceptanten heel lastig aan de lijn krijg en dat ze andersom ook amper contact opnemen. Vaak is het echt nuttig om even te bellen over een aanvraag, maar dat lukt me regelmatig niet, of kost me veel tijd. Dat vind ik jammer omdat het een soepeler verloop van een aanvraag in de weg staat.”

Digitaal bereikbaar 

“Sommige partijen zijn via een chat of ander digitaal kanaal bereikbaar, dat werkt goed. Ik kan natuurlijk niet voor een acceptant bepalen dat ze me moeten bellen, maar ik mis soms wel dat daarin de goede inschatting wordt gemaakt. Ik zou zelf, zoals in mijn voorbeeld, bij het opvragen van stukken even bellen met een adviseur zodat het dossier soepel verder kan verlopen. Dat gebeurt heel vaak niet. Dat zal vast door drukte komen, maar komt de snelheid van een dossier niet ten goede. En de gemoedstoestand van alle betrokkenen, klant, acceptant en mijzelf natuurlijk ook niet.”  

Jochem Hasperhoven werkt als financieel- en hypotheekadviseur bij Van Bruggen Adviesgroep in Apeldoorn en voor Van Bruggen adviesgroep Online. 


Lees ook
Moet de sector zich schrap zetten voor fors minder hypotheekaanvragen?
Vraag het Chris

Moet de sector zich schrap zetten voor fors minder hypotheekaanvragen?

Verschillende partijen melden dat het een stuk rustiger aan het worden is en dat het aantal aanvragen ‘extreem’ aan het dalen is. Moet de sector zich schrap zetten? We vragen Chris Oosterling, senior relatiemanager bij MUNT Hypotheken, wat hij verwacht.

Wordt voldoende rekening gehouden met sterke inkomensdaling moeders?
Opinie

Wordt voldoende rekening gehouden met sterke inkomensdaling moeders?

Het Centraal Planbureau (CPB) stelt dat het inkomen van moeders tot zeven jaar na de geboorte van hun eerste kind daalt met 46 procent. Wordt dit goed besproken aan de adviseurstafel? En zijn er wel eens conflicten over? We leggen deze vragen voor aan twee hypotheekexperts die hier bijna dagelijks mee te maken hebben.

Andere gesprekken met ongeneeslijk zieke klant aan tafel
Dat ene advies

Andere gesprekken met ongeneeslijk zieke klant aan tafel

In deze rubriek reflecteren adviseurs op het advies dat ze het meest is bijgebleven, zelfs na vele honderden trajecten. Vandaag vertelt de Groningse Ineke Alkema over dat ene advies...

“Strak in de communicatie zitten, is écht de sleutel tot succes”
Dat ene advies

“Strak in de communicatie zitten, is écht de sleutel tot succes”

 In deze rubriek reflecteren adviseurs op het advies dat ze het meest is bijgebleven, zelfs na vele honderden trajecten. Vandaag vertelt Alwin Langerak over dat ene advies… 

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.