Oversluiten, gedragsbeïnvloeding en andere onderwerpen waar u mee bezig was in 2019

23 december 2019 Leestijd ± 2minuten
Oversluiten, gedragsbeïnvloeding en andere onderwerpen waar u mee bezig was in 2019

Het was weer een mooi hypotheekjaar! Hoog tijd om even terug te blikken op de onderwerpen die u vooral bezighielden. We tellen af naar het onderwerp dat in 2019 het meest is gelezen op Kop-Munt.nl…

11. Wat zijn de consequenties van een ECB-besluit?

In september van dit jaar verlaagde de Amerikaanse Centrale Bank (Fed) de rente voor het eerst sinds acht jaar. De Europese Centrale Bank (ECB) volgde al snel. De nieuwe maatregelen hadden ookgevolgen voor de hypotheek- en kapitaalmarkt.

10. Hoe beïnvloedt u het gedrag van uw klanten?

Als u bij uw klanten op deze vier ‘knoppen drukt’ kunt u hun gedrag beïnvloeden. Liza Luesink is deskundige op het gebied van gedragsbeïnvloeding en legt u uit hoe u uw hypotheekklant het beste helpt

9. Sla de hypotheekadviseur niet over

Het Financieele Dagblad (FD) kopte in juni op de voorpagina: ‘straks alleen nog naar de hypotheekadviseur voor een complexe aanvraag’. Daar was niet iedereen het mee eens. Sterker nog, volgens deze hypotheekondernemer kan het overslaan van de hypotheekadviseur zelfs (flinke) risico’s opleveren.

8.Nog (even) wachten met oversluiten tot 2020?

Na de zomervakantie begon het weer rond te zingen: snel nog even oversluiten, of toch nog wachten tot het nieuwe jaar? Een overzicht van alle consequenties, van hypotheekrenteaftrek tot vermogensrendementsheffing.

7. De hypotheekadviseur die alles boven tafel krijgt

In oktober was Jamie Hilgersom de hypotheekadviseur van de maand. Zijn belangrijkste doel: heel duidelijk zijn over hypotheekmogelijkheden. En zo zorgt hij dat hij alle nodige informatie daarvoor boven tafel krijgt.

Meer lezen over de hete hangijzers van 2019?

Na de Kerst leest u hier het volgende deel in deze serie, met een verrassende nummer 1!


Lees ook
Opeethypotheek: de grootste voor- en nadelen voor senioren op een rij
Trends

Opeethypotheek: de grootste voor- en nadelen voor senioren op een rij

Sommige ouderen beschikken over een flink vermogen, maar dat zit vaak vast in hun huis. Om dit toch te verzilveren, bestaat er de ‘opeethypotheek’. Hiermee kunnen ouderen de overwaarde van hun huis verzilveren, zonder dat ze hoeven te verhuizen. Maar welke voor- en nadelen kleven er aan de opeethypotheek?

Hypotheekadviseur: kent u de 4 knoppen al?
Cijfers & onderzoeken

Hypotheekadviseur: kent u de 4 knoppen al?

Gedragsbeïnvloeding. Wist u dat u dat dagelijks doet? De mate van invloed is vaak groter dan u denkt, zeker in de rol van hypotheekadviseur. Een deskundige op het gebied van gedragsbeïnvloeding vertelt hoe u dit optimaal kunt inzetten.

Deze hypotheekadviseur krijgt alles boven tafel
Adviseur van de maand

Deze hypotheekadviseur krijgt alles boven tafel

Jamie Hilgersom zorgt ervoor dat hij van tevoren alles weet, wat er te weten valt over een klant. Zo kan hij snel schakelen wanneer dat nodig is. Maar hoe krijgt deze hypotheekadviseur van de maand dat toch voor elkaar?

Hypotheek oversluiten; direct doen of wachten tot 2020?
Dilemma

Hypotheek oversluiten; direct doen of wachten tot 2020?

Daar gaan ze weer; de hypotheekrentes. Wie in de afgelopen jaren dacht dat ze echt niet verder konden dalen, moet nu eens kijken. Vooral de hypotheekrentes voor 20 en 30 jaar vast dalen in rap tempo verder. Voor steeds meer Nederlanders wordt het dus interessant om de hypotheek over te sluiten. Maar wanneer doe je dat? Zo snel mogelijk, of misschien toch nog even wachten tot 2020?

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.