Partners in het vak én het huwelijk: “Wij versterken elkaar in wat we doen”

14 februari 2023 Leestijd ± 2minuten
Partners in het vak én het huwelijk: “Wij versterken elkaar in wat we doen”

Jos Thewissen zit al ruim twintig jaar in het hypotheekvak. In 2017 begon hij voor zichzelf Thewissen Financieel Advies. Een paar jaar later besloten Jos en zijn vrouw Karin Thewissen-Kerckhoffs om hier een makelaarstak aan toe te voegen: Thewissen Makelaardij. Nu werken zij met succes samen vanuit huis in Meerssen. 

Jos: “We hebben in 2019 de makelaardij in de steigers gezet, en inmiddels zijn we er al drie jaar vol mee bezig. In het begin was het even zoeken hoe we het precies gingen doen, maar dat is ook leuk. Wij wisten dat we het op een andere manier wilden doen. Ik kwam natuurlijk veel makelaars tegen in mijn werk en ik vond vaak dat het serviceniveau wel wat hoger kon. Zelf hebben we een heel hoog servicelevel en dat werkt goed. De klanten zijn tevreden.”

Karin: “Ik kom uit het basisonderwijs. Daar werkte ik al 23 jaar en ik was er een beetje klaar mee. Toen bedachten we om de makelaardij ernaast te doen: niet geschoten is altijd mis. En dat kwam heel goed van de grond. Dus nu zit ik met volwassen mensen om tafel in plaats van met dertig kinderen voor m’n neus. En ik ben heel blij met de switch die ik heb gemaakt.”

Aan de keukentafel

Karin: “De kracht van onze samenwerking is dat wij elkaar versterken in wat we doen. Als ik een woning in de verkoop heb dan kan ik daar ook een hypotheek voor afsluiten. En anderzijds komen bestaande klanten die in het netwerk van Jos zitten nu vanzelf bij ons als zij hun huis willen verkopen.”
 
Jos: “We hebben allebei onze eigen tak, maar dat loopt ook veel in elkaar over. We helpen elkaar, ook als de een het wat drukker heeft dan de ander. Ik doe een stukje acquisitie voor Karin, zij een stukje administratie of andere inbreng voor mij. En dat werkt prima! We zitten gewoon bij elkaar in hetzelfde huis, dus de lijntjes zijn heel kort natuurlijk. Sterker nog, we zitten tegenover elkaar aan de keukentafel! We zetten een muziekje op en dan wordt er gewerkt, overlegd over dossiers en komen we tot de beste oplossing voor klanten.”

Dienstverlenend beroep

Jos: “Werk en privé loopt natuurlijk wel door elkaar heen. In haar oude baan had Karin er wel eens moeite mee als ik ’s avonds moest werken, maar nu weten we van elkaar dat we een dienstverlenend beroep hebben en dat dat niet ophoudt om vijf uur. Een ander stel zal het waarschijnlijk minder vaak ’s avonds op de bank nog over werk hebben dan wij. Dat loopt bij ons toch vaak gewoon door. We kunnen ook goed samen sparren over specifieke gevallen.”
 
 


Lees ook
‘Hoge hypotheekrentes blijven ook in 2023 betaalbaarheid hypotheken onder druk zetten’
Cijfers & onderzoeken

‘Hoge hypotheekrentes blijven ook in 2023 betaalbaarheid hypotheken onder druk zetten’

Zolang de rente hoog blijft, is de leencapaciteit van huishoudens beperkt en blijft het aantal hypotheekaanvragen laag in vergelijking met een jaar geleden. Hoewel de inflatie begin dit jaar afnam als gevolg van dalende energieprijzen, zijn de eerdere hogere prijzen reeds verwerkt in de kostprijs van diensten en goederen. Ondanks steunmaatregelen als het prijsplafond voelen consumenten - en bedrijven - deze secundaire effecten van de inflatie in hun portemonnee. 

Pieter van Tuinen neemt alle aandelen van Van Bruggen Adviesgroep over

Pieter van Tuinen neemt alle aandelen van Van Bruggen Adviesgroep over

Hij bezat al de helft, maar sinds begin mei heeft Pieter van Tuinen alle aandelen van Van Bruggen Adviesgroep in handen. Hij nam de resterende aandelen over van voormalig eigenaar en naamgever Hans van Bruggen. Een opmerkelijke stap, nu andere hypotheekketens in de verkoop staan. “Mijn visie is juist om sterk uit te breiden en ook ons online aanbod verder te ontwikkelen.”

“Starterskorting zorgt voor overbiedingen”

“Starterskorting zorgt voor overbiedingen”

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur door hem of haar een aantal stellingen voor te leggen. Deze week Sabine Bomhof, eigenaar van Hypotheek Visie Hilversum en Utrecht Overvecht over volkshuisvesting, doorbouwgarantie en korting voor starters.  

Partners in het vak én het huwelijk: “Wij zijn complementair en werken daardoor efficiënter”
Adviseur van de maand

Partners in het vak én het huwelijk: “Wij zijn complementair en werken daardoor efficiënter”

Corstiaan van Pelt is al ruim twintig jaar financieel adviseur, waarvan tien jaar zelfstandig. Hij werkt sinds vier jaar samen met zijn vrouw, Jannette van Pelt-Rustenhoven. Corstiaan is Financieel Adviseur, Jannette is als Client Officer de spin in het web. Samen runnen zij Financieel Fit Gouda.  

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.