Partners in het vak én het huwelijk: “Wij zijn complementair en werken daardoor efficiënter”

24 januari 2023 Leestijd ± 3minuten
Partners in het vak én het huwelijk: “Wij zijn complementair en werken daardoor efficiënter”

Corstiaan van Pelt is al ruim twintig jaar financieel adviseur, waarvan tien jaar zelfstandig. Hij werkt sinds vier jaar samen met zijn vrouw, Jannette van Pelt-Rustenhoven. Corstiaan is Financieel Adviseur, Jannette is als Client Officer de spin in het web. Samen runnen zij Financieel Fit Gouda.  

Corstiaan: “Vier jaar geleden waren faillissementen de orde van de dag. Zo ook bij de werkgever van mijn vrouw. Tegelijkertijd was ik op zoek naar iemand die mij wat kon ontlasten. Toen was het eigenlijk simpel: ik heb iemand nodig en jij bent beschikbaar – waarom laat je je niet omscholen? Jannette heeft toen de switch gemaakt van retail naar financiële dienstverlening. Op haar vijftigste!” 

Jannette: “En dat ging eigenlijk boven verwachting. Ik was al benieuwd naar het vak; ik ving thuis natuurlijk het een en ander op van Corstiaan over zijn werk. Die interesse is toen verder gewekt door de omscholing en door aan het werk te gaan.”  

Je doet het echt samen  

Corstiaan: “Ik liep min of meer over in mijn werk. Werkzaamheden in de administratieve aard, dat zijn er toch heel veel. Nu Jannette dat overneemt kan ik uren in de week winnen. Sinds Jannette er is, zijn wij bezig met het beter inrichten en uitschrijven van werkprocessen. We zijn een stuk efficiënter gaan werken. Efficiëntie leidt tot meer tijd; tijd tot meer kansen en meer kansen tot meer klanten. Voor ieder kantoor is het voelbaar dat de markt verandert, maar ik durf te zeggen dat wij dit jaar inzetten op groei.”  
 
Jannette: “Ik heb het gevoel dat ik echt ben verbonden aan het uitbouwen van een bedrijf. We zijn natuurlijk echt op elkaar aangewezen. Corstiaan heeft zijn eigen taken en ik ook. Hij is heel goed in het advies geven, het creatieve. Ik ben heel nauwkeurig en secuur in het dossierbeheer en de klantreis. Ik zorg ervoor dat alles nauwkeurig in orde is zodat Corstiaan zich kan richten op het advies. Je vult elkaar aan en houdt daarbij het gezamenlijk doel waar je naar streeft in het oog. Dat is mooi. Je doet het echt samen.” 

Meer durven zeggen 

Het voordeel van samenwerken als stel? “Wij zijn écht complementair. Dat zijn wij privé en dus ook op de werkvloer. En dan is één plus één meer dan twee. Het werkt wellicht ook efficiënter als stel omdat je directer naar elkaar kan zijn dan je naar een werknemer zou zijn. Het is belangrijk dat je goed communiceert en op elkaar inspeelt – en omdat je elkaar zo goed kent, kán dat ook. Ik durf daardoor waarschijnlijk ook meer te zeggen dan iemand die wat verder van Corstiaan afstaat. Die vrijmoedigheid pleit in mijn voordeel.” Corstiaan: “Je denkt het niet alleen, je zégt het ook.” 

Complimenten

Of ze elkaar af en toe niet echter het belang willen plakken? “Nee, daar is echt geen sprake van. Natuurlijk kun je af en toe wat narrig reageren, maar een irritatiepunt is vaak snel weer voorbij.”  
 
Jannette: “Nadat de zaak dicht is hebben we het zelden nog over werk. Het is belangrijk dat je niet alleen maar met werk bezig bent samen. Dan geniet je niet meer van de andere dingen in het leven. Die scheiding tussen privé en werk lukt gelukkig heel goed. Dat is natuurlijk ook een kwestie van afspraken maken.”  

Corstiaan: “Complimenten uitdelen is ook belangrijk. Het is erg waardevol om elkaars successen te zien. We hebben begrip voor elkaars werk omdat wij dat daadwerkelijk van elkaar zien, elke dag. Daardoor is dat dik in evenwicht.” 

“Natuurlijk gaat het op de werkvloer niet altijd alleen maar goed. Maar met eventuele tegenslagen moet je wel om kunnen gaan. Dat moet je met je personeel en al helemaal als je personeel ook je partner is. Want van je personeel kun je af, maar van je partner zou dat toch wel raar zijn!” 


Lees ook
Over gifbekers en halflege glazen
Column

Over gifbekers en halflege glazen

Het gaat even slecht in de hypotheekmarkt en de experts en de pers duikelen over elkaar heen wie het eerst het desastreuze nieuws kan brengen. We zien namelijk een kentering in de hypotheekmarkt en dat moet iedereen weten. 

Gedupeerde beleggers, rustiger tijden en minder nieuwbouw: “De markt is in beweging gezet”

Gedupeerde beleggers, rustiger tijden en minder nieuwbouw: “De markt is in beweging gezet”

​​Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur door hem of haar een aantal stellingen voor te leggen. Deze week Ben Biesbrouck van De Hypotheekshop Haarlem, over nieuwbouwplannen, Zweden en huizenbeleggers.

Adviseurs vergeten bestaande relatie niet

Adviseurs vergeten bestaande relatie niet

Adviseurs laten weten behoorlijk veel tijd te besteden aan het actief beheren van hun bestaande klantenportefeuille. Dat blijkt uit een flitsenquête onder meer dan honderd hypotheekadviseurs tijdens een webinar van MUNT Hypotheken. Slechts acht procent van het intermediair geeft aan helemaal nooit tijd te besteden aan bestaande relaties.

Aflossingsvrije hypotheek? ‘Maak je niet druk’
Opinie

Aflossingsvrije hypotheek? ‘Maak je niet druk’

Twee miljoen Nederlanders hebben een aflossingsvrije hypotheek. Een deel verwacht in de problemen te komen als het moment voor aflossing daar is. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwen voor een mogelijk drama. Maar volgens financieel adviseur Paul van der Kwast loopt het niet zo’n vaart.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.